Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Gdzie polecacie zakupić jelita?
Dawidk1 odpowiedział(a) na slodziaksos temat w Jelita, osłonki, przyprawy i dodatki
By nie śmiecić nowym tematem. Co sadzicie o tych jelitach nowość w jeluxie. Jelita wieprzowe premium na pasku kraj pochodzenia Polska. Dałem coś 35zł za 20m. Nie mam jeszcze za dużego doświadczenia bo dopiero raz robiłem kiełbasę. I jelita pierwszy raz kupowałem u siebie na miejscu w Swojski wyrób. Ale było ciężko rozplątac i odmierzyć. A na pierwsze kabanosy kupiłem na pasku i mega wygodnie i szybko. Macie jakieś na to patenty? -
Dołączył do społeczności: lepricon
-
- Wczoraj
-
Dołączył do społeczności: George.Homolka
-
Dołączył do społeczności: Tomasz Q
-
Dołączył do społeczności: Damian933
-
-
mooseIII obserwuje zawartość Tusiaczkowe wyroby....
-
Namawiałeś, namawiałeś i namówiłeś wobec tego za Twoje zdrowie zawieszę odwyk😉🤣.
-
Dołączył do społeczności: norberto4
-
Dołączył do społeczności: wojtekSAS900
-
Nie zapomnij popić zacnym trunkiem 😁
-
To może ja bo nigdy nie piekłem boczku w wędzarni albo dmucham na zimno albo parzę bo nie lubię gumy.😀 Najlepsze te z marketu 4 tygodniowe 🤣. No nic Janusz nie konsumuj tego białego marketowego świństwa ja za Twoje zdrowie zjem kawałek więcej czerwonego i też będzie dobrze😉. Dużo zdrowia życzę.
-
No mogłeś tak wyglądać rzeczywiście....ale jakie to ma znaczenie
-
Dokładnie.... A niech się ten w pierś uderzy kto nie "żarł" cieplutkiego boczku wyjętego prosto z wędzarni Pewnie wyglądałem jak troglodyta ociekający tłuszczem... w jednej kilo mięsa w drugiej pajda chleba 😂😁
-
Znaczy "białe mięso" jest dozwolone 😂😂 . Powrotu do zdrówka życzę 👍
-
Dziękuję, czy inne konserwy tej wielkości i tego typu np. fasolka i temu podobne też w tym samym czasie?
-
Na stronie głównej forum w linii wyszukiwania wpisujesz klipsownica. Możesz szukać Wszędzie lub Tematy. Naciskasz lupkę Może zmylił Cię komunikat: Nie znalazłeś tego, czego szukałeś? Należy przewinąć stronę w dół aby zobaczyć wyniki. W tym wypadku: Znaleziono 926 wyników Znaleziono 926 wyników
-
Dołączył do społeczności: Tadeusz106800
-
60 min.od czasu odpowietrzenia.
-
Pewnie że jest jak mniej MŻ to i nadzieja będzie. A jak człek przy wędzarni nie miał umiaru to teraz post. Zresztą już przed świętami 😄🤣
-
Dołączył do społeczności: Wojt1904
-
Drogi szybkowar ale fajny, jaki czas gotujesz puszki 850ml ? (bo to chyba takie)
-
Ohoho..., no chyba że jest
-
No i po chłopie😉😂. Ja w takiej sytuacji nie miałbym po co żyć no chyba, że jest nadzieja😉😂.
-
Andrzejx obserwuje zawartość Praktyczne porady Dziadka dla niewtajemniczonych
-
Co powiecie o takim sposobie wędzenia kiełbasy
Grzewlod odpowiedział(a) na adam_wado temat w Pierwsze pytania
Za to ja rozumiem wszystko i nie bedę tłumaczyć ponieważ jak to mówi mój przyjaciel, że na końcu i tak się dowiesz że jesteś gł... . Może pokusicie się o wyjaśnenie procesu, który każdy z Was poruszył w rozmowie. Bynajmniej ja tego nie zrobię. W razie pytań patrz pierwsze zdanie mojej wypowiedzi. Skutki mogą być takie same. Właśnie takie. W każdym razie wniosek jest jeden, panowanie nad procesem produkcji na każdym z etapów by osiągnąć zaplanowany wyrób. -
Jajeczko też było tylko zblendowane na pastę. Nie było źle. Co do wieprzowiny to wszystkie czerwone mięsa odpadają. 😄
-
-
Przepraszam wszystkich. Po raz kolejny mam problem z wyszukiwarką. Obowiązkowo za każdym razem najpierw szukam. Nie wiem jak to się dzieje, ale tego tematu też nie znalazłem. Dzięki EAnna za uporządkowanie. Pozdrawiam Tomek
-
Dołożył bym jeszcze jajko ,,smażone"na wodzie i chipsa z boczku oraz dużo zielonego szczypiorku,nie trzeba rezygnować z tego co się lubi ale napewno ograniczyć jeżeli zdrowie na to nie pozwala.Pozdrawiam
-
Co powiecie o takim sposobie wędzenia kiełbasy
Staszek7 odpowiedział(a) na adam_wado temat w Pierwsze pytania
Moje kiełbaski na ogół wyglądają tak, jak widać skórka nie jest przypieczona do farszu kiełbasy fakt że nie podpiekam tej kiełbasy w wędzarni. Na niektórych zdjęciach na forum niektórzy chwalą się że kiełbasa idealna, skórka odchodzi a od razu widać na pierwszy rzut oka że farsz w skórkę jest normalnie wpieczony. Drobne puste przestrzenie w strukturze mięsa, też o wielu rzeczach to świadczy. No ale każdy pisze co uważasz za słuszne. -
Co powiecie o takim sposobie wędzenia kiełbasy
Staszek7 odpowiedział(a) na adam_wado temat w Pierwsze pytania
W zasadzie to nie mam problemu z odejściem osłonki od kiełbasy, w moim hobbystycznym wytwarzaniu kiełbas. Przyczyn nie odchodzenia osłonki od kiełbasy, jest na pewno wiele jak sami tu piszecie. Ja żeby ograniczyć przenikanie wody, czy może roztworu wodnego z farszu kiełbasy do osłonki jelita i na odwrót. By nie nastąpiło sklejenie, czyli przywieranie jelita do farszu stosuje dodatek drobno zmielonej słoniny, aby przynajmniej w jakimś tam stopniu przerwać, ograniczyć ten proces. Według mnie to taka naturalna zapora, z regulowaną śluzą. -
EAnna obserwuje zawartość Ręczna klipsownica do zamykania osłonek
-
Połączyłam oba tematy i stąd pewne niezręczności w toku narracji
-
Co powiecie o takim sposobie wędzenia kiełbasy
arkadiusz odpowiedział(a) na adam_wado temat w Pierwsze pytania
Słyszeli Słyszeli i o jednym i o drugim .Przecież to dwie różne rzeczy i różne procesy i różne skutki. Jeśli miałbym skłaniać się do któregoś z nich w związku z nieodchodzeniem osłonki od farszu to będzie to adhezja tylko co to ma wspólnego z inną z wad przesuszenia batonu w trakcie za długiego osadzania i zjawisku nieściągalnej osłonki.Też nie bardzo rozumiem.
