Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. @halusia@

    @halusia@

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      5

    • Postów

      11 041


  2. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      3

    • Postów

      46 155


  3. EAnna

    EAnna

    Moderatorzy


    • Punkty

      1

    • Postów

      12 717


  4. okeramo

    okeramo

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      90


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 31.08.2023 uwzględniając wszystkie działy

  1. Dzisiaj u mnie pierogowo. Farsz mięsny z karkówki i boczku. Mięso przesmażone z dodatkiem cebuli i czosnku , zmielony na sitku fi 4. Do farszu dodałam pieprz, sól, czubryce zieloną oraz jajko. Farsz musi być czujny. Ciasto na pierogi wg Kropki. Oczywiście pierogi po u ugotowaniu polane " okrasą" Fotki gotwych nie zdążyłam zrobić.
    2 punkty
  2. 1kg mąki 500 1/2l wody letniej 1 jajko 1 łyżka oleju i żadnej soli Pierogi Kropki
    1 punkt
  3. Informuję Państwa, iż w tegorocznym kursie wyjazdowym naszej SDM, odbywającym się w trakcie XIV OLZWB, udział wzięło 28 słuchaczy, którzy otrzymali stosowne certyfikaty ukończenia szkolenia. Biorąc pod uwagę fakt, iż w zlocie uczestniczyło ponad 80 osób, to grupa kursantów, stanowiła bardzo duży odsetek. Hasło Szkolimy się wszyscy, znalazło swe odzwierciedlenie we frekwencji grupy GT.
    1 punkt
  4. Bananowe Brownie. Bardzo zdrowy skład, dla osób z nietolerancją pokarmową- bezglutenowe. Szukałam jakiegoś przepisu ze składem dojrzałych bananów i trafiłam tutaj. https://mojewypieki.com/przepis/bananowe-brownie Ciasto w smaku głęboko czekoladowe. Pycha 😋
    1 punkt
  5. PASZTET Z BOCZKIEM WĘDZONYM Składniki: -1 kg podgarla -1 kg filet z piersi kurczaka ( mogą być udka) -40 dkg wątróbki drobiowej -2 cebule -1 łyżeczka gałki muszkatołowej -sól kamienna - pieprz -ziele angielskie - liść laurowy - czubryca zielona bo taką miałam ( 15g na całość) - 30 dkg boczku wędzonego - 50g kaszki manny Ponadto: -słoiki 350 ml Wykonanie: Podgarle, filet, ugotować do miękkości razem z cebulą, liściem laurowym, zielem. Osobno parzymy wątróbkę. ( do wrzątku wkładamy oczyszczoną wątróbkę z błon i parzymy na małym ogniu 10 min ) Ugotowane składniki wraz z boczkiem wędzonym i cebulą mielimy na najmniejszym sitku (makówka). Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy. Kaszkę manną zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Wszystkie składniki mieszamy do połączenia. Aby uzyskać gładką konsystencje , blenduję. . Gęstość farszu regulujemy bulionem w którym gotowały się wszystkie składniki. Najlepiej bulion dolewać mniejszymi porcjami aby nie przesadzić z gęstością. Pasztet powinien być smarowny. Tak przygotowany pasztet pakujemy do słoików i poddajemy tyndalizacji czyli trzykrotnej pasteryzacji. Smacznego!!!
    1 punkt
  6. Wczoraj trochę pokręciłam się po kuchni. Systemem gospodarczym upiekłam taką pieczeń. Zostało mi trochę zapeklowanego boczku. Zmieliłam na sitku fi 8 , przyprawy to czosnek, majeranek i grubo mielonym pieprz. Dodane jajko i 2 łyżki kaszy manny. Obróbka cieplna w piekarniku w temp 100 stopni do uzyskania wewnątrz 68 stopni. Mąż mówi że pyszna..????????
    1 punkt
  7. Mrożenie jest O.K. Praktykuję Mrożę kawałeczki do jednorazowej konsumpcji zapakowane vacum. Parzy się w osłonkach przed wędzeniem. Zarówno pasztetówki jak i salcesony po napełnieniu w osłonki natychmiast się parzy. To jest żelazna zasada. Praktykuję Potem można podwędzać lub nie. Z punktu widzenia trwałości i bezpieczeństwa wyrobu nie ma to znaczenia. Podwędzanie bardzo korzystnie wpływa na smak. Również praktykuję
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.