Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      4

    • Postów

      2 612


  2. BazylWidzew

    BazylWidzew

    Użytkownicy


    • Punkty

      3

    • Postów

      3 956


  3. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      3

    • Postów

      12 158


  4. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      2

    • Postów

      4 282


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 09.06.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Trochę kaszaneczki po ostatnim śwniobiciu ☺️
    2 punkty
  2. Stek Major. Wygrzewanie płyty grillowej. Major po obróbce. Jeśli myślicie, że do mięsa to tylko czerwone wino pasuje, nic bardziej mylnego. "ciężkie" czerwone wina polecam do potrwa "lżejszych" np. z ryby🤔. Steki popijaliśmy delikatnym i subtelnym szczepem wina jakim jest Chardonnay. Czas obróbki Majora 5 min. Podczas odpoczynku na steki zostało położone masło. Stek Ostrygowy lub Pająk Wygrzewanie płyty. Obróbka Podczas odpoczynku steki zostały skropione sosem ostrygowym. Czas obróbki 3 min. Odczuć smakowych nie będę opisywał ponieważ chciałabym żebyście kiedyś sami spróbowali wykonać w ten klasyczny sposób steki, poznacie wtedy "prawdziwy" smak mięsa Jeśli wykonacie steki z w/w mięśni to uzupełnijcie naszą relację o wasze odczucia. Ciekawostka grillowane Franki.
    2 punkty
  3. No i 135kg zawisło(końcówka serii zostało jeszcze 5 szt.)...fota przed i po (niestety do pracy na noc więc konsumpcja na sucho)
    2 punkty
  4. Bez urazy marmak ale jak chcę masło z polepszaczami smaku to kupuję je w dyskontach, a masło własnego wyrobu nie potrzebuje żadnych substancji poprawiających smak, pod warunkiem że mamy właściwy półprodukt i zachowamy reżim technologiczny o którym pisze EAnna.
    1 punkt
  5. Zawsze są rarytasem i znikają dziwnie szybko -te akurat były pikantne😉
    1 punkt
  6. Po 2,30min na stronę przy grubości ok 3 cm /grill z zamkniętą pokrywą/ . Ostrygowy jest mięśniem cienkim ok 2cm i wystarczyło po 1,30 min na stronę ale temperatura ok 280 st C . PAMIĘTAJMY PRZECIĄGNIĘTE STAJĄ SIĘ TWARDE I GUMOWATE - alternatywnie upiec tak by się rozrywały pazurkami 🙃
    1 punkt
  7. No to ja tak robie zanim jeszcze mieso pokroje na steki
    1 punkt
  8. Ależ proszę 😁 Kalafior pieczony / niebezpieczny - uzależnia/😉 Kalafiora pokroić na różyczki /nic nie odrzucamy/ kawałki nóżek też kroimy na kilkucentymetrowe . Tzw zaprawa: olej ryzowy lub rzepakowy kilka łyżek , łyzeczka kurkumy /uwaga mocno brudzi/łyzeczka czarnuszki. Kalafiora obtaczamy w zaprawie i pieczemy w 180 st do miękkości . Na blachę daję papier do pieczenia i kalafiora na papier , ale to nie ma znaczenia. uwaga :słonolubni mogą odrobinę poprószyć solą.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.