Stek Major.
Wygrzewanie płyty grillowej.
Major po obróbce.
Jeśli myślicie, że do mięsa to tylko czerwone wino pasuje, nic bardziej mylnego. "ciężkie" czerwone wina polecam do potrwa "lżejszych" np. z ryby🤔.
Steki popijaliśmy delikatnym i subtelnym szczepem wina jakim jest Chardonnay. Czas obróbki Majora 5 min. Podczas odpoczynku na steki zostało położone masło.
Stek Ostrygowy lub Pająk
Wygrzewanie płyty.
Obróbka
Podczas odpoczynku steki zostały skropione sosem ostrygowym.
Czas obróbki 3 min.
Odczuć smakowych nie będę opisywał ponieważ chciałabym żebyście kiedyś sami spróbowali wykonać w ten klasyczny sposób steki, poznacie wtedy "prawdziwy" smak mięsa Jeśli wykonacie steki z w/w mięśni to uzupełnijcie naszą relację o wasze odczucia.
Ciekawostka grillowane Franki.