@Maciekzbrzegu, przecież TAK KIEDYŚ BYŁO(!) i rolnicy całe życie to robili i nie narzekali. Czy pamiętasz smak takiego mięska tuczonego prostą paszą (ziemniaki, otręby i dolewka serwatki)? Wtedy jakoś trzeba było się obejść bez mączki rybnej czy innych świństw. Przecież w końcu z powodu własnego lenistwa (jeśli dotyczy to wszystkich rolników) oni sami doczekają się sytuacji, że konsumenci przerzucą się na pokarm wegetarian, bo mięso nie będzie praktycznie jadalne.
@MariuszB, masz rację i tylko potwierdzasz moje informacje, że za ubój bez zezwolenia grożą wysokie kary. I nie są to tylko sankcje władz polskich, bo wymuszają je wymagania eurokratów.
@Pacan Wojciech, Wystarczy jeszcze nieco poczekać, a zobaczymy, co się stanie z polskim rolnictwem w niedalekiej przyszłości. To, że trafiałeś na cwaniaków, to zawsze się zdarza i nie może wpływać na to, że większość rolników była uczciwa. Takiego oszusta, na jakich trafiałeś, wystarczy omijać i przekazywać swoje "doświadczenia" innym. Długo nie pociągnie. Faktem jest tylko, że jakość i smak obecnie produkowanego mięsa nigdy już nie dorówna surowcowi z tamtych, dobrych czasów.
A przecież smak surowca istotnie wpływa na produkt finalny, jakim są nasze wędzonki!