Skocz do zawartości

Ranking

  1. quadro555

    quadro555

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      1 884


  2. Resal

    Resal

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      2 077


  3. gregor z

    gregor z

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      12


  4. karolszymczak

    karolszymczak

    **VIP**


    • Punkty

      1

    • Postów

      17 275


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 29.01.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Chleb dr oetker. Zrobiłem z przepisu na opakowaniu suszonego zakwasu. Ciut mało słony ale na ciepło z masłem może być.
    2 punkty
  2. Pojawienie się wody jest zjawiskiem normalnym i jest to tak zwany wyciek cieplny/termiczny. Przemieszczające się pęcherzyki po zakończeniu pasteryzacji to prawdopodobnie łagodne wrzenie zawartości spowodowane pojawieniem się podciśnienia w słoiku. Zjawisko to występuje przy wklęsłym wieczku. Ze względu na rozszerzalność cieplną wsadu napełnianie słoików pod krawędź nie jest trafionym pomysłem. Wsad będzie się wydostawał ze słoika. Oprócz zatłuszczonego garnka i słoików może wystąpić problem z ich zamknięciem spowodowany osadzeniem się stałych cząstek pomiędzy krawędzią słoika i wieczkiem.
    2 punkty
  3. 1 punkt
  4. Ja swoją mąkęOO kupiłem w sklepie Zamojskich Zakładów Zbożowych 4,69/kg.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.