Ranking
- uwzględniając wszystkie działy
-
Wprowadź datę
-
Cały czas
18 Sierpnia 2013 - 25 Października 2025
-
Rok
25 Października 2024 - 25 Października 2025
-
Miesiąc
25 Września 2025 - 25 Października 2025
-
Tydzień
18 Października 2025 - 25 Października 2025
-
Dzisiaj
25 Października 2025
-
Wprowadź datę
28.03.2025 - 28.03.2025
-
Cały czas
Popularna zawartość
Treść z najwyższą reputacją w 28.03.2025 uwzględniając wszystkie działy
-
2 punkty
-
Już od tych świąt możecie cieszyć się smakiem tradycyjnych, smacznych i sprawdzonych wyrobów oferowanych przez masarnię naszego Kolegi pis67. Polecamy i zapraszamy do zakupów. Właśnie została uruchomiona internetowa sprzedaż doskonałych, tradycyjnych wyrobów. Dzień dobry Wszystkim. W związku z szybkim rozwojem rynku przesyłek i po sprawdzeniu, że to super działa: dziś wysyłam, jutro paczka u klienta, w odpowiedzi na sugestie i zapotrzebowanie stałych i przyszłych klientów, postanowiłem zamieścić na naszym forum cennik naszych wyrobów, które można nabyć drogą wysyłkową lub bezpośrednio u nas w masarni. Wędliny, które oferujemy są zawsze świeże, wykonane z najlepszej jakości surowca, wyłącznie z naturalnych składników. Wytwarzane są według tradycyjnych receptur, zgodnie z Polską Tradycją Masarską. Nasze wędliny są przeznaczone dla Wszystkich ceniących sobie smak i dbających o zdrowie, w tym dla dzieci, by dostały to co najlepsze. Pełnowartościowe naturalne produkty to klucz do zdrowia, szczęścia, o zgrabnej sylwetce nie wspomnę. Może trochę historii: wędliny na własne potrzeby robię od 1994 roku, w 2016 roku kupiłem małą nową masarnię w miejscowości Mroczno (województwo warmińsko-mazurskie), gdzie w składzie czteroosobowym codziennie pracujemy nad wędlinami z mięsa, "śmieci" do produkcji nie używamy. Wędliny robimy z gotowych elementów, głównie wieprzowych, zezwolenia mamy na produkcję również z drobiu, wołowiny i dziczyzny. Z szerokiej gamy dodatków E używamy tylko peklosól E250. Żadnego glutenu, mleka, barwników, wielofosforanów, wzmacniaczy smaku, konserwantów, karagenów i wielu innych dodatków powszechnie stosowanych w produkcji wędlin, nie znajdziecie w naszych wyrobach. Dodam, że to dzięki forum moja droga zawodowa zmieniła bieg na właściwy, czyli obecnie robię to co lubię - głównie wędliny zawodowo, ale i sery się zrobi, piwko uwarzy, rybkę uwędzi, czy nalewkę nastawi. Nie muszę dodawać, że uczestniczyłem nie raz w kursach organizowanych przez Wędzarniczą Brać z zakresu wędliniarstwa czy serowarstwa - to pomaga, a wiedza zdobyta na zlotach - bezcenna. W naszym cenniku jest dość duży asortyment wyrobów, generalnie wszystko dostępne jest na bieżąco, choć czasem mogą zdarzyć się drobne braki. Obecnie bazujemy na asortymencie zimowym, zgodnym z zapotrzebowaniem klientów. Spełniamy również życzenia klientów na inny asortyment niż w cenniku, w miarę możliwości czasowych. Nadmienię, że każdy rejon naszego kraju ma własne upodobania, nieco inne smaki i receptury, nie zawsze to co dobre na południu smakuje na północy - dlatego bazujemy na starych branżowych recepturach bez udziwniania. Mamy też forumowy certyfikat rekomendacji numer 1, to tak dla informacji. To teraz kilka konkretów: Masarnia Szczepański sp. z o.o. 13-324 Mroczno 23E Pracujemy codziennie 8-16 i dłużej. Wysyłam od poniedziałku do czwartku, tak jest najlepiej i najszybciej paczka dochodzi do adresata. Płatność BLIK lub przelew, stali klienci jak zwykle przelew po otrzymaniu przesyłki. Po stronie klienta leży przesłanie mi kodu nadania do paczkomatu InPost, który mamy niedaleko. Zamówienia przyjmujemy na pocztę mailową pod adresem pis67@o2.pl lub masarniaszczepanski@gmail.com lub telefonicznie pod numerem 723 777 780. Paragon lub faktura VAT z rozliczeniem jest umieszczana w paczce, wysyłam wcześniej zdjęcie do rozliczenia. CENNIK – MASARNIA SZCZEPAŃSKI – 2024 NAZWA CENA/KG BALERON 46.50 BOCZEK ROLOWANY, FASZEROWANY 38.00 BOCZEK WĘDZONY, BOCZEK PARZONY 35.00 BOCZEK wędzony MIELONY z przyprawami 250G 8,5/SZT. CHORIZO 52.00 FILET W SIATCE Z INDYKA 46.50 FILET Z INDYKA W GALARECIE 0 FILET Z KURCZAKA WĘDZONY 34.00 FRANKFURTERKI 40.00 KABANOSY WIEPRZOWE, KABANOSY Z INDYKA 52.00 KASZANKA GRYCZANA - KASZA BIAŁA 19.00 KIEŁBASA BIAŁA SUROWA, PARZONA 28.00 KIEŁBASA CHŁOPSKA, ŚLĄSKA 34.00 KIEŁBASA GRILLOWA MAZURSKA 29.50 KIEŁBASA JAŁOWCOWA, MYŚLIWSKA 36.50 KIEŁBASA LISIECKA 43.00 KIEŁBASA POLSKA WĘDZONA 36.50 KIEŁBASA SZYNKOWA 38.50 KIEŁBASA Z FILETA KURCZAKA, kiełbasa Z INDYKA 34.50 KIEŁBASA Z SEREM 0 MIODOWA POLĘDWICA z fileta indyka 46.50 KIEŁBASA KRAKOWSKA, ŻYWIECKA 36.50 KIEŁBASA KRAKOWSKA SUCHA Z ZIELONYM PIEPRZEM 43.00 KIEŁBASA WIEJSKA 34.00 KIEŁBASKI ŚNIADANIOWE 30.00 METKA CEBULOWA 27.50 METKA LUKSUSOWA 27.00 METKA ŁOSOSIOWA 27.00 MIELONKA WP. 31.00 MORTADELA 31.00 OZORY W GALARECIE 34.00 PACHWINA 0 PANCETTA BOCZEK DOJRZEWAJĄCY 54.50 PARÓWKI, KIEŁBASA PARÓWKOWA 28.00 PARÓWKI SYSKI, JELITO BARANIE 32.00 PASZTET CZYSTY, ZE ŚLIWKĄ, Z ŻURAWINĄ 450-500G 13,50/SZT. PASZTETOWA PODWĘDZANA 24.00 PASZTETOWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI 25.00 PIECZEŃ 34.00 PIEPRZÓWKA 52.00 POLĘDWICA PARZONA SOPOCKA 46.50 POLĘDWICA, KARKÓWKA DOJRZEWAJĄCA 79.00 POLĘDWICA WĘDZONA ŁOSOSIOWA 46.50 POLĘDWICZKA WĘDZONA 49.50 ROLADA NIEDŹWIEDZIA, KIEŁBASA DRWALA 39.50 SALAMI 69.00 SALCESON CZARNY, CZERWONY 32.50 SALCESON OZORKOWY 36.50 SŁONINA WĘDZONA 0 SMALEC 250G Z CEBULĄ I PRZYPRAWAMI 7/SZT. SMALEC 500G Z CEBULĄ I PRZYPRAWAMI 14/SZT. SZYNKA PARZONA KULKA, DOLNA Z TŁUSZCZYKIEM, SZYNKA WĘDZONA GÓRNA ZRAZOWA 46.50 SZYNKA W PRZYPRAWACH DOJRZEWAJĄCA 52.00 SZYNKÓWKA PODSUSZANA 43.00 UDKO KURCZAKA WĘDZONE 19.50 UDZIEC X INDYKA W GALARECIE 35.00 UDZIEC Z INDYKA WĘDZONY SIATKA 39.50 ŻEBRA WĘDZONE 21.50 SCHINKENSPECK 59.00 Zapraszam do zakupów i zapewniam, iż będziecie zadowoleni. Piotr Szczepański - pis671 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
No Bazylu teraz to i ja muszę przyznać że zdrowo się prowadzisz ...rzeczywiście jakieś witaminki by się przydały dp schaboszczaka mizeria tak a i marchewka z groszkiem też...1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
Teraz zrób bez nastrzyku i przygotuj sobie zalewę w proporcji: 0,80-0,85 kg peklosoli na 10 l wody. Przyjmujesz 0,4 - 0,5 l zalewy na 1 kg peklowanego mięsa. Mięso umieszczasz w naczyniu i zalewasz zalewą tak, aby całość była nia przykryta (lepiej użyć naczynia węższego i wyższego). Co 1 lub 2 dni przekładasz mięso w naczyniu sprawdzając jego zapach i stan zalewy. Proponuję nie dawać jakichkolwiek dodatkowych przypraw. Tak upeklowane mięso nie wymaga moczenia, jest pięknie wybarwione i ma super smak. Profilaktycznie, na powierzchni cieczy możesz położyć talerzyk i obciążyć go zakręconym słoikiem z wodą. Peklujemy w temperaturze 4-6 st.C. Gdyby coś się działo z mięsem lub zalewą, pisz. Powodzenia.1 punkt
-
A może wynika to z subiektywnej oceny "słoności". Co dla jednego dobre, dla drugiego zbyt słone. U nas w domu soli się sporo, więc gdy jemy coś u mojej siostry - zaczynamy od dosolenia.1 punkt
