Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 07.06.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Ale musisz przyznać pomijając gust ,że jak użyjesz przypraw do wyrobów wędzonych to wszystkie zapeklowane elementy w solance z przyprawami mają ten sam smak czyli smak przypraw. Zabijasz w ten sposób indywidualny charakterystyczny smak poszczególnych elementów mięsa. Inaczej bez przypraw smakuje szynka inaczej polędwica a inaczej boczek, ale to jest dyskusja na poziomie co było pierwsze jajko czy kura bo wszystko zależy od indywidualnego podejścia i wrażliwości smaku i węchu. Szczerze mówiąc nigdy bym nie użył do polędwiczki jakichkolwiek przypraw oprócz peklosoli. Powiem więcej z własnego podwórka. Inaczej smakuje polędwiczka z dzika , inaczej wieprzowa a inaczej z sarny czy daniela peklowana w tej samej czystej solance . Gdybym dodał przypraw to wszystkie smakowały by tak samo czyli przyprawami.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.