Skocz do zawartości

Ranking

  1. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      6

    • Postów

      46 042


  2. pis67

    pis67

    Mistrz Masarski WB


    • Punkty

      5

    • Postów

      7 407


  3. @halusia@

    @halusia@

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      5

    • Postów

      11 003


  4. arkadiusz

    arkadiusz

    **VIP**


    • Punkty

      1

    • Postów

      13 361


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 01.09.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Elita BBQ Europy – Twój czas, by zabłysnąć! Nadchodzi Jack the Borniak 2025 – ostateczne starcie BBQ! Wielkie nagrody, chwała i morze dymu 1. miejsce: BORNIAK INOX WIFI BBDSW-150 + Puchar 2. miejsce: BORNIAK INOX WIFI BBDSW-70 + Puchar 3. miejsce: BORNIAK BST60B Stół + Puchar Masz umiejętności? Udowodnij to przy ogniu i dymie! Zarejestruj się teraz – wyślij e-mail na: pr@grillsportverein.de z następującymi informacjami: Wydarzenie: Jack the Borniak 2025 Nazwa drużyny: Uczestnicy (2-4): Imię i nazwisko kapitana drużyny: Adres kapitana drużyny: Kraj / Miasto / Ulica Adres e-mail / strona internetowa: Telefon / komórka: Wymagana przestrzeń: Inne: Nie tylko grilluj. Przejdź do historii. Zasady / Ogłoszenie Jak zawsze: „10 przykazań Jacka” Nie ma rozróżnienia na drużyny profesjonalne i amatorskie. Każda drużyna otrzyma jednego wędzarnika BORNIAK BBDST-150 – po wydarzeniu drużyny mogą zachować wędzarnik w specjalnej cenie. Tylko ten wędzarnik może być używany podczas imprezy. Inne grille nie są dozwolone. Zapewniamy odpowiednie zasilanie w namiotach konkursowych. 13 września 2025, sobota: Pierwsze danie: cztery równe porcje polędwicy z dzika z dodatkiem – do wędzenia/grillowania dla jury. Polędwice dostarczamy my i tylko one mogą być użyte. Drugie danie: cztery równe porcje wieprzowego Schäufele (płaska łopatka wieprzowa z kością i skórą) z dodatkiem – do grillowania dla jury. Mięso dostarczamy my i tylko ono może być użyte. 14 września 2025, niedziela: Trzecie danie: cztery równe porcje gulaszu z dzika dla jury – do wędzenia/grillowania (przygotowywane w sobotę, drużyny przynoszą np. żeliwny garnek typu Dutch oven). Mięso do gulaszu dostarczamy my i może być użyte tylko w tej formie. Czwarte danie: cztery równe porcje pulled beef dla jury – do wędzenia/grillowania. Mięso do pulled beef dostarczamy my i może być użyte tylko w tej formie. (Danie można również podać jako burgera i przygotować wraz z gulaszem w sobotę). Piąte danie: cztery równe porcje deseru freestyle dla jury – do wędzenia/grillowania. Dania będą podawane jury w pojemnikach gastronomicznych. Każda drużyna będzie również prezentować swoje kreacje na swoim stoisku. Drużyny grillowe/BBQ mogą liczyć 4–6 członków, musi być wyznaczony kapitan drużyny. Drużyny mogą przyprowadzić dowolną liczbę znajomych. Każda drużyna otrzyma koszyk dodatków; można również używać własnych, nieprzetworzonych dodatków. Prosimy przynieść składniki do deseru we własnym zakresie. Każda drużyna wyznaczy dodatkowego członka jury lub jednego ze swojego zespołu; organizator wyznaczy doświadczonych sędziów grillowych/BBQ. Jury ślepe będzie składać się z różnych sędziów drużyn dla każdego dania; zapewnione będzie, że sędzia drużyny nie oceni własnej drużyny. Sobota: Pierwsze danie: Grupa 1 polędwicy z dzika – 15:00, Grupa 2 polędwicy – 16:00 Drugie danie: Grupa 1 łopatki wieprzowej – 17:00, Grupa 2 – 18:00 Niedziela: Trzecie danie: Grupa 1 gulaszu – 10:00, Grupa 2 – 11:00 Czwarte danie: Grupa 1 pulled beef – 12:00, Grupa 2 – 13:00 Piąte danie: Grupa 1 deser – 14:00, Grupa 2 – 15:00 Drużyny same ustawiają wędzarniki Borniak w dniu konkursu. Każda drużyna może przynieść własny namiot – zapewniamy jednak namiot z ławą/piwem dla każdej drużyny. Drużyny piją tylko w granicach swoich możliwości. Tylko woda gazowana – bez ouzo. Uczestnicy wyrażają zgodę na fotografowanie i dokumentację cyfrową. Jeśli nie zdążyłeś wcześniej się ostrzyc, prosimy o informację. Drużyny muszą przestrzegać zasad higieny i chłodzenia specyficznych dla grilla/BBQ. Piątek: Dla drużyn przyjeżdżających w piątek teren będzie dostępny od 10:00. Chętni mogą przygotować przekąski jak zwykle. Sobota: spotkanie drużyn o 8:00, spotkanie kapitanów o 10:00, spotkanie jury o 10:30, terminy dostaw powyżej. Niedziela: ok. 16:00 ceremonia wręczenia nagród, następnie impreza z DJ/live. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za szkody rzeczowe ani obrażenia ciała. Reklama firmowa na drużynach możliwa tylko po konsultacji. Opłata startowa: 250 € z VAT, faktura zostanie wystawiona. Na miejscu jest wystarczająco dużo miejsca dla kamperów i campingów, a także dobre hotele. Jury: powinno być na miejscu najpóźniej o 10:00 w sobotę. Drużyny muszą przynieść tylko narzędzia do wędzenia, przyprawy, produkty do deseru, dodatki, a tym razem także własne namioty i wszelkie akcesoria. Lokalizacja: Kliknij tutaj, aby zobaczyć mapę Serdeczne podziękowania dla partnerów z Borniak oraz wielu pomocników i wsparcia. Cieszymy się na pyszne, wyjątkowe, luźne i „dymne” wydarzenie BBQ z Wami! 🎉 Nie przegap! Jack the Borniak 2025 już nadchodzi — kliknij w link poniżej, aby poznać szczegóły i aktualności! 👇 https://www.facebook.com/events/1281866103389577/ JACK THE BORNIAK PL 2025.pdf
    1 punkt
  2. Taka trochę nietypowa pasztetowa.Nietypowa pod względem składu i wykonania Miałem trochę tlustych kawalków z dzika co nie pasowały mi do kiełbasy.Taka II b 20/80.Zapakowałem w folię i siatkę dwa batony i uwędzilem na ciepło.Z jednego zrobiłem smalec z cebulą ,czosnkiem i majerankiem a drugi poszedl po sparzeniu własnie do tej pasztetowej .Dołożyłem jeszcze po sparzeniu mięso z 1/4 łba wp., wątrobę z dzika i trochę skórek i skórę z golonki bo przy okazji robilem jeszcze salceson włoski.Tak mniej wiecej po 1/3 i ok.10% skórek.I tak oto powstała ta nietypowa, niepodwędzana pasztetowa o smaku wędzenia.Jak widać nie zawsze trzymam się przepisów branżowych .😁
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.