Skocz do zawartości

Ranking

  1. BazylWidzew

    BazylWidzew

    Użytkownicy


    • Punkty

      3

    • Postów

      3 762


  2. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      3

    • Postów

      12 024


  3. SZCZEPAN

    SZCZEPAN

    Mistrz Masarski WB


    • Punkty

      2

    • Postów

      769


  4. mamuśka

    mamuśka

    **VIP Junior**


    • Punkty

      1

    • Postów

      1 383


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 08.09.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. 3 punkty
  2. Najpierw warto ustalić, jaki produkt chciałeś uzyskać – kiełbasę krakowską pieczoną, krakowską suchą czy parzoną. Z opisu wygląda, że konsystencja kiełbasy nie była do końca prawidłowa – mogła być źle związana, co daje podobny efekt końcowy, jak opisujesz. Kolejnym błędem było prawdopodobnie zbyt długie wędzenie. Gdyby celem była krakowska pieczona, warto było bardziej wysuszyć kiełbasę, co poprawiłoby efekt. Ważne jest również, aby kiełbasa wewnątrz batonu osiągała temperaturę 72°C – dzięki temu wyrób będzie bezpieczny i odpowiednio upieczony. Na koniec dobrze jest też odnotować, po jakim czasie próbowałeś gotowy wyrób, aby dokładniej ocenić efekt.
    2 punkty
  3. Leczo sobie zrobiłem, będzie na kilka obiadów
    2 punkty
  4. Może równo, skoro napisałyśmy w tym samym czasie😆
    1 punkt
  5. Dobry humor z rana jak śmietana
    1 punkt
  6. Do kiełbasy dodałem czosnek niedźwiedzi, suszony.🤠
    1 punkt
  7. Pochwalę się troszkę co wyczyniałem w tym roku na długim urlopie to jest pierwszy filmik cdn.
    1 punkt
  8. Ty potworze. 😉 Takie cudo na wieczór. Litości nie masz 😄, a przepis wart na pewno zrobienia. Dziękuję bardzo.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.