Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. BazylWidzew

    BazylWidzew

    Użytkownicy


    • Punkty

      8

    • Postów

      3 956


  2. Dawidk1

    Dawidk1

    Użytkownicy


    • Punkty

      5

    • Postów

      135


  3. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      4

    • Postów

      4 281


  4. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      4

    • Postów

      2 611


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 16.10.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Nawet nie wiecie jak bardzo, forum ożyło....
    3 punkty
  2. Ja również używam podobnej która posiada różne funkcje ustawień szokowego mrożenia lecz innej firmy. Dobrze wiem o czym piszę i jakie są właściwości takiego domowego sprzętu. W poprzedniej firmie w której pracowałem mieliśmy kilkanaście różnych profesjonalnych chłodni/mroźni głębokiego i szokowego mrożenia. Dobrze wiem jakie są możliwości i różnice pomiędzy tymi maszynami. To musi być jakiś wyjątkowy sprzęt jeśli jest przeznaczony do warunków domowych.
    2 punkty
  3. W jaki sposób przy tak małej hydracji i ilości drożdzy otrzymałeś efekt ciasta jak ciabatta która wymaga hydracji powyżej 80% w zwyż?Opisałeś proces ale czy czasami nie ma błędu w ilościach?
    1 punkt
  4. W zupełności wystarczy jak widać na załączonym obrazku, zmień mąkę na Caputo na alledrogo są w 5kg pakach w dobrej cenie i powodzenia w dalszym rozwoju...
    1 punkt
  5. Kilka zdjęć z ukończonego zamku Śpiącej Królewny. Bawaria. Projekt skomplikowany i pomimo projektu kilka elementów przeszło przerobienie. Papier przyjmie wszystko. W realu nie koniecznie. Musiałem wykazać się dużą cierpliwością i szukać rozwiązań na pewne sytuacje a czasem improwizować. Ogólnie jestem zadowolony. Mogłem się sprawdzić 😀
    1 punkt
  6. Wytłumaczenie : czytaj literalnie. Wszystko jasne.
    1 punkt
  7. Skan, który wrzucił Arkadiusz, nie jest recepturą, lecz jedynie częścią całego projektu technologicznego. Dlatego poprosiłem go, aby czytał ze zrozumieniem. Mimo to uważam, że takie dyskusje są bardzo potrzebne – bardzo często otwierają oczy na wiele innych kwestii.
    1 punkt
  8. Znaczy to ni mniej ni więcej, jak położysz w lodówce , to wyschnie , a się nie zepsuje, a dlaczego? Już po eksperymencie z parówkami, woda 65stopni, minutnik na 10 minut i parzenie. Degustacja po parzeniu w jelicie baranim , jest ok, natomiast w Viscofan 26 była niedoparzona, smakowały osoby nie będące w temacie eksperymentu. Wniosek, sposób parzenia parówek metodą Arkadiusza jest cokolwiek kontrowersyjny, napiszę wprost, dla nas nie do przyjęcia. Mam zdjęcia jakby co.
    1 punkt
  9. Dawid - napisz do administracji lub naszych drogich moderatorek o zmianę tytułu na - wyroby Dawida. Szybciej się uczysz niż większość tzw sprawnych.
    1 punkt
  10. Ładny kolorek👍, nabrałeś rozmachu super. Oczywiście, że się da lecz nie jest to proste i wymaga innej wiedzy i sprzętu. Proponuję na początku zapoznaj się z działem wędlin dojrzewających.
    1 punkt
  11. Hejka idzie coraz lepiej. Kolejne udane wędzenie. Schab, szynka, boczek i karczek. I pierwszy raz po kawałku na próbę parzone. Wędzone buk-olcha i potem śliwa. Sery koniecznie wjadą jestem smakoszem i uwielbiam. Jeszcze marzy mi się jak będzie się dało w domowych warunkach zrobić wędlinę dojrzewająca.
    1 punkt
  12. Warto zerknąć. https://lcpr.pl/zg/project/madaks-stanislaw-mikanowicz/
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.