Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. karolszymczak

    karolszymczak

    **VIP**


    • Punkty

      3

    • Postów

      17 323


  2. MariuszB

    MariuszB

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      7 226


  3. Tomasz_65

    Tomasz_65

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      5 236


  4. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      1

    • Postów

      12 134


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 14.12.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Bardzo dużo osób z forum robi dokładnie według tego przepisu.
    1 punkt
  2. Kamień z serca bo i ja robię według tego przepisu 😁
    1 punkt
  3. Czy to ten przepis? Śledzie po kaszubsku - składniki: - 1/2 kg filetów śledziowych (matjasy) - 2 łyżki cukru - 1/4 szklanki oleju - 4 łyżki octu - 4 łyżki koncentratu pomidorowego - 30 dkg cebuli - 3 ziarenka ziela ang. - 3 liście laurowe - ziarenka gorczycy Śledzie po kaszubsku - sposób przygotowania: Wymoczone filety pokroić w kawałki. Rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać cukier i chwilę smażyć. Wlać ocet, dodać liście laurowe, zielę ang., koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić kilka minut. Zdjąć z ognia i dodać ziarenka gorczycy. Wystudzić. Kłaść kawałki filetów i przekładać sosem. Śledzie po kaszubsku najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy dobrze się zmarynują i przejdą smakiem przypraw.
    1 punkt
  4. Waldku zrobiłem ściśle z przepisem.
    1 punkt
  5. Hej z bochenkami idzie coraz lepiej. Dziś piekłem Tartine bread. Mega pyszny chlebek.
    1 punkt
  6. Słonina z bardzo mocno otłuszczonych loch lub większych tuczników musi odparować ! wtedy nic nie będzie się lało. W trakcie solenia i leżakowania pozostała woda swobodnie odcieknie. Stwierdzenie, że słoninę wędzi się wyłącznie w zimnym dymie, to kompletna bzdura. Oczywiście, biorąc pod uwagę wydajność, można się z tym zgodzić, ale jeśli chcemy uzyskać miękką słoninę wędzoną, musi ona zostać podgrzana do minimum 60 °C. I oczywiście mówimy tutaj o słoninie krzyżowej.
    1 punkt
  7. Bardzo dziękuję nie omieszkam skorzystać ☺️.
    1 punkt
  8. Witam Noever tak na wszelki wypadek ,jak Ci się spodoba to proponuję większą komorę 60x60x100 to bardzo mało miejsca ,szkoda później przerabiać na większą, na pierwszy rzut oka konstrukcja jest poprawna ,posiadam bez mała identyczną pozdrawiam
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.