Skocz do zawartości

Rzerzol

Użytkownicy
  • Postów

    69
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Bydgoszcz

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Rzerzol

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Rzerzol

    Biała kiełbasa

    Białą w zakładach robi się tylko z II wp. często z II B. Do tego 10 - 15 % wołowiny i około 20 % wody ( w zależności od tłustości mięska ). pozdrawiam -
  2. ...pytanie o mleko wywołało konsternację u technologów. Dopiero fakt, iż receptura pochodzi z 78 roku rozjaśniła im twarze. Twierdzą,że te lata z powodu permanentnego braku surowca, to początek eksperymentów z dodawaniem mleka ,kazeiny ,białka sojowego itp. Pozdrawiam -
  3. Boczek duński to boczek pochodzący z duńskich świniek(import Denish Crown). Jest to specyficzny surowiec (wpływ ma rasa świń i ich dieta), z których wykonamy wędzonki specyficzne ale czy lepsze od naszych POLSKICH??? Majster w zakładzie ,w którym pracuję, klnie jak ma peklować szynki z importu. Pozdrawiam -
  4. Rzerzol

    królik

    Szanowni Zadymiacze! Za kilka dni zostanę obdarowany kilkoma królikami. Czy ich mięso nadaje się do produkcji wędlin (np. parówek ) dla dziecka ? Pozdrawiam -
  5. W supermarketach nie ma nastrzykiwarek !!!! Z producentów jedynie Sokołów dostarcza mięsa z "dodatkami" pod nazwą "uczta - smaczne i kruche." Pozdrawiam -
  6. Czy na samej soli morskiej uzyskamy taki piękny kolor ? A "dla ostrości" (pieprz itp.) nic nie dodajemy? Pozdrawiam -
  7. ok, próbuję jeszcze raz. Ciasto jak na naleśniki stoi pod ściereczką w ciepłym miejscu. A ja czekam .............. Dzięki za rady,pozdrawiam -
  8. Szlachetni Zadymiacze, chciałem zrobić chlebek na zakwasie a tu w pierwszej fazie PORAŻKA!!! Nie mogę zrobić zakwasu. :devil: Jestem już po czterech próbach i nie mogę znależć błędu. Zakwas albo pracuje tylko słabiutko i krótko albo pleśnieje. Próbowałem go robić z mąki żytniej 2000 i 720. POMOCY , Pozdrawiam-
  9. Rzerzol

    Rodzaje noży

    Koleżeństwo, Gość ,który ostatnio zabijał mi świniaczka miał nóż z targu od tzw. ruska a życzę nam wszystkim takiego tempa i finezji cięcia. Nie matura lecz chęć ..... pozdrawiam -
  10. Koleżanki i Koledzy, od Kolegi Po Fachu ,który pracował kiedyś w masarni GS dostałem taki przepis na parówki : -wp. kl. I - 20 % -wp. kl. III - 20 % -wołowina kl. I - 30 % -podgardle skórowane - 30% Wydajność w stosunku do surowca peklowanego - 113% PYCHA !!! Pozdrawiam
  11. Szlachetni Zadymiacze, w zeszłym roku widziałem na stronie wspaniałe przepisy na ogóreczki konserwowe, których nie mogę teraz znależć!! POMOCY !! (sezon ogórkowy nadchodzi). Pozdrawiam-
  12. Rzerzol

    Zapal świecę

    ..........ptaki przestały śpiewać. współczuję -
  13. Rzerzol

    maszynka do mięsa

    ...czy ktoś używa czeskiej maszynki firmy porkert a jeżeli tak to czy "10" jest warta 120 zł ??? pozdrawiam -
  14. Rzerzol

    Wybór nadziewarki.

    Koleżeństwo, wyrzuciłem już trzy rzeczy kupione na allegro : -nadziewarkę kolankową Keiserhoff (dziwny odlew,farsz leci wszystkimi otworami itp.) -nadziewarkę chińską z korbką (oderwały się śruby mocujące podstawę) -maszynkę made in nie wiadomo... Lepiej wydać parę złotych więcej i mieć sprzęt pewny oraz dopuszczony do stosowania z żywnością!! Pozdrawiam -
  15. Rzerzol

    maszynka do mięsa

    ok - będę obserwował ofertę sklepu. :rolleyes: Pozdrawiam-
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.