Skocz do zawartości

EAnna

Moderatorzy
  • Postów

    12 677
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    52

Ostatnia wygrana EAnna w dniu 11 Sierpnia

Użytkownicy przyznają EAnna punkty reputacji!

1 obserwujący

O EAnna

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Tychy
  • Zainteresowania
    Domowe jedzenie, ziołolecznictwo, ogród, stare techniki rękodzielnicze, pola wysokiej częstotliwości - zgrzewanie przemysłowe, ekonomika przemysłu, naukowe trendy, geopolityka

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia EAnna

  1. EAnna - 3szt
  2. Odwazny jesteś !!! U mnie bez pampersa nie obeszło by się
  3. EAnna

    Moje co nieco.

    Tłuściutkie, zapewne kruche i delikatne. W dodatku piękne kolorystycznie na przekroju Podaj proszę rozdrobnienie poszczególnych mięs.
  4. EAnna

    Co macie dziś na obiad?

    Oto clou przepisu ! Schabowe w tym wydaniu sa znakomite. Oczywiscie z kością, na grubość żeberka
  5. @ligawa-Jacek Woś. Dzisiaj w nocy dostałam wiadomość od córki @ligawy - Magdy, z informacją, że Jacek zmarł 2. sierpnia, kilka dni po swoich 88. urodzinach. Jacku, miałeś dożyć do 98 roku zgodnie z tym, co wywróżyła Ci Cyganka . Tak bardzo chciałeś przyjechać do Polski. Męczyło Cię rozdarcie między Rodziną w Kanadzie a tęsknotą za Krajem. Wielokrotnie o tym wspominałeś w czasie naszych niezliczonych rozmów. @ligawa, człowiek- legenda naszego Forum - był z nami od marca 2006 roku, czyli od 19 lat. W Kanadzie zajmował się m. inn. wytwarzaniem wędlin wg polskich, własnych i międzynarodowych receptur. Ten niezwykle doświadczony i kompetentny i uczynny człowiek dzielił się hojnie swoją wiedzą i doświadczeniem; uzyskał pozycję SUPER VIPA na naszym forum. Receptury Jacka zostały umieszczone w zbiorze Mistrzówka Jacka Wosia-Ligawy. Jacku, byłeś, i nadal jesteś dla nas autorytetem, niekwestionowanym MISTRZEM. Spoczywaj w spokoju. Jacek prezentuje "tyniecką" poddaną dojrzewaniu w warunkach naturalnych. Z żoną Wandą Z prawnuczką Autumn.
  6. @Bilu72, wszystkiego najlepszego, czego oczekujesz od życia 🌹
  7. EAnna

    Zapal świecę

    Grzesiu, wyrazy współczucia [*] [*] [*]
  8. EAnna

    Znalezione w sieci

    W naszej "16" też jest ta technologia. Nie pamiętam w tej chwili w jakim przepisie.
  9. EAnna

    Róże Małgo

    I to uratowało różanecznik. Prawdopodobnie zasilany jest nawozem zakwaszającym, który neutralizuje alkalizowanie popołem. Z popiołu + wody robi sie bardzo silny ług (i mydło), który np. czyści szyby kominkowe najlepiej w świecie. Jeżeli macie w domu oleandra to uszczęśliwisz go tym popiołem.
  10. EAnna

    Róże Małgo

    A czy Małgosia o tym wie?
  11. Zadałam pytanie odnośnie problemu Włodka kol. @ANNAM z Australii. Jest specjalitką piekarniczo/cukierniczą wiec mam nadzieje, że się odezwie.
  12. A co jest na talerzu???
  13. EAnna

    Chleb

    Reniu, za te "plecionki" wszystko bym dała
  14. Wg mnie NIE. Mam tę deskę od kilku lat i świetnie spisuje się jako blat do krojenia mięsa. Jednak nie odważę się rozbijać na niej kotletów
  15. Jeżeli utworzy się suchy pierścień może on zablokować całkowicie odprowadzanie wilgoci ze środka mięsa. Duża, mocna osuszka bywa powodem zepsucia mięsa w środku.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.