Skocz do zawartości

EAnna

Moderatorzy
  • Postów

    12 668
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    51

Ostatnia wygrana EAnna w dniu 2 Czerwca

Użytkownicy przyznają EAnna punkty reputacji!

1 obserwujący

O EAnna

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Tychy
  • Zainteresowania
    Domowe jedzenie, ziołolecznictwo, ogród, stare techniki rękodzielnicze, pola wysokiej częstotliwości - zgrzewanie przemysłowe, ekonomika przemysłu, naukowe trendy, geopolityka

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia EAnna

  1. @Bilu72, wszystkiego najlepszego, czego oczekujesz od życia 🌹
  2. EAnna

    Zapal świecę

    Grzesiu, wyrazy współczucia [*] [*] [*]
  3. EAnna

    Znalezione w sieci

    W naszej "16" też jest ta technologia. Nie pamiętam w tej chwili w jakim przepisie.
  4. EAnna

    Róże Małgo

    I to uratowało różanecznik. Prawdopodobnie zasilany jest nawozem zakwaszającym, który neutralizuje alkalizowanie popołem. Z popiołu + wody robi sie bardzo silny ług (i mydło), który np. czyści szyby kominkowe najlepiej w świecie. Jeżeli macie w domu oleandra to uszczęśliwisz go tym popiołem.
  5. EAnna

    Róże Małgo

    A czy Małgosia o tym wie?
  6. Zadałam pytanie odnośnie problemu Włodka kol. @ANNAM z Australii. Jest specjalitką piekarniczo/cukierniczą wiec mam nadzieje, że się odezwie.
  7. A co jest na talerzu???
  8. EAnna

    Chleb

    Reniu, za te "plecionki" wszystko bym dała
  9. Wg mnie NIE. Mam tę deskę od kilku lat i świetnie spisuje się jako blat do krojenia mięsa. Jednak nie odważę się rozbijać na niej kotletów
  10. Jeżeli utworzy się suchy pierścień może on zablokować całkowicie odprowadzanie wilgoci ze środka mięsa. Duża, mocna osuszka bywa powodem zepsucia mięsa w środku.
  11. EAnna

    Moje co nieco.

    Bo w tamtych czasach uczono kaligrafii. Jednak, mimo tego jest trudne do odcyfrowania. Jeżeli nie przepiszesz tego na komputerze, to pozostanie tylko "fotografia" starych przepisów
  12. To nie jest wyrób dla początkujacych. Na wstępny trening proponuję kiełbasę chłopską Szczepana .
  13. Raczej nie to Zauważ proszę, że po peklowaniu mieso powinno był moczone w celu odsolenia warstwy powierzchniowej. Jednak zastosowanie mocniejszej solanki zwiększa siłę osmotyczną i redukuje czas zapeklowania środka mięsa, co przekłada się na bezpieczenstwo mikrobiologiczne. Ta tabela jest normą, która musi gwarantować to bezpieczeństwo dla różnych mięs o niepewnym łańcuchu chłodniczym.
  14. Nie do końca. Wskazane jest stosowanie azotanów/saletry do peklowania mięs na wyroby dojrzewające.
  15. EAnna

    Znalezione w sieci

    Ja również. To jest bardzo dobry, poręczny komplet.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.