Skocz do zawartości

pasibrzuszek

Użytkownicy
  • Postów

    32
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Radomsko
  • Zainteresowania
    wędkarstwo, żeglarstwo, obrzarstwo

Osiągnięcia pasibrzuszek

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witajcie Równieź nie doszukałem się nijakich dwuznacznych treści. BonAir, Miro zawsze szybko i chętnie spieszą z fachową pomocą. A to, że czasem się przy tym uśmiechną, to do nas a nie z nas. Pozdrawiam wszystkich.
  2. Khalina - w jakiej temp. i jak długo pieczesz i wędzisz ten pasztet ? Szczepan - "coś podobnego" to nie przepis, napisz proszę jak Ty to robisz... :grin:
  3. Witaj Miałem ten sam problem. Ciasto pięknie rosło, a potem... klap :sad: Przyczyn może być kilka: konsystencja ciasta, temp. itp. W moim przypadku była to zbyt duża ilość drożdzy. Sprawdź ile dodajesz i ewentualnie zmniejsz ilość. Pozdrawiam
  4. Witaj I zadawaj pytania. Od tego jest to forum Pozdrawiam Pasibrzuszek
  5. Wosiu, a przepisik to gdzie ??? Szynki - :shock: !!!! Masz jak w banku, że Cię całe Radomsko odwiedzi. A jest nas tu kilku. Ja osobiście jestem w niedzielę w Łodzi. :grin: Pozdrawiam i życzę Zdrowych i Wesołych Pasibrzuszek
  6. Witam Mięso oczywiście surowe. :question:
  7. Dziękuję za cenne rady. Podobny sposób do sposobu kol. Bagno polecił mi na pv Dziadek. I tak zrobię. Pomysł Maad`a wart jest przemyślenia. Na przyszłość ( jeśli zajdzie taka konieczność ) trzeba będzie tak pokombinować. - DZIĘKI WIELKIE Pozdrawiam serdecznie Pasibrzuszek
  8. Witajcie Pekluję szynkę i boczek wg. "Tabeli peklowania mokrego". - opcja 5-cio dniowa. Mam problem z temperaturą. W jedynym miejscu, gdzie mogłem umieścić peklujące się mięso niepodzielnie panuje temperatura 2 st. C. Napiszcie proszę, czy w tej temp. trzymać mięso całe 5 dni, czy czas ten wydłużyć i ewentualnie o ile? Gorąco pozdawiam Pasibrzuszek
  9. Witaj No piękne cacka. Już się cały usliniłem :tongue: Napisz parę słów o swojej wspaniałej produkcji. Czy robiłeś wg. własnych przepisów, czy przepisów ze stronki. Pozdrawiam
  10. Witam Panowie Czy zastanawialiście się może nad zamontowaniem (lub zamontowaliście) w swojej wędzarni takie oto urządzenie zwane miarkownikiem ciągu: http://www.allegro.pl/item177720143_miarkownik_regulator_ciagu_powietrza.html Ja takie coś mam zamontowane w piecu CO i sprawdza się fenomenalnie. Zastanawiam się, czy zamontowanie miarkownika zdałoby egzamin w wędzarni, gdzie była by mierzona temperatura powietrza, a nie temp. H2O (jak ma to miejsce w piecu CO - miarkownik jest podłączony do płaszcza wodnego w piecu)? Pozdrawiam wszystkich.
  11. No jasne. Dzięki. Na ra i pozdro :wink:
  12. fentel, Dzięki. W którym miejscu mogę znaleźć Jego PW.
  13. andrzej k, Masz rację tam są. Wielkie dzięki
  14. Witam i dzięki. Ale Miro w swoim nowym sklepie nie ma sitek :sad: . Kiedyś miał. Pozdrawiam.
  15. Witam ponownie. Do Towarzyszy :blush: z Radomska. Strzykawki (100ml) i igły (duże weterynaryjne) można kupić w sklepie medycznym przy Sanepidzie, ul. Komuny Paryskiej :blush: . Jelita w miejscowości Malutkie ( Radomsko-Dobryszyce) za stadnią koni. Pozdrawiam P.S. Nie wiecie gdzie u nas można dostać sitka do ręcznej maszynki 10`.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.