Skocz do zawartości

Tabasco

Użytkownicy
  • Postów

    56
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Niedojedziesz

Osiągnięcia Tabasco

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Tabasco

    Wędzony czosnek

    No uwedziłem czosnek, jest niesamowity
  2. No własnie trzy rożne produkty mają tą samą specyficzną barwę jakby coś było dosypane by robiło taki kolorek
  3. Dlaczego mam nie porównywać ? Trzy różne rodzaje mięsa mają ten sam kolor więc przypuszczam że jest jeden wspólny czynnik za który to odpowiada
  4. Mam takie pytanie odnośnie koloru mięsa Robię sobie wedlinki sam ale ostatnio dostałem od kogoś innego na spróbowanie pare innych wędlin No i się zastanawiam odnośnie koloru tych wedlin bo są rózne To znaczy moje są bardziej takie blado-różowe (szynka po prawej na zdj.) daje samą peklosól plus przyprawy A te które dostałem zarówno kabanos, kiełbasa jak i boczek wpadają w czerwień, na zdjeciu nie widać tego dokładnie ale jest sprora różnica I chciałem się dowiedzieć czym uzyskuje sie taki kolor ! http://i.imgur.com/t2TXy2R.jpg
  5. Dziekuje za odpowiedzi Może wypróbuję tą pierwszą metode na poczatek Chciałem zapytać czy ten olej na patelni ma dymić podczas odrzewania ?
  6. A wie może ktoś jak wypalić/przygotować do użytku patelnię z czystego żeliwa ?
  7. Mad dość sporo wyschnietej gruszki i tak się zastanawiam czy na takim drewnie można bez problemów wedzić ? Nigdy nie stosowałem nie jestem pewien czy to sie nadaje
  8. Mam takie pytanie czy można coś dusić w naczyniu z kamionki ? To znaczy czy mogę taką kamionkę położyć na płycie grzewczej albo na blasze ?
  9. Mam takie pytanie czy taka kiełbasa może być suszona np: w nocy w temperaturze 18 stopni a kilka godzić przez dzień w temp. około 30 ? Zrobiłem taką kiełbasę i mam ją po prostu powieszoną nad piecem kaflowym takim z blachami jak kiedyś były w kuchniach Pytam bo po internecie w przepisach na tą kiełbase piszą że kiełbasa ma dojrzewać w niskich temperaturach (10.st) w wilgotnym pomieszczeniu !? Dodałem zdjęcie kiełbasy po 2-óch dniach takiego suszenia
  10. Tabasco

    Nasze wyroby

    Moja pierwsza kiełbasa Nie kombinowałem jakoś specjalnie 3Kg miesa, łopatka, szynka, karczek + golonka Doprawione chilli w proszku, pieprzem, czosnkiem Pekla 16 gram na Kg Podlane wywarem z kości golonki Wedzone drewnem bukowo-śliwkowym w temp 40 stopni przez 6 godzin dopieczone na końcu w temp. 80 stopni To chyba tyle http://img191.imageshack.us/img191/295/khbt.jpg http://img823.imageshack.us/img823/5448/b8ps.jpg Zrobiłem też białą http://img607.imageshack.us/img607/5348/zk1t.jpg Jestem bardzo dumny z tej kiełbaski bo smakuje rewelacujnie (mało powiedziane) Wieloletnie śledzenie forum jak widać przydało się
  11. W halogenie nie da się upiec pizzy ! Próbowałem wiele razy i spód zawsze nie będzie dopieczony, bo to grzeje od góry
  12. Tabasco

    Rolada lazdijajska

    U mnie to wygląda tak http://img4.imageshack.us/img4/7025/q7ex.jpg
  13. Dziękuje za odpowiedz No już mam jasny obraz przed oczami
  14. Mam zamiar kupić maszynke do mielenia mięsa rozmiar 5 Ale się zastanawiam czy nie jest za mała Ogólnie bedę ja potrzebował do robienia kiełbasy raz na jakiś czas tak z 1 kg 2 kg miesa No może czasem coś zmielić Czy jest sens kupować taka małą maszynkę czy jednak zdecydowanie lepiej brać wiekszą ?
  15. To się nie przypali ? ale ciekawy przepis
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.