Skocz do zawartości

szafarz

Użytkownicy
  • Postów

    31
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    warszawa

Ostatnie wizyty

363 wyświetleń profilu

Osiągnięcia szafarz

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Odezwę się dzięki za pomoc
  2. Może dlatego, że nie ma podgardla mielonego na 5. Pilnie się od was uczę dziękuję za rady.
  3. Zrobiłem ala bielską bo przez różne zawirowania i problemy z połamanym trybikiem w Zelmerze nie dodałem części podgardla mielonym na sitku 5 tylko 3 krotnie mielona wołowina i podgardle jak w przepisie ,ale i tak wyszła pyszna.
  4. Dziękuję za podpowiedzi będę próbował zrobić kiełbasę bielską i wędzonki mięso się pekluje
  5. Jak w temacie mamy możliwość kupienia połówki ok 80 kg . Dużo przepisów i porad jest na temat wieprzowiny a o wołowinie prawie nic. Co polecacie zrobić? Czy są przepisy na wołowinę w stylu pw16
  6. Jakie są teraz przepisy. Dozwolone jest wędzenie dymem czy tylko płyn wędzarniczy. Mam na myśli przemysł.
  7. szafarz

    Pieczona golonka

    Dziękuję za odpowiedzi na sobotę będę musiał przygotować kilka sztuk dla gości .
  8. szafarz

    Pieczona golonka

    Witam, Planuję zrobić pieczoną golonkę wcześniej marynowaną w solance, mam pytanie ilu procętowej solanki użyć.Myślałem o 10% na 24 h czy nie będzie za słone? Będę nastrzykiwał .Jak znacie dobry przepis na klasyczną golonkę bez udziwnień to poproszę o przepis.
  9. szafarz

    Mięso nie kleiste

    Mam problem kupiłem pół blondynki i mięso prawdopodobnie ma wadę chyba pse. Duży wyciek i brak kleistości, już podczas mielenia widać było że jest coś nie tak. Zrobiłem 5 kg kiełbasy białej zgodnie z przepisem pw 16 kiełbasa biała, mięso kleiste z golonki. Po parzeniu kiełbasa nie z klejona w smaku wiórowata wypływającą woda. Proszę o pomoc jak zagospodarować takie mięso? Czy dodanie mięsa z łopatki pomoże w uzyskaniu kleistości? W jaki sposób wykorzystać to mięso?
  10. Jest jeszcze dostępna książka? Na stronie swojski wyrób już nie ma.
  11. Jakie zastosować byś sitko do takiego składu ?
  12. Dzięki za pomoc niestety już ją zrobiłem jest mega tłusta ale zjadliwa. Następnym razem zrobię z samej 80/20 plus wołowe na klej
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.