Skocz do zawartości

piotrasta

Użytkownicy
  • Postów

    28
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    bydgoszcz

Osiągnięcia piotrasta

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Odnośnie mojego zakwasu po ok 2h od wstawienia zdjęcia pojawiła się normalna pleśń. Nowy zakwas nastawiony z większą ilością wody.
  2. Głębiej jest trochę rzadszy. Robiłem według przepisu znalezionego w internecie 100g mąki i 150 wody. Tydzień temu upiekłem z niego chleb i jakieś 150g schowałem do lodówki. To jest moje 2 podejście do zakwasu. Poprzednim razem zrobiło się coś takiego i wyrzuciłem zakwas ale drugi raz to samo i może tak to ma wyglądać?
  3. Witajcie czy ten zakwas jest spleśniały? Zakwas jest zrobiony na mące żytniej 2000. Wyciągnięty wczoraj z lodówki i po jakiś 2h dokarmiony. Zapach ok.
  4. Witajcie Zakupiłem automat do chleba i mam pytanie czy ktoś użytkuje taki automat? Czy tradycyjne przepisy nadadzą się do takiego automatu (wiem wiem najlepiej to mieć piec chlebowy ale niestety brak miejsca)?
  5. Witajcie Chciałbym popełnić swoją pierwszą palcówkę ale mam problem z miejscem do dojrzewania. Jedyne miejsce gdzie mogła by wisieć to kratka wentylacyjna w kuchni. Niestety mam tam 20-21stopni ale jest przewiew. Piwnica odpada z uwagi na specyficzny zapach a strych-boję się jakiś ptaków itp- mieszkam w kamienicy.
  6. Czy ktoś używa CASO VacuChef 40?
  7. Rozumiem że uszczelnienie nie wytrzymuje czy jakiś inny problem? Jeśli z uszzelnieniem ti może trujnik na 2 lejki był by rozwiązaniem? Mniejsze ciśnienie większy przepływ. Tylko 2 lidzi potrzeba do roboty.
  8. Witajcie czy pionowa nadziewarka Revolution poradzi sobie z kabanosami?
  9. pomijając że jest to a spam to popieram @waldek55 lepiej kupić rex. Popularna, sprawdzona mniejsza konstrukcja i za ok 100zł można mieć całość- sterownik, przekaźnik ssr, sondę i wysyłkę
  10. zastanawia mnie jedna rzecz jak poprzez płukanie mamy pozbyć się randapu który według teorii wchłonął się do środka? Pozbycie się jakiegoś rodzaju kurz z zewnątrz rozumiem ale tego nie
  11. @witt ale chyba gdzieś jest przepis tak aby każda Kiełbasa nowotomyska, oscypek i inne wytwarzane tradycyjnie były takie same.
  12. programy typu to do list (osobiście używałem Wunderlist) dzięki synchronizacji większość programów z jakimi się spotkałem działają na komputerze jako osobny program, w przeglądarce przez www oraz na telefonie. Wybrane zadania możemy też dzielić z inny użytkownikami np z żoną listę zakupów.
  13. w warunkach domowych sam nie wymienisz a ktos za wymianę zaśpiewa ci tyle że 2 szafę kupisz może niekoniecznie nówkę ale jakąś podstawówkę lub ze zwrotu 14dniowego na pewno
  14. Chodzi mi raczej o te szkodliwe bakterie/wirusy np przy produkcji twarogu-przy podgrzaniu do tych 40 stopni. To że sprzeda drożej niż do mleczarni to jest pewne patrząc na olx w mojej okolicy sprzedają po 3zł za l więc raczej akceptowalny poziom ( z tego co znalazłem w necie to rolnik dostaje ok 1,5zł więc te 50-100% to 3zł) w reszcie polski to też jest po 3zł więc ok. Na pewno będę szukał też innych chętnych na sprzedaż.
  15. Skąd zdobyć mleko? Mleczarnia sprzeda mi nieprzetworzone mleko? Na olx (wiem wiem po znajomych też popytać muszę ale problem pozostaje) znalazłem mleko w mojej okolicy ale co dalej nie ma jakiś chorób lub czy wszystkie bakterie "padną" na etapie produkcji mleka?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.