Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kiełbasa z sarniny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1314 postów

Napisano 17 cze 2014 - 20:30

Nie znalazłem podobnego tematu, są tematy, ale ogólnie o dziczyźnie, więc pozwoliłem sobie załozyc nowy.

Otóż, poszukuję jakiegoś, najlepiej sprawdzonego, przepisu na kiełbasę z min. 50% zawartością mięsa z sarny. Z tym, że żeby nie było za łatwo, to chodzi mi o kiełbasę "grubą", coś w rodzaju "żywieckiej" czy takiej mielonki kanapkowej, i raczej parzoną niż podpiekaną w wędzarni.



#2 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7186 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 17 cze 2014 - 20:57

Żywiecka i mielonka kanapkowa to dwie różne bajki :(
Z takim dodatkiem sarniny celowałbym w jałowcową albo myśliwską obie w wersji podsuszanej ...
Sarninę traktuj jak wołowe a drugie 50% wsadu to przerośnięte podgardle lub boczek to tzw bezpieczny wariant ;)
Smakiem tego typu mielonki nie będziesz zachwycony ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4



#3 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8088 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 17 cze 2014 - 22:19

Polecam przepis na kiełbasę bielską.

Wołowinę zastępujesz sarniną.

Przepis jest tutaj:

https://wedlinydomow...ska/?hl=bielska


Nie znalazłem podobnego tematu

https://wedlinydomow...rniny/?hl=sarny

 



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#4 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1314 postów

Napisano 17 cze 2014 - 22:34

Todek, dnia 17 Cze 2014 - 21:30, napisał: Nie znalazłem podobnego tematu http://wedlinydomowe...rniny/?hl=sarny

No widzisz jak to człowieka czasami zaora. :blush: Pewnie coś źle wpisywałem.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych