Jump to content

Kiełbasa z sarniny


Todek

Recommended Posts

Nie znalazłem podobnego tematu, są tematy, ale ogólnie o dziczyźnie, więc pozwoliłem sobie załozyc nowy.

Otóż, poszukuję jakiegoś, najlepiej sprawdzonego, przepisu na kiełbasę z min. 50% zawartością mięsa z sarny. Z tym, że żeby nie było za łatwo, to chodzi mi o kiełbasę "grubą", coś w rodzaju "żywieckiej" czy takiej mielonki kanapkowej, i raczej parzoną niż podpiekaną w wędzarni.

Link to comment
Share on other sites

Żywiecka i mielonka kanapkowa to dwie różne bajki :(

Z takim dodatkiem sarniny celowałbym w jałowcową albo myśliwską obie w wersji podsuszanej ...

Sarninę traktuj jak wołowe a drugie 50% wsadu to przerośnięte podgardle lub boczek to tzw bezpieczny wariant ;)

Smakiem tego typu mielonki nie będziesz zachwycony ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

 

 

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Link to comment
Share on other sites

Polecam przepis na kiełbasę bielską.

Wołowinę zastępujesz sarniną.

Przepis jest tutaj:

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2056-kielbasa-bielska/?hl=bielska


 

 

Nie znalazłem podobnego tematu

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6622-wyroby-z-sarniny/?hl=sarny

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.