Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

@halusia@, dnia 02 Marz 2015 - 22:52, napisał: No i kiełbasa tak zwana z '' połcia''   Tłuściutka..... połcia  jest....   
 

No tłuściutka.. jesli mam być szczera to dla mnie za tłusta... ale smak... rewelacja.  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-408831
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

najpierw parzony a potem w dym
I szybko znika :thumbsup:  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-412289
Udostępnij na innych stronach

 

 

@halusia@, dnia 14 Marz 2015 - 16:17, napisał: najpierw parzony a potem w dym I szybko znika   
 

Zniknie w całości Jacku... już jutro go nie będzie  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-412291
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kłaniam się, królową wędlin!
 

Dziękuję bardzo... aż sie zarumieniłam  :)  :blush:  :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-412352
Udostępnij na innych stronach

HAlusia dolaczyla do grupy  znecalachych sie nad ludzmi  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-412789
Udostępnij na innych stronach

 

 

od jakiegoś czasu stosuje inną metotę w obróbce boczku.. Czyli najpierw parzę a potem wędzę... tak samo robi Radek.. Boczek jestmieciutki ,a wędzeniem nadajemy mu tylko koloru :)

 

Czemu ma służyć ta "metoda" ?  :)

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-412793
Udostępnij na innych stronach

Czemu ma służyć ta "metoda" ? 

 

 

 

Powiem tak.. ten sposób traktowania boczku nawet mi odpowiada. A dlaczego... w moim Borniak szczególnie chłodną porą i tak nie mogę uzystak temp by podpiekać co kolwiek. Więc dla mnie nie ma wielkiej różnicy jeśli robie odwrotnie.  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-413064
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

 

 

.moja kombinacja :)

 

Halinko :D

 

 

 Jak tylko pokombinujesz to zaraz tłuściejszą zrobisz :thumbsup: :thumbsup:  tak pode mnie .  Mareczek ma chore gardziełko to może ja się załapię :D

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-425885
Udostępnij na innych stronach

akurat, chciałbyś sam wszystko zjeść :devil: zęby zacisnę i pogryzę! a jak nie to sobie zmielę na zelmerku

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-425888
Udostępnij na innych stronach

 

 

 Jak tylko pokombinujesz to zaraz tłuściejszą zrobisz   tak pode mnie
 

Bo to tak jest Andrzejku... kto z kim przystaje, takim sie staje  :)

 

 

akurat, chciałbyś sam wszystko zjeść zęby zacisnę i pogryzę! a jak nie to sobie zmielę na zelmerku
 

Bardziej już nie da się zmielić  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-425892
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kiełbasa bez nazwy,...moja kombinacja :)

 

Bez nazwy w wersji kombinowanej  kiełbaski najlepsze, nikt nie powie, że za tłusta, taka ma być, bo  takie  lubimy....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-425902
Udostępnij na innych stronach

 

Kiełbasa bez nazwy,...moja kombinacja :)

 

Bez nazwy w wersji kombinowanej  kiełbaski najlepsze, nikt nie powie, że za tłusta, taka ma być, bo  takie  lubimy....  :cool:

 

 Przeciez kielbasa ma juz nazwe " Kombinowana Halusi " :tongue:

A ze ladniutka i na pewno smaczna  do juz inna inszosc.  :thumbsup:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-425905
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

''Cukiereczki Bukowiańskie'' w/g przepisu Radka.. ich dzisiejszy smak to paprykowe i kminkowe..  :)

post-43626-0-16037300-1433195494_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-428485
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

 Tak na dobicie się ..troszke zadymiłam. Boczuś podpiekany. . Peklowany na sucho. Kminkowa w/g mojego przepisu czyli z głowy i troszkę kiełbaski na grilla. . Na samej soli. Wszystko jeszcze ciepłe. ..ale smaczne. Próbowałam  :) 

post-43626-0-15719700-1440878536_thumb.jpg

post-43626-0-16579800-1440878550_thumb.jpg

post-43626-0-19502400-1440878563_thumb.jpg

post-43626-0-32508400-1440878570_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/4/#findComment-441908
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.