Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@halusia@, dnia 03 Sty 2015 - 19:16, napisał: Już nie taki biedny... no proszę co za wsparcie..  ma co jeść... ja zadbałam o Wszystkich    UFF a już miałem pisać protest

 

Bodziu... to dobrze że się powstrzymałes... :D  ja dbam o swoją rodzinę jak nikt inny... chyba  :rolleyes:  :facepalm: co lepsze to ja wyjadam  :facepalm:

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-394496
Udostępnij na innych stronach

Troszkę na śniadanko... ale tylko dla mnie  :rolleyes:  :D  :facepalm:

Wczoraj zapeklowałam, ale nie wyrobiłam czasowo, więc dzisiaj rano parzyłam ...  :)

 

post-43626-0-46297600-1420991901_thumb.jpg

post-43626-0-50974600-1420991912_thumb.jpg

post-43626-0-13996600-1420991920_thumb.jpg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-396243
Udostępnij na innych stronach

Ślicznie wyglądają, ale cóż to za one ?  Jakiś przepis ?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-396252
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ślicznie wyglądają, ale cóż to za one ?  Jakiś przepis ?
 

Włodek... wzorowałam się na przepisie DZIADKA  z tym że parzyłam w samej osłonce..  :)

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1220-ekspresowe-wyroby-dziadka/

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-396258
Udostępnij na innych stronach

Dzięki. Właśnie się zastanawiam, co by tu tak.... Wspaniała podpowiedź.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-396261
Udostępnij na innych stronach

 

 

ale tylko dla mnie :rolleyes::D:facepalm:

Znowu?? :facepalm:  :facepalm:  ło matko i córko :tongue::laugh: :laugh:

Chyba ja zacznę Andrzejowi coś od siebie podsyłać, bidaka ten mój kolega łoj bidaka :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-396321
Udostępnij na innych stronach

 

 

@halusia@, dnia 11 Sty 2015 - 16:59, napisał: ale tylko dla mnie Znowu??     ło matko i córko Chyba ja zacznę Andrzejowi coś od siebie podsyłać, bidaka ten mój kolega łoj bidaka
 

Wojteczku kochany.... ale się uśmiałam.. ja tej wędliny i tak sama nie zjem... są 3 batony... czyli dla mnie mojej Natalii i Koleżanki..  :D

Jest nawet takie powiedzenie.. '' Co jest Twoje to i moje a co moje to nie ruszaj "  :facepalm:  :D

 

A tak na poważnie... uwierz mi ... ja o domowników dbam jeszcze bardziej niż o siebie   :rolleyes:  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-396336
Udostępnij na innych stronach

 

 

A tak na poważnie... uwierz mi ... ja o domowników dbam jeszcze bardziej niż o siebie :rolleyes::)

Haluś :D przecież wiem :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-396349
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Boczek zrolowany z farszem z łopatki ..zapeklowany na such mieszanką peklującą z dodatkami . Wędzony i parzony zapakowany w folię celulozową... inaczej nie mogłam postąpić gdyż Borniak nie był w stanie podbiec boczku na tyle by wewnątrz boczku uzyskać odpowiednią temp. Przy okazji kiełbasa bez nazwy .. ponadplanowa  ... resztę farszu która pozostała od boczku i domieliłam jeszcze trochę boczku. W smaku rewelacyjna bo z dodatkiem suszonego chilli i większą ilości czosnku. Nadziewana ręcznie sta sporo dziurek  :)

post-43626-0-53709600-1424560735_thumb.jpg

post-43626-0-11010500-1424560748_thumb.jpg

post-43626-0-42385900-1424560758_thumb.jpg

post-43626-0-88275400-1424560851_thumb.jpg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-406270
Udostępnij na innych stronach

Długo peklowałaś boczek zanim go zwinęłaś? I czy najpierw go parzyłaś a potem poszedł do wędzarni czy na odwrót (bo widziałem w wątku paweljack'a że On boczek rolowany najpierw parzy, a potem wędzi) .;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-406274
Udostępnij na innych stronach

 

 

Długo peklowałaś boczek zanim go zwinęłaś? I czy najpierw go parzyłaś a potem poszedł do wędzarni czy na odwrót (bo widziałem w wątku paweljack'a że On boczek rolowany najpierw parzy, a potem wędzi) .
 

Sylwek... Boczek paklowałam 5 dni... po wędzeniu parzony.

Jeśli chodzi o parzenie i następnie wędzenie ..tak postępuję z boczkiem.  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-406276
Udostępnij na innych stronach

 

 

Halusia piękny boczek,wartość znacząco podbiła przędza wędliniarska-ładnie osznurowany gratuluję
 

Dziękuję Marku  :blush:  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-406279
Udostępnij na innych stronach

"Ciociu" w Twoich wyrobach to pozostało doszukiwać się się potknięcia w .... nie wiem, porze dnia wstawiania zdjęć? Chociaż na takie frykaski dla mnie każda pora dobra! Na pewno jest bardzo niedobre :devil:  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-406287
Udostępnij na innych stronach

Wiesz, kiedy oglądam te Twoje nazwijmy umownie wariacje kulinarne jestem pełen podziwu dla Twego kunsztu, który mnie wrodzonego kanapowca inspiruje. Ale ten ostatni boczuś bo nazwanie go boczkiem było by swoistą profanacją powalił mnie na kolana, że też o szukaniu szczęki nie wspomnę :clap:  :tongue:  :D  

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-406288
Udostępnij na innych stronach

Halusia :clap: robisz postępy :clap: oczywiście nie wędliniarskie, bo tu poziom masz cały czas równy - mistrzowski :tongue: Chodzi mi o postępy  fotograficzne. Porównajcie szaro-zielone, nieapetyczne zdjęcia kabanosów i wątrobianki z pierwszej strony tego wątku. Jest różnica? Warto się trochę przyłożyć do aranżacji, kompozycji i ogarnięcia sprzętu? :clap: :clap: :clap:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-406298
Udostępnij na innych stronach

 

Sylwek... Boczek paklowałam 5 dni... po wędzeniu parzony.

Jeśli chodzi o parzenie i następnie wędzenie ..tak postępuję z boczkiem.  :)

 

Halusia możesz przetłumaczyć mi to na polski? :D

Piksiak

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-406317
Udostępnij na innych stronach

"Ciociu" w Twoich wyrobach to pozostało doszukiwać się się potknięcia w .

 

 

No może by coś się znalazło Sławku..  :)

 

 

Wiesz, kiedy oglądam te Twoje nazwijmy umownie wariacje kulinarne jestem pełen podziwu dla Twego kunsztu, który mnie wrodzonego kanapowca inspiruje.

 

 

Dziękuję  :)  :facepalm:

 

Halusia robisz postępy oczywiście nie wędliniarskie, bo tu poziom masz cały czas równy - mistrzowski Chodzi mi o postępy  fotograficzne.

 

 

Dziękuję Marku... staram się nie odbiegać od Innych... a poza tym moje motto dla mnie coś znaczy  :)  :blush:

 

@halusia@, dnia 22 Lut 2015 - 00:36, napisał:   Sylwek... Boczek paklowałam 5 dni... po wędzeniu parzony. Jeśli chodzi o parzenie i następnie wędzenie ..tak postępuję z boczkiem.    Halusia możesz przetłumaczyć mi to na polski?

 

 

 

Już tłumaczę... od jakiegoś czasu stosuje inną metotę w obróbce boczku.. Czyli najpierw parzę a potem wędzę... tak samo robi Radek.. Boczek jestmieciutki ,a  wędzeniem nadajemy mu tylko koloru  :)

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-406332
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Taka sytuacja.. 

Obdarowano mnie 1/2 świnki. 

Póki co zrobiona kiełbasa na biało już na Świeta.. 8 kg.

No i kiełbasa tak zwana z '' połcia'' 

Resztę mięsa poszło do zamrazarki .. sukcesywnie będzie wyciągane i przerabiane.  :)


Taka sytuacja.. 

Obdarowano mnie 1/2 świnki. 

Póki co zrobiona kiełbasa na biało już na Świeta.. 8 kg.

No i kiełbasa tak zwana z '' połcia'' 

Resztę mięsa poszło do zamrazarki .. sukcesywnie będzie wyciągane i przerabiane.  :)

post-43626-0-48893100-1425333101_thumb.jpg

post-43626-0-70876800-1425333119_thumb.jpg

post-43626-0-69426200-1425333131_thumb.jpg

post-43626-0-61507000-1425333139_thumb.jpg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-408823
Udostępnij na innych stronach

 

 

No i kiełbasa tak zwana z '' połcia''

 

Tłuściutka..... połcia  jest....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/3/#findComment-408827
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.