beatag Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 22 Lutego 2016 No, koniecznie chciała być uwieczniona na tym forum. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-478534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Z duszą na ramieniu podjęłam się upieczenia chlebka tostowego.Oczywiście -nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zrobiła po swojemu.i teraz z niepokojem zaglądam do piekarnika -z wyglądu odpukać ładniusi ,tylko boję się o smak ,bo do ciasta dodałam olej kokosowy...Ciasto wyrabiałam w malakserze [nigdy wcześniej tak nie robiłam] i ciasto wyszło rzadkie ,chociaż nie wiem jaka powinna być prawidłowa jego konsystencja .Czekam.... Edytowane 26 Lutego 2016 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 26 Lutego 2016 Nie powinnaś go widzieć , używa się zamkniętych forem, ciekaw jestem jak to robisz w warunkach domowych ?Trzymam kciuki i pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 26 Lutego 2016 No i efekt finalny. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Super :clap:, nie przetrzymany ? Taki chciałaś mieć, nie jaśniejszy ?Gratuluję. Edytowane 26 Lutego 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 26 Lutego 2016 Ja jeszcze nie klaskam ,jak rozkroję i spróbuję to powiem Wam ,czy warto go powtórzyć. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) I już po przekrojeniu Edytowane 26 Lutego 2016 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 26 Lutego 2016 Struktura miękiszu nieco odbiega od wzorca, ale jeśli dla Ciebie jest ok, to dobrze. Bo to przecież Twój, własnoręczny.. Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 26 Lutego 2016 Może nie na tym forum ,chociaż to płyn do mycia naczyń [w każdej kuchni się przyda] Robię go ze skórek cytryn ,pomarańczy,czy grejpfrutów. Czy to TY robisz? Na focie widzę inne dłonie.... No i efekt finalny. Z lekkim glanzem... I już po przekrojeniu Poprawnie... Mięsożercy widok nie rusza.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 26 Lutego 2016 Płyn do naczyń robię ja -pachnie fajnie pomarańczami lub cytrynowo [jeśli ze skórek cytryn],a ten mały szkrabik pomaga mi w napełnianiu butelek.Co do tego glancu ,to sama się dziwię -bo po " spsikaniu"go wodą i "spsikaniu" piekarnika odrazu się zaczął błyszczeć.[co prawda to pieczywo pszenne] Muszę sobie dopracować recepturę ,temp. i czas pieczenia i powinno być dobrze.Intryguję mnie tylko,czy dobrze zrobiłam traktując to ciasto malakserem [czy to nie za szybkie obroty?].Do tej pory wszystkie moje chleby wyrabiałam ręcznie.Ciasto z misy po 40 min jeszcze raz "przemalaksowałam" w celu odgazowania i odrazu do foremki. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 26 Lutego 2016 Intryguję mnie tylko,czy dobrze zrobiłam traktując to ciasto malakserem [czy to nie za szybkie obroty?].Do tej pory wszystkie moje chleby wyrabiałam ręcznie.Ciasto z misy po 40 min jeszcze raz "przemalaksowałam" w celu odgazowania i odrazu do foremki. Chleb - jestem na etapie przyswajania teorii... kiedyś upiekę, kiedyś..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zebyś potem nie przepadł....Tak naprawdę to jest b. proste i rzadko nie wychodzi.Zacznij od najprostszego chlebka na drożdzach [wychodzi równie smaczny jak na zakwasie]gdzieś tu podawałam taki prosty przepis [z dodatkiem łyżki octu winnego imitując zakwas] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zacznij od najprostszego chlebka na drożdzach [wychodzi równie smaczny jak na zakwasie]gdzieś tu podawałam taki prosty przepis [z dodatkiem łyżki octu winnego imitując zakwas] Przepadłem już... na wiele sposobów... Mam dostęp do zakwasu, do mąki wszelakiej z młyna na rzece... ale pieca nie mam chlebowego jeszcze..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Trochę piekę [chleby różne ],i robie serki -tez różne [najczęśćiej twarogowe i a'la korycińskie [ masła nie kupuję -robię mikserkiem w ;try miga '.Robię winka ,piwa i nalewki .no i różne owoce i warzywa zamykam w słoiczkach .Zobaczyłem fotki spiżarki i mi dech zaparło...... Edytowane 26 Lutego 2016 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Hmm...to pozostał ci tylko sklepowy gniot...albo ...zwykły piekarnik... Miro-od tej częsci procentowej Ci ten dech zaparło ? - a tak sobie trochę eksperymentuje...[dziś degustacja orzechów po krzyżacku] Edytowane 26 Lutego 2016 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Sorki ,ze tu sobie wkleję ten przepis[potem trudno znaleźć] ,ale skoro Kolega zachwala to jutro go wypróbuję i porównam ze swoimi Przepis na 12 bułek:600 g mąki tortowej (typ 450)350 ml mleka2 płaskie łyżeczki drożdży instant (lub około 20 g świeżych)75 g cukru1 łyżeczka soli2 łyżki roztopionego masłajajko Wszystkie składniki za wyjątkiem jajka łączymy ze sobą i wyrabiamy gładkie ciasto (około 10 minut robotem kuchennym lub c najmniej 15 minut ręcznie). Następnie zostawiamy ciasto do wyrośnięcia pod przykryciem na 1 godzinę. Po tym czacie dzielimy ciasto na 12 części i formujemy okrągłe bułki. Ponownie pozostawiamy na 1 godzinę pod przykryciem do wyrośnięcia. Po drugim rośnięciu nacinamy na grzbiecie każdą bułkę w dwóch miejscach i smarujemy rozbełtanym w miseczce jajkiem. I pieczemy około 20 minut w 180 stopniach (do zrumienienia się) Mam tu jeszcze fajny przepis od Elektry na bułeczki do hamburgerów.Robiłam je już i wyszły swietne .PolecamPrzepis jest na 8-9-bułeczek150 g mąki +30g mleka podgrzewam ,aż się zrobi budyńdodaje100g mleka i schładzam do temp.35 stopniDodaje do tego 10g drożdzyDo 250 g mąki [wysokoglutenowej-najlepiej manitoba,ale moze być jakaś tortowa pomieszana z krupczatką]+20g cukru + 5g soli dodaję tamten rozczyn i mieszam ,czy wyrabiam ok. 5min.Odstawiam na 10-15 min i powtórnie wyrabiam dodając 25 g masła Wyrabiam na gładkie ciasto[ok 10-15 min]Dzielę ciasto na 8-9 kawałków[ok 65g] i formuję bułeczkiok 6-7 cm [spłaszczam].Odstawiam do wyrosnięcia [ok.2-2,godz] Piekę w temp. 175 stopni ok 8-10 min.Przekładam na kratkę i przykrywam sciereczkąGotowe. Jeżeli ktoś z Was ma ochotę na chlebek tostowy to piekłam go uzywając400 g mąki[tortowej]200g wody ciepłej3-4 Łyzki kefiru1 łyzka miodu[zamiennie mozna 1-1,5 ł cukru]1 łyzeczka soli50 g oliwy [moze być masło -ja użyłam 3łyzki rozpuszczonego oleju kokosowego]20 g drożdżyCałość po wyrobieniu odstawiłam na 30 min ,powtórnie odgazowałam ,włożyłam do foremki[26x11] Po wyrosnięciu piekłam ok 30 min w temp. 200 stopni pierwsze 10 min potem w 180 20 min. Przed włozeniem chleba spryskałam dobrze piekarnik i chlebek. Czynność powtórzyłam po 10 min.Wyszedł całkiem fajny puszysty chlebek [chyba ma ciut za duże dziurki ,ale chyba u mnie za długo wyrastał]-w przepisie podałam ile powinien ,a ja go przetrzymałam ,bo wyrastał w dłuższej keksówce i chciałam,żeby była pełna] Edytowane 27 Lutego 2016 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 27 Lutego 2016 Miro-od tej częsci procentowej Ci ten dech zaparło ? Od całokształtu tego co robisz.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 28 Lutego 2016 No tak się złożyło,ze mój mąż nawet wodę na herbatę by przypalił więc kuchnię przejęłam ja.,łącznie z grilowaniem i wędzeniem ,ale naszą "grilownie "z wędzarką budował on z Waszą i moją pomocą. , Z % wyszło tak jakoś dobrowolnie przymusowo-zakupiona jako smaczna odmiana winogrona Arkadia na jesień okazała się być różową labruską no i trzeba było dwa wiadra jakoś zagospodarować .Padło na wino-,ale jak weszłam na forum winiarskie to przepadłam- poszły w ruch przy okazji wszelakiej maśći nalewki Od win był tylko krok do produkcji piwa a pokrewne forum piwowarskie to temat rzeka...i znowu wsiąkłam ,ale moje chłopaki zadowolone-mąż nawet mi zrobił wężownice do schładzania brzeczki.Żeby nie było,że wszystko ja , to mój men jest od wszystkich remontów i prac podwórkowo-garażowych-nie da żadnemu fachowcowi zarobić. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 28 Lutego 2016 to mój men jest od wszystkich remontów i prac podwórkowo-garażowych-nie da żadnemu fachowcowi zarobić. To tak samo jak ja, cały dom postawiłem z Ojcem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-480650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ponieważ sezon pomidorowy się zaczął jak co roku tak i w tym będe robić taki sos paprykowo-pomidorowy. Wykorzystuję go do : Zupy pomidorowej fasolki po bretońsku nadzienia i sosu do gołąbków ryby po grecku do spaghetti itp Zainteresowanym podaję przepis 3kg pomidorów 1kg papryka 1kg cebula Pokroić w kostke Dusić oddzielnie na oleju[oliwie]-1/2-1 szklanka Połączyć składniki dodając czosnek[główka ]i zioła po jednej łyżeczce-bazylia,oregano,zioła prowansalskie. dusić jeszcze 30 min do odparowania wody.Przełożyć do słoików i pasteryzować 10-15 min Naprawdę polecam spróbować Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-512182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Naprawdę polecam spróbować Zapisuję Brzmi pysznie Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-512228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 3 Września 2016 Dziś na podwieczorek naleciało mnie na chaczapuri Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-513998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 3 Września 2016 Dziś na podwieczorek naleciało mnie na chaczapuri Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-514006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Kochani -z racji zbliżajacych się świąt chciałabym podzielić się z Wami kilkoma wypróbowanymi przepisami na ciasta .Makowiec - na drożdzowym cieście każdy zna i robi .Ja często robięMakowiec na ucieranym cieście.Ciasto się cięzko rozprowadza po foremce ,ale ja łyżkę maczam w oleju i rozprowadzam po foremce -nie musi być na gładko [tam gdzie będzie wklęsłe ,bedzie więcej maku.PrzepisCiasto-25 dag masła25 dag mąki25 dag cukru5 dag mąki ziemniaczanej5 jaj2 łyż proszku do pieczeniaMak50 dag maku25 dag cukru2 jajka1 dag drożdżybakalieolejek migdałowyMasło utrzeć z cukrem.Wciąż ucierając dodawać żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia,a pod koniec pianę z białek.Do maku po przepuszczeniu przez maszynkę dodać cukier,żółtka rozkruszone drożdze ,olejek i pianę z białek oraz bakalie.Do wysypanej blaszki bułką tartą wyłożyć większa część ciasta ,na nią masę makową i nawierzch rozprowadzić reszte ciasta. Piec ok 45 minMożna na wierzch polać rozpuszczona czekoladą. Robię też fajne RaffaelloBiszkopt z 5 jajMasa z karpatki [do proszku dodaję żółtko ,a do mleka 10dag masła]Wiórki-1/2 kostki masła[margaryny] rozpuścić . Dodać 6 łyzeczek cukru pudru,wymieszać ,dodawać 20 dag wiórek kokosowych i mieszając lekko zrumienić Zestawić lekko zrumienione .Ostudzone wyłozyć na masie karpatkowej Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-531818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 A ja jutro się szykuję do zakupu mięska na białą kiełbasęUstaliłam sobie takie proporcje:25% szynki25% łopatki+karkówki25 % podgardla25 % pręgi wołowej lub golonki wieprzowej-nie wiem które mięso wybrać ?Chyba część uwędze z mniejszą ilością majeranku i zobaczę co wyjdzie...oczywiście z dodatkiem peklosoli.Czy to dobry skład?? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10447-beaty-k%C4%85cik-grilowo-w%C4%99dzarniczy-i-inne-wyroby-z-kuchni-i-ogr%C3%B3dka/page/3/#findComment-547313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.