Pools Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Tak kombinuje, jak można plaster polędwicy w boczek zawinąć (automatycznie o schabie pomyślałem). Zakładam, że w przepisie chodzi o polędwiczki ;-) Teraz doczytałem, w tytule, że o polędwiczki chodzi :-)Mardrem, uważaj, bo na forum kilka osób pilnuje, co by tego nie mylić Polędwica i polędwiczka to nie to samo.A przepis w niedzielę przetestuje, gratuluje fotek, wymiatają :clap: Edytowane 14 Listopada 2014 przez Pools Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 14 Listopada 2014 No tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 15 Listopada 2014 I dziś tenhttp://www.chleby.info/2012/08/chleb-pszenno-zytni-z-ziarnami.html To już 3 z Waszych przepisów. A 4 rośnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 15 Listopada 2014 Nasze serca się radują na takie wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Ocet jabłkowy dochodzi, kapusta się kisi, zakwas z buraków nastawiony, grzybek kefirowy rosnie, jogurt zaraz nastawię, za 2 tyg przybędzie wędzarka dobrze kończy się ten rok Edytowane 15 Listopada 2014 przez marderm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 15 Listopada 2014 Ocet jabłkowy dochodzi, kapusta się kisi, zakwas z buraków nastawiony, grzybek kefirowy rosnie, jogurt zaraz nastawię, za 2 tyg przybędzie wędzarka dobrze kończy się ten rok Jeszcze brakuje beczki z zasoloną świnką Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 15 Listopada 2014 Brakuje... Ostatnio ćwiarteczkę rok temu brałam i chyba chyba zakręcę sie za jakąś ćwierćtuszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 15 Listopada 2014 Magda polecam mięsko od Naszego Forumowicza kol.baraki - hodowla w okolicach Płońska/Nasielska, półtuszę przywiózł mi ze 2 lata temu pod Arkadię (jak pracowałem w Warszawie). Teraz zaopatruję się w lokalnej rzeźni. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7783-sprzedam-swinie-chowane-sposobem-domowym/?hl=sprzedam+%C5%9Bwinie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 15 Listopada 2014 Kolega baraki rok czasu sie na forum nie logował... Czy ktoś ostatnio coś od niego brał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 15 Listopada 2014 Magda ale jaki problem. W stopce masz informacje: Marek Jarczewski606832207 Email: baraki@o2.pl tel: 606832207 skype: mjarczewskiDzwonisz, pytasz i wszystko wiesz Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 15 Listopada 2014 Nie no wiem, że to nie problem tylko chce się zorientowac czy ktoś z forum bierze od niego dalej póltusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 15 Listopada 2014 A to musiałabyś podnieść tamten wątek - może ktoś Ci odpisze Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 15 Listopada 2014 Magda,ja nie brałem, ale kilka osób kiedyś brało i byli zadowoleni, wziąłbym coś z tobą , myślę że też jakąś ćwiarteczkę, pod warunkiem że baraki rozbiera, bo ja jeszcze nie miałem przyjemności i nie wiem co i jak mieszkam teraz w Nasielsku, a tak jak wspominałem ci wcześniej pracuję na Żeraniu, możemy coś kupić a ja odbiorę i ci podrzucę np. w poniedziałek rano jadąc do pracy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 15 Listopada 2014 Osid jeśli myślisz że rozbierze Ci na elementy to tego raczej nie robi, ale... z tego co pamiętam to świnki bije w zaprzyjaźnionej ubojni (dlatego te świnki nie zstresowane przed ubojem o czym pisze w swoim wątku). Może warto podpytać jego czy oprócz uboju od razu takiej połówki nie rozbiorą na elementy na miejscu. Choć ja wolałbym wziąć połówkę i samemu ją sobie rozebrać i poklasyfikować, tak jak ja chcę, pobawić się w wykraiwanie boczków, schabów, karkówki czy rozebrania szynki na poszczególne elementy tak jak mi pasuje, a ktoś może tą przyjemność zepsuć, bo jedno np. cięcie nożem czy siekierką psuje zamysł twórczy tego co chciałbym z danego elementu zrobić, Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 15 Listopada 2014 Jak sobie poczytałam na tamtym temacie to barak rozbierac to nie umiał.. Może przez rok sie nauczył? Podnieś jezeli możesz tamten temat, może ktos odpisze to byśmy niedługo coś zarzucili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 15 Listopada 2014 no właśnie pisał w wątku że coś się uczy, czy ktoś mu rozbierał w ubojni ale jakoś nieudolnie i źle,sam bym może i spróbował ale nie mam gdzie połówki powiesić i nigdy tego nie robiłem więc boję się coś sp...aprać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 15 Listopada 2014 Połówki wieszać nie trzeba - trzeba mieć tylko odpowiednio duży stół by ją na nim "obrepecić " Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 15 Listopada 2014 Osid - połówkę robierasz wisząc? Ja to robiłem zawsze na stole - a taki to w domu masz. Jeśli nie wiesz za bardzo jak do tego podejść zerknij na Akademię Dziadka tam jak po sznurku do wszystkiego można dojść http://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka/1157-czesc-ii-rozbior-poltuszy-wieprzowej Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 15 Listopada 2014 nie rozbieram wisząc bo nigdy nie rozbierałem nawet ćwiartki stół jakiś tam jest(jak rozciągnę to 4m.), ale nie znam się i nie umiem bo nigdy tego nie robiłem, dlatego wolałbym dołożyć parę pln i mieć z rozbiorem, tak czy siak, trza do kolegi baraki podbić !.Magda którą ćwiartkę chcesz i na kiedy ?? zadzwonię zaraz na podany przez was numer i dowiem się co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) tylnią ćwiarteczkę bym mogła wziąć za 2 tyg? Edytowane 15 Listopada 2014 przez marderm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 15 Listopada 2014 Jak nie uda się Wam załatwić połówki od baraki to ja mogę Wam z Ostrejmęki przy okazji jak będę jechał do Warszawy przywieźć i na miejscu pokazać kilka cięć jak taką połówkę rozebrać Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 15 Listopada 2014 dzwonicie do niego czy co ??? cały czas zajęty numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 17 Listopada 2014 PIECZONE POLĘDWICZKI W SOSIE SEROWYM ZAWIJANE W BOCZEKAż ślinka cieknie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 25 Listopada 2014 Se kaszanke zrobilam ostatnio pierwszy raz w zyciu. Moze byc? A i pyszny chlebek dyniowy moj małż poczynił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 25 Listopada 2014 Se kaszanke zrobilam ostatnio pierwszy raz w zyciu. Moze byc?Śliczna, dobra? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.