paweljack Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 4 Lutego 2016 Jak to mówi andrzejk, trochę na śniadanko. Szynka mielona i mielonka z indyka.jpg....a gdzie trzecia...? W UK. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-473212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 4 Lutego 2016 ....rozjeżdżają sie dzieci po świecie.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-473213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 4 Lutego 2016 Jak to mówi andrzejk, trochę na śniadanko. Podpowiesz z jakiego przepisu?Wyglądaja bardzo radośnie i warte popełnienia. Gratulacje! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-473229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 4 Lutego 2016 Ta po lewej wygląda smakowicie. Wysłane z mojego SM-N9005 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-473231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 5 Lutego 2016 Jak to mówi andrzejk, trochę na śniadanko.Podpowiesz z jakiego przepisu?Wyglądaja bardzo radośnie i warte popełnienia. Gratulacje!Dzięki, już podaję.Po lewej szynka mielona: http://wedlinydomowe.pl/wszystko-o-szynkowarach/przepisy-szynkowarowe/203-szynka-mielona-w-puszce-sloju-lub-szynkowarze A po prawej, mielonka z podudzi indyka: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-wyroby-z-praski-osłonek-barierowych-konserwy/?p=341050 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-473446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 5 Lutego 2016 Paweljack, szynka mielona (lewa strona) według przepisu nie dajemy żadnych przypraw? pytam z ciekawości bo albo nie doczytałem, albo nic nie dajemy.... powiedz jeszcze jak w smaku, dobra, czy bardzo dobra? Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-473480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 5 Lutego 2016 Paweljack, szynka mielona (lewa strona) według przepisu nie dajemy żadnych przypraw?Dokładnie tak, mamy wtedy smak szynki, zresztą tak jak przy wędzonkach. Wiem, że jest na forum petarda ale to jest pewnie wieksza petarda. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-473485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 5 Lutego 2016 Dzięki Paweł, domyślałem się smaku ale wolałem spytać u źródła Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-473488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 5 Lutego 2016 Dzięki Paweł, domyślałem się smaku ale wolałem spytać u źródła Drobiazg. I nie daję 30 g/kg peklosoli, tylko 23. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-473493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 5 Lutego 2016 Ja w tego typu wyrobów z szynkowaru trzymam się dawki 20g/kg i wszystkim smakuje każdy ma inny smak, inne upodobania dlatego nie poruszałem tematu dawki. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-473496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Parówki konserwowe już robiłem, więc przy następnej próbie czas je zaprezentować. Składniki na 5 kg: Wieprzowina III kl - 2 kgWołowina I kl. - 1 kg ( w oryginale 1,5 kg)Tłuszcz drobny - 2 kg (w oryginale 1,5 kg) Przyprawy: peklosól - 17 g/kgcukier - 0,7 g/kgpapryka - 0,5 g/kgpieprz czarny - 1 g/kggałka - 0,3 g/kg Reszta w PW 19 - str. 76 i 225 Edytowane 25 Września 2017 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-474298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 9 Lutego 2016 Na cały 2016 będzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-474392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 10 Lutego 2016 Na cały 2016 będzieDo najbliższych Świąt siostrzeńcy wciągną wszystko. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-474519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 25 Lutego 2016 Praski kolegi jumbo pracują pełną parą. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-479458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 25 Lutego 2016 Praski kolegi jumbo pracują pełną parą. Bravo!!!Produkcja jakbyś ekostragan na ryneczku prowadził. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-479459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 25 Lutego 2016 Praski kolegi jumbo pracują pełną parą.Bravo!!!Produkcja jakbyś ekostragan na ryneczku prowadził. Pięknie Paweł, wielkie gratki Dyzio, też tak pomyślałem gdy dostrzegłem wpisaną wagę na każdym kawałku Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-479461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 25 Lutego 2016 Praski kolegi jumbo pracują pełną parą. ...muszą być zmęczone biedaczki.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-479463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 25 Lutego 2016 Produkcja jakbyś ekostragan na ryneczku prowadził. Dyzio, też tak pomyślałem gdy dostrzegłem wpisaną wagę na każdym kawałku Dzięki panowie, waga jest po to abym wiedział jaką mam zjeść porcję dzienną. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-479501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 25 Lutego 2016 Po lewej szynka mielona: http://wedlinydomowe...lub-szynkowarze Po kontroli upeklowania mięsa, wieprzowinę kl. III rozdrabniamy przez siatkę o średnicy oczek 3 mm, wieprzowinę kl. II przez siatkę o średnicy oczek 2 mmTak ma być, czy odwrotnie? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-479519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 27 Lutego 2016 Parówki szyfr 603_2.jpg Czy już próbowałeś tych parówek konserwowych? Jak wrażenia smakowe? Czy zalewa i pasteryzacja w znaczny sposób zmieniają ich smak? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-480191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 27 Lutego 2016 Tak ma być, czy odwrotnie? Po kontroli upeklowania mięsa, wieprzowinę kl. III rozdrabniamy przez siatkę o średnicy oczek 3 mm, wieprzowinę kl. II przez siatkę o średnicy oczek 2 mmSzczerze mówiąc nie zastanawiałem się nad tym mając w zelmerku tylko 2,7 mm ale w wilku mam 2 i 3 mm więc pewnie następnym razem tak zrobię, choć to małe ilości jak na praskę ok. kilograma. Parówki szyfr 603_2.jpgCzy już próbowałeś tych parówek konserwowych? Jak wrażenia smakowe? Czy zalewa i pasteryzacja w znaczny sposób zmieniają ich smak? Chcę jeszcze słoik przetrzymać dla testów a inni "testerzy" twierdzą, że ten mały roztwor soli nie zmienia smaku po sparzeniu w świeżej wodzie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-480201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Tak ma być, czy odwrotnie? Po kontroli upeklowania mięsa, wieprzowinę kl. III rozdrabniamy przez siatkę o średnicy oczek 3 mm, wieprzowinę kl. II przez siatkę o średnicy oczek 2 mmSzczerze mówiąc nie zastanawiałem się nad tym mając w zelmerku tylko 2,7 mm ale w wilku mam 2 i 3 mm więc pewnie następnym razem tak zrobię, choć to małe ilości jak na praskę ok. kilograma. Parówki szyfr 603_2.jpgCzy już próbowałeś tych parówek konserwowych? Jak wrażenia smakowe? Czy zalewa i pasteryzacja w znaczny sposób zmieniają ich smak? Chcę jeszcze słoik przetrzymać dla testów a inni "testerzy" twierdzą, że ten mały roztwor soli nie zmienia smaku po sparzeniu w świeżej wodzie. Zapomniałem trochę o tych parówkach. Zjedzone zostały po kilku miesiącach. Przechowywanie w solance zdecydowanie lepsze niż mrożenie. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-535449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Pierwszy wyrób w nowym roku, testowy. Testy w nowej prasce przebiegly pomyślnie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-535455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ładna Z którego przepisu korzystałeś? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-535462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ładna Z którego przepisu korzystałeś?Dzięki. Z pierwszego w tym temacie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10560-paw%C5%82a-wyroby-z-praski-os%C5%82onek-barierowych-konserwy/page/4/#findComment-535463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.