Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Jeno komora wędzarnicza jakaś mała się zrobiła Wiem, wiem... mówiliście, tłumaczyliście a ja i tak swoje..... wyszło na WASZE!!! "niech Wam będzie" ale jak bym postawił w altanie taki "kombinat na miarę manufaktury" to by mnie sąsiedzi bardzo szybko pogonili z wędzeniem z ogródka... a tak spokojnie i cierpliwie.... a to co prezentujesz to co? nic się nie działo, noo chyba, że jak piszesz na śniadanko tylko Dokładnie.... to jest "standardowy" weekend ale powoli spływają do mnie "prośby" świąteczne...... zacznę już od przyszłego weekendu chyba żebym się wyrobił!! w miszcze brachu poszedłeś Od "miszczów" to ja się tutaj uczę ... taki ze mnie "malutki żuczek" dziekować, dziękować Edytowane 2 Marca 2015 przez ArkoGdynia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 2 Marca 2015 jak to by Andrzejek powiedział.... tak trochę ... na śniadanko Tak , tak zgadza się . Wędzonki przepięknej urody . Cieszy mnie to że nie idziesz na łatwiznę i nie pakujesz mięsa w siatki ,tylko co idzie to sznurujesz Ja nawet sznuruję polędwicę , zawsze trochę soków pozostanie więcej . :D Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 2 Marca 2015 Cieszy mnie to że nie idziesz na łatwiznę nie ma lekko :P chociaż pierwszy raz spróbowałem polędwice bez sznurowania.... i na prawdę ładnie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 2 Marca 2015 Wiem, wiem... mówiliście, tłumaczyliście a ja i tak swoje..... wyszło na WASZE!!! "niech Wam będzie" Jestem ciekaw kiedy dojrzejesz albo do rozebrania i przebudowania pomnika albo do takiego rozwiązania co to u mnie na balkonie stoi Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 2 Marca 2015 Jestem ciekaw kiedy dojrzejesz albo do rozebrania i przebudowania pomnika albo do takiego rozwiązania co to u mnie na balkonie stoi Ach ta "złośliwość ludzka" nie martw się nie będę niszczył swojej pracy! w razie czego to powstanie jakiś dodatkowy "kibelek" na ogrodzie ale na pewno nie w rozmiarze takim jak Radek ma w Jastrzębiej ale.... nigdy nic nie wiadomo .... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 2 Marca 2015 A ja jestem pewien że jeszcze nie raz powiem "a nie mówiłem"... Umiejętność uczenia się na cudzych błędach to jednak sztuka Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 2 Marca 2015 "a nie mówiłem"... http://emotikona.pl/emotikony/pic/0acute.gif tego się właśnie obawiałem Ale z drugiej strony to "taka" pojemność jest również dla mnie "bezpieczna"..... przynajmniej nie porywam się znowu na więcej niż 40 kg mięsa za jednym razem bo za dużo wędzeń by było a tak to spokojnie sam obrabiam bez większych problemów a jak bym miał większą wędzarnię.... .... mógł bym "popłynąć" za bardzo w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 2 Marca 2015 6 rolad boczkowych ( parzonych metodą sous vide) Czy te rolady to w/g przepisu Radka ??? Boczek parzony, a potem wedzony-rolowany.pdf Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 2 Marca 2015 Czy te rolady to w/g przepisu Radka ??? Prawie ten przepis... ale się na nim wzorowałem... Zmiany w moim to do przypraw dodany jeszcze majeranek w ilości "znacznej".... oraz metoda peklowania i parzenia.... ponieważ ja pekluje i parzę je w workach zapakowanych próżniowo..... moim zdaniem aromat mają o wiele bogatszy niż parzone w standardowy sposób! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 2 Marca 2015 ponieważ ja pekluje i parzę je w workach zapakowanych próżniowo Możesz dokładniej opisać ten proces Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 2 Marca 2015 ArkoGdynia widzę, że słoneczny weekend wykorzystałeś w pełni Piękne wyroby Zostało Ci coś na obiad czy po śniadaniu wszystko zniknęło? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Proszę bardzo jagra Płaty boczku rozcinam w pół na dwa płaty, następnie w moździerzu wsypuję peklosól 18g/kg następnie pieprz ziarna 1g na kg majeranek 2g/kg i czosnek świeży w ilości 10 ząbków na płat ( czyli ok 0,5 kg).Po zmiażdżeniu w moździerzu tworzy się swego rodzaju pasta którą nacieramy wnętrze boczku.Zwijam, wrzucam w siatkę i nacieram pozostałością pasty z zewnątrz zwiniętą roladę. Następnie dwie sztuki pakuję do worka i pakuję próżniowo. W ten sposób pekluję w lodówce 3 dni ( codzienny delikatny masażyk ). Po 3 dniach przygotowuję mój "gar z lidla" nastawiam temperaturę na 70 stopni i po osiągnięciu temperatury wrzucam worki z roladami do garnka na ok 2h.Czas można regulować - ja z praktyki zauważyłem że jak boczek "ma już dość" to w worku pojawia się wspaniały i aromatyczny soczek, który wykorzystuję w następujący sposób - wlewam go wprost z rozciętego woreczka na tackę do robienia lodu i po ostygnięciu wrzucam do zamrażalnika- powstają jedyne w swoim rodzaju bulionetki następnie wyciągamy taki boczuś z parzenia i wygląda tak.... następnie taki boczek ląduje w wędzarni na jakieś 3,5-4h w ciepłym dymie i gotowy wyrób w przekroju Ot cała filozofia Smacznego! Zostało Ci coś na obiad czy po śniadaniu wszystko zniknęło? Niestety już tylko troszeczkę zostało.... ale kolejny weekend przed nami coś się znowu wymyśli Edytowane 2 Marca 2015 przez ArkoGdynia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 2 Marca 2015 Bardzo dziękuję za tak dokładny opis. Teraz tylko muszę się zebrać do roboty. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 2 Marca 2015 Powodzenia i pochwal się rezultatami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 2 Marca 2015 Niestety już tylko troszeczkę zostało.... ale kolejny weekend przed nami coś się znowu wymyśli To znowu poszalejesz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 2 Marca 2015 To on zajebiaszczo czosnkowy musi być... A tak moim zdaniem jakbyś przed wymizianiem przyprawami i sklejeniem potraktował przylegające powierzchnie tłuczkiem do kotletów to by się o wiele lepiej skleiło bo na zdjęciu widać że się troszkę rozlata Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Arku kiedy kupowałeś ten Twój słynny gar z Lidla :-) I jeżeli to nie tajemnica to ile kosztował i czy może orientujesz się czy jeszcze są do kupienia bo wieczorem dopiero mogę wpaść do Lidla ? A wyroby super! Jak długo przetrzymujesz wyroby zapakowane w te woreczki.? PozdrawiamJacek Edytowane 2 Marca 2015 przez kwlj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 2 Marca 2015 Witaj kwlj.... Nie mam dla Ciebie dobrych wieści... Tzw "gar z lidla" nie jest dostępny w polsce :-( mój został ściągnięty do PL z Niemczech przez kolegę dyzio! Za co jeszcze raz serdecznie mu dziękuję :-) Garnek jest tylko do kupienia z niemieckiej strony Lidla ale niestety nie wysyłają do PL :-/ Kosztował mnie 300 PLN-ów i uważam każdą złotówkę za rewelacyjną inwestycje :-) Co do przechowywania w woreczkach... Napiszę tak... Wczoraj otworzyłem baleron zapakowan w połowie grudnia... Na święta był robiony.... Rewelacyjny w smaku :-) oczywiście nie był mrożony!! Tylko w lodówce trzymany!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 2 Marca 2015 Arku kiedy kupowałeś ten Twój słynny gar z Lidla :-) I jeżeli to nie tajemnica to ile kosztował i czy może orientujesz się czy jeszcze są do kupienia Obserwuję cały czas temat. Jak będą w sprzedaży to poinformuję. Paru kolegów jest zainteresowanych. Między innymi kmdr Kruszynka.Na stronie lidl online.de takie info. Wyprzedany.Bitte beachten Sie:Dieser Artikel ist online leider bereits ausverkauft.Jestem, jak to sie mówi po polsku, na stendbaju. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 2 Marca 2015 Witaj kwlj.... Nie mam dla Ciebie dobrych wieści... Tzw "gar z lidla" nie jest dostępny w polsce :-( mój został ściągnięty do PL z Niemczech przez kolegę dyzio! Za co jeszcze raz serdecznie mu dziękuję :-)Garnek jest tylko do kupienia z niemieckiej strony Lidla ale niestety nie wysyłają do PL :-/Kosztował mnie 300 PLN-ów i uważam każdą złotówkę za rewelacyjną inwestycje :-)Co do przechowywania w woreczkach... Napiszę tak... Wczoraj otworzyłem baleron zapakowan w połowie grudnia... Na święta był robiony.... Rewelacyjny w smaku :-) oczywiście nie był mrożony!! Tylko w lodówce trzymany!!Pozdrawiam Już dyzio napisał że pilnuje tematu :-) A powiedz bez pakowania jak długo trzymałeś wyroby, dłużej chyba poleżą bez parzenia z tego co pamiętam, chyba że coś pokręciłem. Arku kiedy kupowałeś ten Twój słynny gar z Lidla :-) I jeżeli to nie tajemnica to ile kosztował i czy może orientujesz się czy jeszcze są do kupieniaObserwuję cały czas temat. Jak będą w sprzedaży to poinformuję. Paru kolegów jest zainteresowanych. Między innymi kmdr Kruszynka.Na stronie lidl online.de takie info. Wyprzedany.Bitte beachten Sie:Dieser Artikel ist online leider bereits ausverkauft.Jestem, jak to sie mówi po polsku, na stendbaju. Super będę też obserwował a w razie co jestem wstępnie zainteresowany informacją od Ciebie dyzio PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 2 Marca 2015 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11063-garnek-parzeniepeklowanie/?hl=lidl&do=findComment&comment=404483 Jutro to ocenicie jak uda mi się wstawić te chol.....ne zdjęcia bo nie mogłem tego dzisiaj załapać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 3 Marca 2015 A powiedz bez pakowania jak długo trzymałeś wyroby, dłużej chyba poleżą bez parzenia z tego co pamiętam, chyba że coś pokręciłem. Witaj! Bez pakowania wyroby można trzymać również dość długo, ale jest kilka "ALE"1) w zależności jaka masz lodówkę.... jeżeli nowoczesną z obiegiem powietrza to wyroby będą szybciej obsychały jak będziesz je trzymać w lodówce bez jakiegoś pojemnika. Jeżeli masz starszą lodówkę to myślę że spokojnie miesiąc możesz je trzymać, tylko nie zawijaj ich w żadną folię.... ewentualnie w papier śniadaniowy lub pergamin. 2) jeżeli chcesz je trzymać w lodówce to moim zdaniem najlepszy do tego będzie taki plastikowy pojemnik... lodówka nie przejdzie zapachem wędzonek a wędzonki nie przejda zapachem lodówki 3) wyroby również z powodzeniem możesz mrozić... i tutaj CI się chyba coś pokręciło Ponieważ jest kilka podejść do mrożenia.... niektórzy mrożą właśnie uwędzone ale nie parzone wyroby... gdy chcą mieć świeżą wędlinkę to taką uwędzoną a nieparzoną wyciągają z zamrażalnika i rozmrażają w lodówce ( ważne żeby nie w wysokiej temp!) a następnie parzą... po ostygnięciu mają "świeżutką" dopiero co uwędzoną wędlinkę..... i taki chyba sposób moim zdaniem był by najlepszy Można również mrozić wyroby zrobione na gotowo czyli wędzone i parzone a po ostygnięciu do zamrażalnika.....jednak ja bym sie obawiał czy przypadkiem po takim mrożeniu ( bez pakowania, lub tylko w jakiejś siateczce) wyroby nie przejdą "zapachem zamrażalnika"...... Wiadomo że na świeżo zrobione i skonsumowane były najlepsze ale nikt nie będzie odpalał wędzarni dla jednej szynki czy polędwicy..... optymalnym moim rozwiązaniem dla osoby która robi dla siebie wyroby jest inwestycja 200 PLN-ów w pakowarkę proficooka..... przecież wykorzystać ją nie tylko do celów wędlin ale również innych produktów nie tylko spożywczych Więc reasumując - jak chciał byś przechowywać bez pakowania próżniowego to najlepiej zamrozić uwędzone wyroby i sparzyć sobie na gotowo jak będziesz chciał świeżą wędlinkę Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 3 Marca 2015 A powiedz bez pakowania jak długo trzymałeś wyroby, dłużej chyba poleżą bez parzenia z tego co pamiętam, chyba że coś pokręciłem. Witaj! Bez pakowania wyroby można trzymać również dość długo, ale jest kilka "ALE"1) w zależności jaka masz lodówkę.... jeżeli nowoczesną z obiegiem powietrza to wyroby będą szybciej obsychały jak będziesz je trzymać w lodówce bez jakiegoś pojemnika. Jeżeli masz starszą lodówkę to myślę że spokojnie miesiąc możesz je trzymać, tylko nie zawijaj ich w żadną folię.... ewentualnie w papier śniadaniowy lub pergamin. 2) jeżeli chcesz je trzymać w lodówce to moim zdaniem najlepszy do tego będzie taki plastikowy pojemnik... lodówka nie przejdzie zapachem wędzonek a wędzonki nie przejda zapachem lodówki 3) wyroby również z powodzeniem możesz mrozić... i tutaj CI się chyba coś pokręciło Ponieważ jest kilka podejść do mrożenia.... niektórzy mrożą właśnie uwędzone ale nie parzone wyroby... gdy chcą mieć świeżą wędlinkę to taką uwędzoną a nieparzoną wyciągają z zamrażalnika i rozmrażają w lodówce ( ważne żeby nie w wysokiej temp!) a następnie parzą... po ostygnięciu mają "świeżutką" dopiero co uwędzoną wędlinkę..... i taki chyba sposób moim zdaniem był by najlepszy Można również mrozić wyroby zrobione na gotowo czyli wędzone i parzone a po ostygnięciu do zamrażalnika.....jednak ja bym sie obawiał czy przypadkiem po takim mrożeniu ( bez pakowania, lub tylko w jakiejś siateczce) wyroby nie przejdą "zapachem zamrażalnika"...... Wiadomo że na świeżo zrobione i skonsumowane były najlepsze ale nikt nie będzie odpalał wędzarni dla jednej szynki czy polędwicy..... optymalnym moim rozwiązaniem dla osoby która robi dla siebie wyroby jest inwestycja 200 PLN-ów w pakowarkę proficooka..... przecież wykorzystać ją nie tylko do celów wędlin ale również innych produktów nie tylko spożywczych Więc reasumując - jak chciał byś przechowywać bez pakowania próżniowego to najlepiej zamrozić uwędzone wyroby i sparzyć sobie na gotowo jak będziesz chciał świeżą wędlinkę Z Dymnym pozdrowieniem... Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, teraz wszystko czarno na białym i wiem o co chodzi. Do pierwszego wędzenia jeszcze czas bo budowa się jeszcze nie rozpoczęła bo pogoda nie dopisuje ale jak się ociepli to zaczniemy coś działać. PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-408950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 16 Marca 2015 Witajcie Moi Mili!! Jak tam Wam weekend minął?? pogoda była dobra to i coś podymić trzeba było....Jako że sezon przygotowań świątecznych można uznać z całą pewnością za otwarty to dziś wrzucam realizację pierwszego z 4 etapów ( ) przygotowań świątecznych...Na pierwszy rzut : Kabanosy wg Halusi..... Całego procesu nie ma co opisywać bo to przecież już temat wałkowany wiele razy... Jedyne co to gotowego farszu było jedynie 14 kg więc wiele roboty nie było...Tutaj w wędzarni.... po osuszeniu odpowiednim, poszedł dym i 50-55 stopni....i po 3 godzinkach efekt następujący..... Kabanosy oczywiście podpiekane w wędzarni.... a teraz na kije i do suszenia (temp ok 10 stopni i przepływ powietrza) ... tak do ok 70%... dobre 4 dni podsuszania A że producent drukarki w zamian za wymianę zasobników z tuszami podarował mi takie śmieszne oprogramowanie do "wydruków" to wrzucam przy okazji próbkę collage... W przyszłym tygodniu nastąpi realizacja etapu 2 z 4.... kiełbaski.... Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-412840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 16 Marca 2015 Ładna ilość to tak pewnie na śniadanko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/3/#findComment-412842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.