Aksamit97 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Tak wyszły. Przepraszam bardzo dzisiaj nie miałem czasu, żeby wrzucić zdjęcia, jutro z rana wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-395977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 10 Stycznia 2015 A chcesz ta kielbaske trzymac tak do dnia prezentacii czy ja juz zamroziles..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-395979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Oto kiełbasa doktorska: W smaku bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 10 Stycznia 2015 piekne serdelki Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Powiększ, z łaski swojej, to drugie zdjęcie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Taka parówa!!Bo do kiełbasy daleko;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jakoś dziwnie to wygląda Jakich osłonek użyłeś i czemu nie ma ich na wyrobie ?? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Bardzo mi przykro ze Koledze cos tam nie wyszlo.. Ta kielbasa wyglada jak jakas "smarowka/pasztetowa"..Napewno sie nie obrazi za powiekrzenie fotki, ale tylko takim sposobem mozemy poznac bledy w produkcji oraz mu pomoc w podrasowaniu takiej kielbasy.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 10 Stycznia 2015 ...przegrzany kruszący się zoll...na pewno przerąbane przy napełnianiu jako pierwszy raz , ale dlaczemu brak(?) osłonek Kiełbasa z blogu beoit'a wygląda ciut inaczej...No ale pierwsze koty na futerka... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Rozdrabnianie/mielenie tysz.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 10 Stycznia 2015 ale dlaczemu brak(?) osłonek Bo oslonki pekly w czasie parzenia . Akmis, przeciez jak to gdzies bedziesz niosl ,aby poczestowac, to powiem szczerze, wyglad troszke nieapetyczny bez oslonek. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 10 Stycznia 2015 No tak z lekka mówiąc Aniu:/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ale te osłonki tam są, może nie widać tego na zdjęciu, ale one tam są. One nie pękły w czasie parzenia. Używałem jelit z selgrosa.Chciałem zapytać jakie błędy popełniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Sorrki ale tak wygląda jak by ich nie było!!a i w przekroju wygląda jak parówka nie kiełbasa:/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 10 Stycznia 2015 piekne serdelkiZa długie na serdelki. Chciałem zapytać jakie błędy popełniłem.Przede wszystkim miała być w osłonkach białkowych 40-60 mm nie w jelitach. Co do wyglądu, nie wszyscy się pofatygowali żeby zajrzeć do linku. Ta kiełbasa ma wyglądać jak parówka, tyle że grubsza i ładniejsza. No i Twoja na jakąś wysuszoną wygląda. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Oglądamy zdjęcie powiększone z małego , więc wiemy że wszystko jest przerysowane. Druga sprawa, ja mam recepture na kiełbasę doktorską, to było badziewie produkowane na rynki wschodnie , niczym nie różniło sie od najgorszej mortadeli . Edytowane 10 Stycznia 2015 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Co do wyglądu wysuszonej, to raczej przez jakość zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Ale te osłonki tam są, może nie widać tego na zdjęciu, ale one tam są. One nie pękły w czasie parzenia. Używałem jelit z selgrosa. Chciałem zapytać jakie błędy popełniłem. Osłonki są, błąd - wybrałeś przepis - nie skomentuję jaki, by autora nie nękać. I uwierzyłem kiedy zobaczyłem - to Twój wyrób i to sie liczy, nie jest źle.... jak na początek. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) A co z przepisem nie tak? Kiełbasa bardzo smaczna wyszła i faktycznie trochę jak parówka. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez akmis978 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Hmmm no bo to nie kiełbasa ... Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) To czemu w przepisie jest napisane: "Kiełbasa doktorska"? Edytowane 10 Stycznia 2015 przez akmis978 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Może ktoś się na tym doktoryzował Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Rozumiem, ale mi to nie przeszkadza, ważne, że własna i dobra. A macie jeszcze jakieś inne przepisy na KIEŁBASĘ ukraińską? Mam jeszcze trochę czasu, więc mógłbym spróbować coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 10 Stycznia 2015 A parówka:) a że smaczna w to nie wątpię Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zrób na początku chłopską to najprostsze i cieżko coś zepsuć Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/5/#findComment-396138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.