@halusia@ Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 2 Października 2017 Od dosc dawna chcialam zrobic domowy pumpernickel Bardzo ładnie wyszedł Ci ten chlebek Donatko, ale dla mnie zbyt ciężki. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-569559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 2 Października 2017 Mi sie tam podoba Electra. Znajde czas to tez moze sie polakomie na zrobienie go.Jesli juz ta chces miec zwarty to chyba powinnas zaopatrzec sie w Pullman pan.https://www.google.com.au/search?q=pullman+pan&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi94rPIwNLWAhULyrwKHQr6DJkQ_AUICigB&biw=1440&bih=769Sa to blaszki do pieczenia chleb z pokrywkami. Wtedy jesli chleb bedzie rosl, to bedziesz miec kontrolowane ,chleb nie wyrosnie za bardzo , a zrobi sie ciezki i zwarty. No i bedzie mial idealny kwadratowy ksztalt kromki. Ja tam chyba wolalabym Twoj Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-569570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Napewno w takiej formie by tak bylo , ale to i tak chleb co nie piecze sie za czesto , mam gdzies kawalki granitu to moze je wykorzystam zeby lepiej zapakowac folja ,, najwazniejsze ze smakuje jak pumpernickel Halinko ja tez za bardzo takiego nie moge ale od czasu do czasu lubie z kawalkiem dobrego sera czy z maselkiem albo podsmazony na masle a do tego troszke tatara :-) Edytowane 2 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-569580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 2 Października 2017 Electra ja dopiero przeczytalam Twoj przepis. Spotkalam sie ,ze ten chleb piecze sie w kapieli wodnej. Wszystko cos jak piszesz ,ale forme wstawia sie do pojemnika z woda. To podejrzewam robi ,ze cheb jest bardziej wilgotny i ciezszy, no i zwarty. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-569584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Anno tez widzialam takie przepisy i pieczony w sloikach.sam w sobie to on jest wilgotny , työlp nie taki twaedy jak kupny- Edytowane 2 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-569587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 10 Października 2017 Dzis kolejna wariacja garnkowy z marchewka .. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 10 Października 2017 Ja do swojego daję mniej drożdzy i łyżkę zakwasu .Wychodzi super smaczny.Nie potrzeba nawet żadnych ziarenek, chociaż zastanawiałam się co by tu jeszcze przykombinować,bo przestałam piec inne chleby [z dodatkiem różnych ziaren i otrąb] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Ja sie zastanawiam zeby wogole robic tylko na zakwasie ,tez daje mniej drozdzy , marchewka znalazla sie w chlebie nie zamierzona ,robilam lasagne i wyjelam zamrozona tarta marchewke ,stwierdzilam ze jednak za duzo jej mam ,wiec reszta wpadla do chleba.Ja pieke tradycyjnie moj chleb na zakwasie z roznymi dodatkami ,a ten jest szybki i troche dla odmiany ,bo nie do wszystkiego pasuje taki gruboziarnisty . Dodaje srute z 4 zboz.Za troche bede piekla chleb ktory bardzo lubimy i dosc czesto jest kupowany ..mam nadzieje ze domowy bedzie lepszy :-) Edytowane 10 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 10 Października 2017 Z jakiego przepisu będziesz piekła ten ulubiony chlebek? bo ja ostatnio piekę tylko ten z garnka -moim domownikom niezwykle smakuję ,mnie też ,choć ja wolę takie trochę bardziej razowe z ziarnami i otrębami. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Chleb jest ze szwedzkiego przepisu( lekko slodki ) , jak upieke to dam przepis .. potrzebny bedzie dzem z borówki brusznicy ..lub swieza czy mrozona , sruta zbozowa, zakwas i maka zytnia . reszta to juz jest w kazdej kuchni Edytowane 10 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 10 Października 2017 Mam na ogródku kilka krzewinek tej borówki ,ale owoców to na palcach by policzył Na targu o tej porze już powinna się pojawić wraz z żurawiną ,więc jak chlebek pyszny to z borówką nie ma problemu Czekamy na przepis. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 10 Października 2017 U nas w lesie w tym roku tez jakos niewiele ..ale mam sporo dzemow w zapasie. Chleb jest smaczny gdy lubi sie taki lekko slodkawy smak , ja najbardzjej go lubie z serami o wyrazistym smaku ,Chociaz moje gusta sa troche spaczone tymi slodkimi tutejszymi potrawami . Jesli sie lubi chleby z dodatkiem slodkich owocow jak sliwka czy morela suszona to sadze ze posmakuje rowniez i ten . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 10 Października 2017 Przepraszam Electro że samowolnie w Twej rubryce podaję , ale czy to nie o tym chlebku mowa ?http://tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/lingongrova-recept-pa-gott-lingonbrod/Bo też go lubię Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 10 Października 2017 Sverige dokladnie o ten przepis :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 10 Października 2017 Może byście byli tak dobrzy i zrobili tłumaczenie -proszę Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 11 Października 2017 @Pacan Wojciech, Jak tylko zrobie ten chleb to dam tez przepis , musze tylko wyprobowac i sprawdzic , nigdy nie pieklam tylko jadlam kupny ,wiec przepis bedzie zaraz po upieczeniu .Przepis sie tlumaczy jutro powinno byc pieczenie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 11 Października 2017 Dziekuję . pozdrawiam . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 11 Października 2017 Przetlumaczylam , zakwas juz tez dozywiony ,jutro bedzie pieczenie , nawet jak nie wyjdzie to przepis wstawie bo wiem ze chleb jest smaczny i warto od czasu do czasu sobie taki zrobic , Dobrze smakuje z serami zoltymi ,twarozkiem czy serem bialym, ja go rowniez lubie z wedlina czy pasztetem.Podsmazony na maselku z dodatkiem smazonych kurek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Chlebek upieczony ,wczoraj nie zdazylam wiec dzis zrobilam i no coz 13 w piatek piec nie nalezy ...troche mi przerosl bo jak zwykle tysiac rzeczy bylo do zrobienia . Pachnie pieknie ,smaku trzeba bedzie poczekac jeszcze i przekroj bedzie jutro .Przepis podaje juz . Lingongrova-chleb gruboziarnisty z borowka 2 dl sruty zbozowej +2 dl wody4 dl zimnej wody150 g zakwasu zytniego25 g drozdzy0,5 dl syropu cukrowego*1 dl borowki / moze byc mrozona / * * zamiast uzylam 1.5 dl dzemu borowkowego8 dl maki pszennej 3 dl maki zytniej 0.5 dl otrab pszennych2 lyzeczki soli +2 lyzki oleju Przygotowanie:1. Srute zbozowa zagotuwujemy z 2 dl wody-ma powstac cos w rodzaja owsianki , studzimy. 2.. drozdze rozdrabniamy w misie i mieszamy z zimna woda. 3. dodajemy pozostale skladniki oprocz oleju. Mieszamy w maszynie ok 10 min 4. Do czystej miski lejemy olej i wkladamy nasze ciasto, ciasto obtaczamy cale olejem Mise nakrywamy szczelnie folja i odstawiamy do wyrosniecia na 1-2h az podwoi swoja obietosc. 5. Ciasto wykladamy na wysypany maka blat i dzielimy na 2 czesci. Formujemy 2 bochenki tak aby ciasto jak najmniej wyrabiac.Uformowane bochenki przekladamy na blache wylozona papierem do pieczenia i obsypujemy maka. 6. Bochenki nakrywamy sciereczka i pozwalamy im wyrosnac przez 60 min. Uwaga! proponuje skrocic czas do 30 min.i obserwowac jak ciasto rosnie 7. Piec nastawiamy na 225 st C/ moze byc z termoobiegiem jesli taki posiadamy. 8. Chleb pieczemy w dolnej czesci pieca ok 25 min. Chleb powinien miec w srodku 98st C 9. Chleb studzimy calkowicie przykryty sciereczka na kratceNie kroimy za wczesnie bo wymaga swojego czasu zeby dobrze smakowal. Chleb po wyrosnieciu w misie uformowane bochenkii po upieczeniu ...jak pisalam troche sie rozjechaly , nastepnym razem zmniejsze czas rosniecia do 30 min. Edytowane 13 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 13 Października 2017 Myślę że niepotrzebna ta samokrytyka Electro, chlebusie wyglądają czekamy na przekrój . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 13 Października 2017 Sa, sa rozjechane , poprostu zajelam sie czyms innym i nie patrzylam jak rosna ,bo tak to bym wczesniej do pieca wstawila , nastepne bede pilnowac bardziej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) To kładź je Electro podczas wyrastania do wyrastania na odpowiednio dociętym papierze do pieczenia i w koszyczku, a następnie po wyrośnięciu wyjmujesz chlebusie z koszyczka, czy też innej "foremki" razem z papierem, i tak je kładziesz na blachę piekarnika. Ja tak przynajmniej robię i nie mam problemu z "rozjeżdżaniem się" . Edytowane 13 Października 2017 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 13 Października 2017 Pierwszy raz pieklam ten i zrobilam jak bylo w przepisie , nastepne beda modyfikacje pod swoj piekarnik ,bo moj tez sobie roznie piecze, Dzis mam wyjatkowo cieplo w domu to tez moglo spowodowac ze szybciej roslo niz zwykle Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Tak, Electro, ale niezależne od rodzaju piekarnika, czy też sposobu samego pieczenia, koszyczek czy foremka powoduje że ciasto w trakcie wyrastania nie rozjeżdża się na boki lecz rośnie w górę, do tego przecież służą koszyczki, a papier na których leży zaczyn ułatwia tylko przekładanie wyrośniętego ciasta na blachę . Edytowane 13 Października 2017 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 13 Października 2017 Zgadzam sie i mam koszyki do wyrastania , jak napisalam postepowalam zgodnie z receptura , zeby uscislic co i jak na kolejne pieczenie, w ten sposob moze ktos kto bedzie robil z tego przepisu uniknie wpadki . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.