ANNAM Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 2 Października 2017 Electra ja dopiero przeczytalam Twoj przepis. Spotkalam sie ,ze ten chleb piecze sie w kapieli wodnej. Wszystko cos jak piszesz ,ale forme wstawia sie do pojemnika z woda. To podejrzewam robi ,ze cheb jest bardziej wilgotny i ciezszy, no i zwarty. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-569584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Anno tez widzialam takie przepisy i pieczony w sloikach.sam w sobie to on jest wilgotny , työlp nie taki twaedy jak kupny- Edytowane 2 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-569587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 10 Października 2017 Dzis kolejna wariacja garnkowy z marchewka .. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 10 Października 2017 Ja do swojego daję mniej drożdzy i łyżkę zakwasu .Wychodzi super smaczny.Nie potrzeba nawet żadnych ziarenek, chociaż zastanawiałam się co by tu jeszcze przykombinować,bo przestałam piec inne chleby [z dodatkiem różnych ziaren i otrąb] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Ja sie zastanawiam zeby wogole robic tylko na zakwasie ,tez daje mniej drozdzy , marchewka znalazla sie w chlebie nie zamierzona ,robilam lasagne i wyjelam zamrozona tarta marchewke ,stwierdzilam ze jednak za duzo jej mam ,wiec reszta wpadla do chleba.Ja pieke tradycyjnie moj chleb na zakwasie z roznymi dodatkami ,a ten jest szybki i troche dla odmiany ,bo nie do wszystkiego pasuje taki gruboziarnisty . Dodaje srute z 4 zboz.Za troche bede piekla chleb ktory bardzo lubimy i dosc czesto jest kupowany ..mam nadzieje ze domowy bedzie lepszy :-) Edytowane 10 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 10 Października 2017 Z jakiego przepisu będziesz piekła ten ulubiony chlebek? bo ja ostatnio piekę tylko ten z garnka -moim domownikom niezwykle smakuję ,mnie też ,choć ja wolę takie trochę bardziej razowe z ziarnami i otrębami. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Chleb jest ze szwedzkiego przepisu( lekko slodki ) , jak upieke to dam przepis .. potrzebny bedzie dzem z borówki brusznicy ..lub swieza czy mrozona , sruta zbozowa, zakwas i maka zytnia . reszta to juz jest w kazdej kuchni Edytowane 10 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 10 Października 2017 Mam na ogródku kilka krzewinek tej borówki ,ale owoców to na palcach by policzył Na targu o tej porze już powinna się pojawić wraz z żurawiną ,więc jak chlebek pyszny to z borówką nie ma problemu Czekamy na przepis. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 10 Października 2017 U nas w lesie w tym roku tez jakos niewiele ..ale mam sporo dzemow w zapasie. Chleb jest smaczny gdy lubi sie taki lekko slodkawy smak , ja najbardzjej go lubie z serami o wyrazistym smaku ,Chociaz moje gusta sa troche spaczone tymi slodkimi tutejszymi potrawami . Jesli sie lubi chleby z dodatkiem slodkich owocow jak sliwka czy morela suszona to sadze ze posmakuje rowniez i ten . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 10 Października 2017 Przepraszam Electro że samowolnie w Twej rubryce podaję , ale czy to nie o tym chlebku mowa ?http://tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/lingongrova-recept-pa-gott-lingonbrod/Bo też go lubię Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 10 Października 2017 Sverige dokladnie o ten przepis :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 10 Października 2017 Może byście byli tak dobrzy i zrobili tłumaczenie -proszę Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 11 Października 2017 @Pacan Wojciech, Jak tylko zrobie ten chleb to dam tez przepis , musze tylko wyprobowac i sprawdzic , nigdy nie pieklam tylko jadlam kupny ,wiec przepis bedzie zaraz po upieczeniu .Przepis sie tlumaczy jutro powinno byc pieczenie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 11 Października 2017 Dziekuję . pozdrawiam . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 11 Października 2017 Przetlumaczylam , zakwas juz tez dozywiony ,jutro bedzie pieczenie , nawet jak nie wyjdzie to przepis wstawie bo wiem ze chleb jest smaczny i warto od czasu do czasu sobie taki zrobic , Dobrze smakuje z serami zoltymi ,twarozkiem czy serem bialym, ja go rowniez lubie z wedlina czy pasztetem.Podsmazony na maselku z dodatkiem smazonych kurek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Chlebek upieczony ,wczoraj nie zdazylam wiec dzis zrobilam i no coz 13 w piatek piec nie nalezy ...troche mi przerosl bo jak zwykle tysiac rzeczy bylo do zrobienia . Pachnie pieknie ,smaku trzeba bedzie poczekac jeszcze i przekroj bedzie jutro .Przepis podaje juz . Lingongrova-chleb gruboziarnisty z borowka 2 dl sruty zbozowej +2 dl wody4 dl zimnej wody150 g zakwasu zytniego25 g drozdzy0,5 dl syropu cukrowego*1 dl borowki / moze byc mrozona / * * zamiast uzylam 1.5 dl dzemu borowkowego8 dl maki pszennej 3 dl maki zytniej 0.5 dl otrab pszennych2 lyzeczki soli +2 lyzki oleju Przygotowanie:1. Srute zbozowa zagotuwujemy z 2 dl wody-ma powstac cos w rodzaja owsianki , studzimy. 2.. drozdze rozdrabniamy w misie i mieszamy z zimna woda. 3. dodajemy pozostale skladniki oprocz oleju. Mieszamy w maszynie ok 10 min 4. Do czystej miski lejemy olej i wkladamy nasze ciasto, ciasto obtaczamy cale olejem Mise nakrywamy szczelnie folja i odstawiamy do wyrosniecia na 1-2h az podwoi swoja obietosc. 5. Ciasto wykladamy na wysypany maka blat i dzielimy na 2 czesci. Formujemy 2 bochenki tak aby ciasto jak najmniej wyrabiac.Uformowane bochenki przekladamy na blache wylozona papierem do pieczenia i obsypujemy maka. 6. Bochenki nakrywamy sciereczka i pozwalamy im wyrosnac przez 60 min. Uwaga! proponuje skrocic czas do 30 min.i obserwowac jak ciasto rosnie 7. Piec nastawiamy na 225 st C/ moze byc z termoobiegiem jesli taki posiadamy. 8. Chleb pieczemy w dolnej czesci pieca ok 25 min. Chleb powinien miec w srodku 98st C 9. Chleb studzimy calkowicie przykryty sciereczka na kratceNie kroimy za wczesnie bo wymaga swojego czasu zeby dobrze smakowal. Chleb po wyrosnieciu w misie uformowane bochenkii po upieczeniu ...jak pisalam troche sie rozjechaly , nastepnym razem zmniejsze czas rosniecia do 30 min. Edytowane 13 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 13 Października 2017 Myślę że niepotrzebna ta samokrytyka Electro, chlebusie wyglądają czekamy na przekrój . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 13 Października 2017 Sa, sa rozjechane , poprostu zajelam sie czyms innym i nie patrzylam jak rosna ,bo tak to bym wczesniej do pieca wstawila , nastepne bede pilnowac bardziej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) To kładź je Electro podczas wyrastania do wyrastania na odpowiednio dociętym papierze do pieczenia i w koszyczku, a następnie po wyrośnięciu wyjmujesz chlebusie z koszyczka, czy też innej "foremki" razem z papierem, i tak je kładziesz na blachę piekarnika. Ja tak przynajmniej robię i nie mam problemu z "rozjeżdżaniem się" . Edytowane 13 Października 2017 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 13 Października 2017 Pierwszy raz pieklam ten i zrobilam jak bylo w przepisie , nastepne beda modyfikacje pod swoj piekarnik ,bo moj tez sobie roznie piecze, Dzis mam wyjatkowo cieplo w domu to tez moglo spowodowac ze szybciej roslo niz zwykle Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Tak, Electro, ale niezależne od rodzaju piekarnika, czy też sposobu samego pieczenia, koszyczek czy foremka powoduje że ciasto w trakcie wyrastania nie rozjeżdża się na boki lecz rośnie w górę, do tego przecież służą koszyczki, a papier na których leży zaczyn ułatwia tylko przekładanie wyrośniętego ciasta na blachę . Edytowane 13 Października 2017 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 13 Października 2017 Zgadzam sie i mam koszyki do wyrastania , jak napisalam postepowalam zgodnie z receptura , zeby uscislic co i jak na kolejne pieczenie, w ten sposob moze ktos kto bedzie robil z tego przepisu uniknie wpadki . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 13 Października 2017 no i przekroj rozjechanca Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 13 Października 2017 Ja też koszyczki do wyrastania posypuje mąką ziemniaczaną -ona tak nie chłonie i ciasto nie lepi się tak do koszyczków. Pomysł z papierem też jest ok. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 13 Października 2017 Oba chlebki przepięknej urody Donatko. Ten drugi rozjechany ma fajny przekrój Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/13/#findComment-570958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.