Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nadszedł czas by moje udolne i nieudolne próby ujrzały światło dzienne. Wasze uwagi będą motywacją do dalszych działań i poprawienia technik przy powstających wyrobach :)

 

Na początek kuchennych ewolucji poszedł paprykarz szczeciński prosto ze Szczecina ;) na podstawie przepisu wg BonAira 

 


Wczoraj była szybka akcja z "ekspresową szynką drobiową" wg Dziadka :) w osłonce barierowej. Efekt smakowy zadowalający, nawet bardzo, wizualnie za dużo korników, ale w zęby nie kłują :D

post-53531-0-90295300-1422902423_thumb.jpg

post-53531-0-41070100-1422902468_thumb.jpg

post-53531-0-28891400-1422902524_thumb.jpg

post-53531-0-86855100-1422902687_thumb.jpg

post-53531-0-00126000-1422902717_thumb.jpg

post-53531-0-93616200-1422902854_thumb.jpg

post-53531-0-80331000-1422902917_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Nadszedł czas by moje udolne i nieudolne próby ujrzały światło dzienne.
 

Sławek... w/g próby udane... Paprykarz wygląda smacznie zarówna jak i mielonka drobiowa  :)  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401854
Udostępnij na innych stronach

Withereggie,   zapomnialam juz o paprykarzu szczecinskim, ktory robiles,  brawo  :clap:

 W kurczaczek na pewno smaczny . Nie dziwie sie ze Twoja LP w zachwyt wpadla   :clap:  Oby tak dalej  :D

 Musze edytowac moj w pis. Z tych dymionych to ten zwijany boczek poprosze http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif

Edytowane przez ANNAM

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401858
Udostępnij na innych stronach

 

 

Była też "smarowna Halusi"  ale fotki jakością nie grzeszą... parzona i podwędzana
 

 Ooooooooooooo to Ty bardzo sie rozkreciles, a nie chciales tematu zakadac. LAdnie to smarowane wyglada  :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401860
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ty bardzo sie rozkreciles, a nie chciales tematu zakadac.

A taki skromny i się ukrywał... a wyroby no no no ... coś wspaniałego :thumbsup: nie każ Nam długo czekać na kolejne fotki ... ;)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401879
Udostępnij na innych stronach

 

 

wizualnie za dużo korników

Się "korników" nie czepiaj :laugh: , w wyrobach zdarzają się niejednemu na forum. Powodzenia w dalszych wyrobach :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402391
Udostępnij na innych stronach

 

wizualnie za dużo korników

Się "korników" nie czepiaj :laugh: , w wyrobach zdarzają się niejednemu na forum. Powodzenia w dalszych wyrobach :D

 

Toć sam mnie wspierałeś ze czym więcej dziur to szlachetniejszy wyrób  ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402406
Udostępnij na innych stronach

 

 

wizualnie za dużo korników

Się "korników" nie czepiaj :laugh: , w wyrobach zdarzają się niejednemu na forum. Powodzenia w dalszych wyrobach :D

Toć sam mnie wspierałeś ze czym więcej dziur to szlachetniejszy wyrób  ;)
Faktycznie :) Ok, zmieniam: efekt kornika zamierzony :D
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402435
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wyszukałem kilka fotek z wcześniejszych "prób" dymowych... Zjadłem i żyje  
 

 

 

Była też "smarowna Halusi"  ale fotki jakością nie grzeszą... parzona i podwędzana
 

No proszę.. jak to Sławek rozwija swoje '' skrzydełka'' ... oby tak dalej  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402438
Udostępnij na innych stronach

 

 

dużo korników

He he, u mnie dziś w salcesonie się trafił kornik :laugh:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402474
Udostępnij na innych stronach

Dzisiejszy "partyzant" na szybko do chlebka tj. nóżeczka od indyczka :)

Po raz kolejny wygląd nadrabia smakiem... tak mi się wydaje :D

post-53531-0-71351100-1423421009_thumb.jpg

 

 

 

Wczoraj była również "próba" znalezienia swojego smaku w czymś co miało powstać z tych składników:

post-53531-0-55983300-1423421346_thumb.jpg

 

Półprodukty przygotowane...

post-53531-0-05272500-1423421398_thumb.jpg

 

...wymieszane...

post-53531-0-12758600-1423421514_thumb.jpg

 

...zapakowane...

post-53531-0-97039700-1423421574_thumb.jpg

 

... i parzone 75/75. Efekt końcowy...

post-53531-0-19897300-1423421661_thumb.jpg

 

 

... lekko niezadawalający. Wnioski:

1.Zmniejszyć intensywność bulionu - nie potrzebna redukcja, wystarczy rosołek;

2.Zwiększyć stężenie - użyta żelatyna w stosunku x2 do zaleceń producenta, tj. 0,5L bulionu na 25g okazało się niewystarczające. Ścięte ale nie na tyle by swobodnie kroić w plastry. Druga próba powinna zakończyć się sukcesem.

Edytowane przez withereggie
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403595
Udostępnij na innych stronach

I to sie nazywa,: Uczyc sie na bledach.  :thumbsup:  Z brawami poczekamna ta poprawiona  :tongue:  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403665
Udostępnij na innych stronach

 

 

Były faworki z żółtek, muszą być "pieczarki" z białek
 

 A do nich jeszcze krem kawowy  i deser gotowy http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403881
Udostępnij na innych stronach

 

 

"pieczarki" z białek :D

Jak żeś to zmajstrowa :rolleyes::D

 

 

Ania za 6 minut nie będzie do czego! :D

Spożywasz na czas?? :laugh: :laugh:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403884
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.