withereggie Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Lutego 2015 Nadszedł czas by moje udolne i nieudolne próby ujrzały światło dzienne. Wasze uwagi będą motywacją do dalszych działań i poprawienia technik przy powstających wyrobach Na początek kuchennych ewolucji poszedł paprykarz szczeciński prosto ze Szczecina na podstawie przepisu wg BonAira Wczoraj była szybka akcja z "ekspresową szynką drobiową" wg Dziadka w osłonce barierowej. Efekt smakowy zadowalający, nawet bardzo, wizualnie za dużo korników, ale w zęby nie kłują Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Lutego 2015 Nadszedł czas by moje udolne i nieudolne próby ujrzały światło dzienne. Sławek... w/g próby udane... Paprykarz wygląda smacznie zarówna jak i mielonka drobiowa Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Lutego 2015 Rozszalałeś się no no Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Lutego 2015 Wyszukałem kilka fotek z wcześniejszych "prób" dymowych... Zjadłem i żyje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Withereggie, zapomnialam juz o paprykarzu szczecinskim, ktory robiles, brawo W kurczaczek na pewno smaczny . Nie dziwie sie ze Twoja LP w zachwyt wpadla Oby tak dalej Musze edytowac moj w pis. Z tych dymionych to ten zwijany boczek poprosze http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif Edytowane 2 Lutego 2015 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Lutego 2015 Była też "smarowna Halusi" ale fotki jakością nie grzeszą... parzona i podwędzana Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Lutego 2015 Była też "smarowna Halusi" ale fotki jakością nie grzeszą... parzona i podwędzana Ooooooooooooo to Ty bardzo sie rozkreciles, a nie chciales tematu zakadac. LAdnie to smarowane wyglada Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Lutego 2015 O nareszcie znalazlam , calkiem ladne wyroby , a mielonka wyglada pyszniutko , brawo :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 2 Lutego 2015 Świetnie Wrzucaj więcej to może coś podpatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 2 Lutego 2015 Kamil dzięki ale podpatruj od lepszych, tak jak ja to robię wszystko z Naszego forum Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 2 Lutego 2015 Ty bardzo sie rozkreciles, a nie chciales tematu zakadac. A taki skromny i się ukrywał... a wyroby no no no ... coś wspaniałego nie każ Nam długo czekać na kolejne fotki ... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-401879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zjadłem i żyje Dobre oby tak dalej A wyroby super Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Lutego 2015 Kamil dzięki ale podpatruj od lepszych, tak jak ja to robię wszystko z Naszego forum Skromniacha Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Lutego 2015 wizualnie za dużo korników Się "korników" nie czepiaj , w wyrobach zdarzają się niejednemu na forum. Powodzenia w dalszych wyrobach Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Lutego 2015 wizualnie za dużo kornikówSię "korników" nie czepiaj , w wyrobach zdarzają się niejednemu na forum. Powodzenia w dalszych wyrobach Toć sam mnie wspierałeś ze czym więcej dziur to szlachetniejszy wyrób Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 4 Lutego 2015 wizualnie za dużo kornikówSię "korników" nie czepiaj , w wyrobach zdarzają się niejednemu na forum. Powodzenia w dalszych wyrobach Toć sam mnie wspierałeś ze czym więcej dziur to szlachetniejszy wyrób Faktycznie Ok, zmieniam: efekt kornika zamierzony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 4 Lutego 2015 Wyszukałem kilka fotek z wcześniejszych "prób" dymowych... Zjadłem i żyje Była też "smarowna Halusi" ale fotki jakością nie grzeszą... parzona i podwędzana No proszę.. jak to Sławek rozwija swoje '' skrzydełka'' ... oby tak dalej Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 4 Lutego 2015 dużo korników He he, u mnie dziś w salcesonie się trafił kornik Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-402474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 8 Lutego 2015 Wczoraj w kuchni była tłusta sobota, taki teścik... ... zakończony powodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Dzisiejszy "partyzant" na szybko do chlebka tj. nóżeczka od indyczka Po raz kolejny wygląd nadrabia smakiem... tak mi się wydaje Wczoraj była również "próba" znalezienia swojego smaku w czymś co miało powstać z tych składników: Półprodukty przygotowane... ...wymieszane... ...zapakowane... ... i parzone 75/75. Efekt końcowy... ... lekko niezadawalający. Wnioski:1.Zmniejszyć intensywność bulionu - nie potrzebna redukcja, wystarczy rosołek;2.Zwiększyć stężenie - użyta żelatyna w stosunku x2 do zaleceń producenta, tj. 0,5L bulionu na 25g okazało się niewystarczające. Ścięte ale nie na tyle by swobodnie kroić w plastry. Druga próba powinna zakończyć się sukcesem. Edytowane 8 Lutego 2015 przez withereggie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 8 Lutego 2015 I to sie nazywa,: Uczyc sie na bledach. Z brawami poczekamna ta poprawiona Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 9 Lutego 2015 Były faworki z żółtek, muszą być "pieczarki" z białek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 9 Lutego 2015 Były faworki z żółtek, muszą być "pieczarki" z białek A do nich jeszcze krem kawowy i deser gotowy http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 9 Lutego 2015 Ania za 6 minut nie będzie do czego! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 9 Lutego 2015 "pieczarki" z białek Jak żeś to zmajstrowa Ania za 6 minut nie będzie do czego! Spożywasz na czas?? :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11034-withereggie-kuchnia-i-dym/#findComment-403884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.