andrzej k Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam Już wyjęta i po degustacji. Jak się bałeś , a dowodem że się udała to są już zamówienia rodzinki -jak piszesz Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-53778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dziś znowu zrobiłem roladę. Tym razem zawinąłem ją do ochłodzenia w folię aluminiową. Po 15 minutach w zamrażarce i odwinięciu folii zobaczyłem coś takiego. Trochę za mało rozwałkowałem ser i chyba był już za zimny kiedy to robiłem, bo jakoś tak się mało wszystko skleiło. Tak, czy inaczej... połowa poszła na kolację! Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Radzio, jeśli mogę coś powiedzieć, to za duże kawałki mięsa, spowodowały „dystanse” lub/i za mało wypełniacza.Jeżeli daje się mało wypełniacza to kawałki mięsa i pozostałych składników twardych muszą być mniejsze.Rozwałkowanie sera to rzecz gustu, i przy tak dużych kawałkach mięsa, nie ma znaczenia, co jedynie przy bardziej rozwałkowanym poprzebijały by się przez ser.Więc albo więcej wypełniacza, lub bardziej pokrojone kawałki / drobniejsze.Tak czy owak PIEKNA roladka. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Jeżeli daje się mało wypełniacza to kawałki mięsa i pozostałych składników twardych muszą być mniejsze No tak, ale weź sobie odmów smaku wędzoneczki!!! Ja muszę ją czuć "pod zębem". Taka drobniutko pokrojona... jakoś mi nie pasuje. Zależało mi na wyglądzie i tym razem się nie udało :devil: Kolejny raz będzie lepszy! Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 29 Stycznia 2009 A co Ty chcesz od tej roladki, najważniejsze że smakuje, a w żołądku i tak się wymiesza :lol: PSSkoro mają być duże kawałki wędzonki i mało wypełniacza, to musisz zawijać w ciepły ser, wtedy kawałki wbiją się w ser, możesz je nawet trochę przed zwijaniem wgnieść w ser. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 29 Stycznia 2009 A co Ty chcesz od tej roladki No właśnie to, że się nie skleiła. musisz zawijać w ciepły ser, wtedy kawałki wbiją się w ser Tak trzeba robić. Przegapiłem ten moment (tym razem) :devil: Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam.Mój dzisiejszy drugi wypust będzie czekał do rana w lodówce.Jutro zjeżdżają jarosze, więc zrobiłem bez mięska i łososia(ryb też nie jedzą :shock: ). Ale za to dałem serek topiony wędzony.I posmak wędzonki jest :grin: Pozdrawiam. :wink: P.S. Radzio na zdrowie. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Radzio uważam że roladka cudna , może byś tak podesłał kurierem, to na śniadanie akurat będzie. :grin: ps. Witaj w gronie moich znajomych na nasza-klasa.pl Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Cudna to ona dopiero będzie!!! I wtedy (jako, że w Enerdze pracuję) podjadę i sam Ci ją podwiozę :wink: Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Kaszubko musisz na Radzia wyglądać :shock: /i uważać :wink: / :lol: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Witam. Drugi wypust Po całonocnym przebywaniu w szynkowarce (założone sprężyny ), ładnie się zespoliła. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Pikne. :tongue: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 30 Stycznia 2009 I do tego właśnie chciałbym dojść. Gonzo, mistrzu! Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Gonzomistrz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Witam.Przesadzacie.Mistrzem jest BonAir ja staram się być w miarę dobrym uczniem :rolleyes: Ale dzięki. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 30 Stycznia 2009 GonzomistrzPrzesadzacie. Oj Gonzo jak patrzę na awatarek to coś w powietrzu się unosisz :grin: :grin: :grin: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Gonzo i Radzio..fajne te Wasze roladki! :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 30 Stycznia 2009 W realu kupiłem ser gouda w promocji. W domu przeczytałem na etykiecie ,ser zawiera oprócz barwnika annato azotan potasu.Wyprodukowany w Grajewie.Te środki są szkodliwe dla zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Oj Gonzo jak patrzę na awatarek to coś w powietrzu się unosisz :grin: :grin: :grin: Tomuś, z takimi malutkimi skrzydełkami to ja mogę tylko opadać :sad: :grin: Nawet na cm d...ska nie podniosą :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam!To też się pochwalę. Smak super. Rodzina zachwycona. Rolada zrobiona była wczoraj, dziś degustacja i już zakupili produkty na następną, która pewnie lepiej będzie wykonana. BonAir - WIELKIE DZIĘKI.Pozdrawiam Wstawiłbym zdjęcie, ale nie wiem jak :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Wstawiłbym zdjęcie, ale nie wiem jak :blush: http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=764&highlight=wklejanie+zdj%EA%E6 Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 2 Lutego 2009 annato azotan potasuAnnato-barwnik np dodawany do masła itp. Azotan potasu - saletra stosowana do mięsa. Więcej w naszej wyszukiwarce. Kwestia szkodliwości, zależna od dawki. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 2 Lutego 2009 U mnie, mleczka koziego jeszcze niewiele, ale pierwszy serek juz dojrzewa.Jutro jogurt.Sera w sklepie już dawno nie kupowałam ale rolada wygląda tak smakowicie,że chyba się pokuszę i zrobię :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam. Następny wypust rolady serowej. i coś do rolady :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-55462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 9 Lutego 2009 Gonzo, a całą załogę razem z psem można kupić :question: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-55463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.