Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Już wyjęta i po degustacji.

Jak się bałeś , a dowodem że się udała to są już zamówienia rodzinki -jak piszesz

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-53778
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Dziś znowu zrobiłem roladę. Tym razem zawinąłem ją do ochłodzenia w folię aluminiową.

 

Po 15 minutach w zamrażarce i odwinięciu folii zobaczyłem coś takiego.

 

 

Trochę za mało rozwałkowałem ser i chyba był już za zimny kiedy to robiłem, bo jakoś tak się mało wszystko skleiło.

Tak, czy inaczej... połowa poszła na kolację!

Pozdrawiam... Piotrek.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54102
Udostępnij na innych stronach

Radzio, jeśli mogę coś powiedzieć, to za duże kawałki mięsa, spowodowały „dystanse” lub/i za mało wypełniacza.

Jeżeli daje się mało wypełniacza to kawałki mięsa i pozostałych składników twardych muszą być mniejsze.

Rozwałkowanie sera to rzecz gustu, i przy tak dużych kawałkach mięsa, nie ma znaczenia, co jedynie przy bardziej rozwałkowanym poprzebijały by się przez ser.

Więc albo więcej wypełniacza, lub bardziej pokrojone kawałki / drobniejsze.

Tak czy owak PIEKNA roladka.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54103
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli daje się mało wypełniacza to kawałki mięsa i pozostałych składników twardych muszą być mniejsze

No tak, ale weź sobie odmów smaku wędzoneczki!!! Ja muszę ją czuć "pod zębem". Taka drobniutko pokrojona... jakoś mi nie pasuje.

 

Zależało mi na wyglądzie i tym razem się nie udało :devil: Kolejny raz będzie lepszy!

Pozdrawiam... Piotrek.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54105
Udostępnij na innych stronach

A co Ty chcesz od tej roladki, najważniejsze że smakuje, a w żołądku i tak się wymiesza :lol:

 

PS

Skoro mają być duże kawałki wędzonki i mało wypełniacza, to musisz zawijać w ciepły ser, wtedy kawałki wbiją się w ser, możesz je nawet trochę przed zwijaniem wgnieść w ser.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54106
Udostępnij na innych stronach

A co Ty chcesz od tej roladki

No właśnie to, że się nie skleiła.

 

musisz zawijać w ciepły ser, wtedy kawałki wbiją się w ser

Tak trzeba robić. Przegapiłem ten moment (tym razem) :devil:

Pozdrawiam... Piotrek.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54108
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Mój dzisiejszy drugi wypust będzie czekał do rana w lodówce.Jutro zjeżdżają jarosze, więc zrobiłem bez mięska i łososia(ryb też nie jedzą :shock: ). Ale za to dałem serek topiony wędzony.I posmak wędzonki jest :grin:

 

Pozdrawiam. :wink:

P.S. Radzio na zdrowie.

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54109
Udostępnij na innych stronach

Radzio uważam że roladka cudna , może byś tak podesłał kurierem, to na śniadanie akurat będzie. :grin:

ps. Witaj w gronie moich znajomych na nasza-klasa.pl :cool:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54122
Udostępnij na innych stronach

Pikne. :tongue:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54137
Udostępnij na innych stronach

W realu kupiłem ser gouda w promocji. W domu przeczytałem na etykiecie ,ser zawiera oprócz barwnika annato azotan potasu.Wyprodukowany w Grajewie.Te środki są szkodliwe dla zdrowia.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54172
Udostępnij na innych stronach

Oj Gonzo jak patrzę na awatarek to coś w powietrzu się unosisz :grin: :grin: :grin:

Tomuś, z takimi malutkimi skrzydełkami to ja mogę tylko opadać :sad: :grin:

Nawet na cm d...ska nie podniosą :lol:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54216
Udostępnij na innych stronach

Witam!

To też się pochwalę. Smak super. Rodzina zachwycona. Rolada zrobiona była wczoraj, dziś degustacja i już zakupili produkty na następną, która pewnie lepiej będzie wykonana.

BonAir - WIELKIE DZIĘKI.

Pozdrawiam

 

Wstawiłbym zdjęcie, ale nie wiem jak :blush:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54246
Udostępnij na innych stronach

Wstawiłbym zdjęcie, ale nie wiem jak :blush:

 

http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=764&highlight=wklejanie+zdj%EA%E6

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54247
Udostępnij na innych stronach

annato azotan potasu

Annato-barwnik np dodawany do masła itp.

Azotan potasu - saletra stosowana do mięsa.

Więcej w naszej wyszukiwarce.

Kwestia szkodliwości, zależna od dawki.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54561
Udostępnij na innych stronach

U mnie, mleczka koziego jeszcze niewiele, ale pierwszy serek juz dojrzewa.Jutro jogurt.

Sera w sklepie już dawno nie kupowałam ale rolada wygląda tak smakowicie,że chyba się pokuszę i zrobię :lol:

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/4/#findComment-54579
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.