Sla100 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #901 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Peszing a forme kadova gdzie zakupiles mozna zapytac i jaka wielkosc kg ??? Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-537331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #902 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Serowar. 1,5-2 kg ale moim zdaniem bardziej 2-3 kg jest. 365 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-537350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #903 Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Gorgonzolka musiała iść do lodówki po zatkaniu dziurek....bo inaczej by ją niebieska pleśń wpierdzieliła smak wyborny....nie za ostry....taki jak ma być....konsystencja też już doszła [Dodano: 27 sty 2017 - 21:11]A z innej beczki - bo się nam nudziło z moją ślubną. Gołąbeczki na wypasie i skrzydełka w marynacie miodowo-gryczanej i chilli Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Perszing37 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-537810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #904 Opublikowano 27 Stycznia 2017 czy to skrzydełka tych gołąbków Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-537816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #905 Opublikowano 27 Stycznia 2017 heheheh no nie do końca ale gołąbki wymiatają. Dobre mięso przygotowałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-537820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #906 Opublikowano 28 Stycznia 2017 gołąbki wymiatają. Dobre mięso przygotowałem Kiedyś, przez lata pracy w korporacji podglądałam, jak koledzy posilali się domowym jedzeniem (skojarzenie z gołąbkami).Żałowałam wtedy, że nie mam żony Teraz żałuję, że nie mam TAKIEGO męża Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-537890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #907 Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) EAnno ja do 17 roku nie potrafilam nic zrobic w kuchni / co najwyzej usmazyc kotlety schabowe jak juz byly opanierowane a i to zazwyczaj spalilam / mama ubolewala ze co ze mnie bedzie za gospodyni ..zawsze sie smialam i mowilam ze sobie za meza wezme kucharza..wyjechalam za granice ..i co ? musialam sie nauczyc wszystkiego w tepie extra szybkim bo jakis czas bylam tylko z Tata ..tata podobnie jak ja w kuchni zrobil co najwyzej herbate..maz niestety kucharzem nie jest ale pomaga duzo ..a ja na "starosc " coraz bardziej lubie kucharzyc i ponoc co inni mowia z nawet niezlym skutkiem Edytowane 28 Stycznia 2017 przez EAnna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-537897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #908 Opublikowano 28 Stycznia 2017 gołąbki wymiatają. Dobre mięso przygotowałem Kiedyś, przez lata pracy w korporacji podglądałam, jak koledzy posilali się domowym jedzeniem (skojarzenie z gołąbkami).Żałowałam wtedy, że nie mam żony Teraz żałuję, że nie mam TAKIEGO męża Ślicznie dziękuję za komplement jestem na fali hehe dziś aksamitny z 25 l i twaróg jutro ricotta i kluseczki gnudi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-537903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #909 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Nie spoczywamy na laurach. Dziś Aksamitny z 25 l. Próba automatu. Niestety sterownik odmówił posłuszeństwa ale regulator obrotów odpalił się bez zarzutów - więc mieszadło działało perfect. Sprzęt od Wojciech Błaszków. Dziś się przyuczał - od momentu zabrania mleka z obory do prasowania sera Fajna zabawa i dziś bardzo wydajne mleko. Oj chyba 3 kg sera będzie.... [Dodano: 28 sty 2017 - 20:30] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-537943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #910 Opublikowano 1 Lutego 2017 No i wczorajsza zabawa: kluseczki gnudi tym razem z grzybami leśnymi, ricottą i parmezanem (sery moje of course).Nie pamiętam, który to kolega dał przepis ale myślę , że można i z czymś innym jeszcze popróbować. I bardzo ciekawa sytuacja : był sobie ser Aksamitny z dodatkiem propionów (tak dla zabawy) z dnia 24.12.2016. Prasowanie wyszło tak sobie i powierzchnia nie była idealna. Więc przy oczkowaniu były problemy z jej przemywaniem. Dodatkowo za małe pudełko i ser się nieco zatęchł. Wkurzyłem się nieźle.....myślałem, że będzie porażka. Przed pakowaniem do próżni z nerwów zacząłem go obkrawać z ognisk niebieskiej pleśni. Jakież było moje zdziwienie jak spróbowałem kawałek. Smak ala morski, salami ......Poszedł w próżnię i wczoraj kawałek większy odkroiłem - przy okazji Kamil Holajda się załapał. SER wygląda jak po wojnie atomowej ale jest super w smaku i zapachu. Stęchlizna zupełnie mu przeszła a próżnia spowodowała, że pleśnie padły Czyli kolejna serowa niespodzianka. To co miało być porażką okazało się sukcesem. MNIAM Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #911 Opublikowano 1 Lutego 2017 Widzę, że dużo nowości narobiłeś. Trzeba będzie kiedyś Cię odwiedzić, by popróbować serowych specjałów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #912 Opublikowano 1 Lutego 2017 Jojo - Ty zawsze mile widziany Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #913 Opublikowano 1 Lutego 2017 Mam suszoną wołowinę i inne mięsne specjały, więc na krzywy ryj nie przyjadę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #914 Opublikowano 1 Lutego 2017 Hehe a ja mam jeszcze Twoją słoninę...niedługo jej roczek pęknie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #915 Opublikowano 1 Lutego 2017 Kurde ja już nawet nie pamiętam jak smakowała. Może warto znów zrobić zapas póki zima i można białe złoto kurierem przesyłać, bo w Wielkopolsce to świnie fit i słoninę na centymetr nawet nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #916 Opublikowano 1 Lutego 2017 Znajomy strzelili dzika, więc pomagałem kiełbasę robić. Żeby nie te km bym też odwiedził.. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #917 Opublikowano 1 Lutego 2017 Ten ser Twój to przyznaj się myszy podjadły a nie pleśń.. Hahahaha Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #918 Opublikowano 2 Lutego 2017 heheheheh widzę że na wiosnę można fajne spotkanie zorganizować JOJO ja planuję w tej lokalizacji o której kiedyś mówiłem spotkanie serowarów - i takie podstawowe szkolenie które ja bym zrobił z Aksamitem.Może wpadniesz wtedy ? się nauczysz proste sery robić ?Szkolenie połączone z biesiadą. Oczywiście tylko koszty miejsca, mleka, bakterii etc.Nie planuję tego zarobkowo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #919 Opublikowano 2 Lutego 2017 Jak tylko będę miał wolne w terminie szkolenia to na pewno się pojawię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #920 Opublikowano 2 Lutego 2017 To może ferajna na Podlasie.. Mam dwie agroturystyki więc jest w czym wybierać. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #921 Opublikowano 2 Lutego 2017 hehehhe cwaniaczek - chcesz się podszkolić to do nas do nas Mi się nie chce jeździć choć Podlasie bym z chęcią kiedyś obaczył Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #922 Opublikowano 2 Lutego 2017 Nie muszę się podszkalać... A kusić będę serami litewskim. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #923 Opublikowano 3 Lutego 2017 Oczywiście.Wszystkich zapraszamy na szkolenie. Chętnie podzielony wiedzą i doświadczeniem. Michale, szkolić się zawsze warto.Nikt z nas nie jest alfą i omegą.Mimo 5-letniej praktyki, dalej się uczę i niejedno potrafi mnie zaskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #924 Opublikowano 3 Lutego 2017 Pokaż lepiej ser z mojej prasy - bom ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #925 Opublikowano 3 Lutego 2017 Pokażę, skoro tylko skończę robić dzisiejszy. Będą 2 Aksamitne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/page/37/#findComment-538976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.