zibi187 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 4 Listopada 2010 Chyba, że ta półtusza była z prawidłowej wielkości świnki :grin: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-130562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 4 Listopada 2010 Andrzej, z ilu kg zrobiłeś taka ilość kiełbasy? Ja jutro robię Twoją z 5kg. :wink: Mięsa było 14,5kg . Wody dodałem 5% :grin: :lol: Chyba, że ta półtusza była z prawidłowej wielkości świnki :grin: Półtusza miała 49,2kg Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-130566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 4 Listopada 2010 Andrzej, czy się nic nie stanie jak zostawię całą noc na balkonie w celu osadzenia, bo rano w sobotę będę wędził? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-130591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 5 Listopada 2010 Andrzej, czy się nic nie stanie jak zostawię całą noc na balkonie w celu osadzenia, bo rano w sobotę będę wędził? Wszystko zależy od temperatury . Myślę że lodówka pewniejsza . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-130617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 5 Listopada 2010 Wszystko zależy od temperatury . Myślę że lodówka pewniejsza . Dzisiaj rano w Poznaniu temp. :shock: .. + 14 °C . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-130619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Listopada 2010 Witam Z tej półtuszy : trochę na mięsko , kiełbaska na biało , trochę kaszanki i salcesonik . Pozdrawiam Po niedzieli jeszcze jedna i na ten rok zapewne wystarczy . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-131347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam Dzisiejsze wyroby Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-131507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 10 Listopada 2010 Dzisiejsze wyroby Noo tak... :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-131508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 10 Listopada 2010 Dzisiejsze wyrobyNo drogi mistrzu AndrzejuK to je to :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-131509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 10 Listopada 2010 Andzeju a skąd Ty wziołeś tyle pęcherzy?Chyba będę musiał kupować mięso w ubojni. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-131510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 10 Listopada 2010 Andzeju a skąd Ty wziołeś tyle pęcherzy? Wycinam raz na kwartał swój . :smile: :lol: . Tylko do ubojni drogi kolego . Darino , dzięki . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-131513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 11 Listopada 2010 AndrzejuK :clap: :clap: :clap: chcę dokładny przepis na taki salceson to jest chyba brunszwicki?Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-131526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 11 Listopada 2010 chcę dokładny przepis na taki salceson to jest chyba brunszwicki? Wosiu , to jest salceson andrzeja K :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-131528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 11 Listopada 2010 Wosiu , to jest salceson andrzeja K :lol:No to proszę, jak będziesz miał czas, o recepturkę taką od A do Z, tak coby można ją wydrukować sobie. Jeszcze salcesonów nie robiłem, a jak się kiedyś wezmę do roboty, kto wie, może zacznę od Twojego :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-131531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 11 Listopada 2010 kto wie, może zacznę od Twojego :grin: Łatwiej zrobić niż kiełbasę . :smile: Problem w tym że nic nie ważyłem , jednak pamiętam co do tego salcesonu dałem . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-131533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam Dzisiaj uwędziłem trochę kiełbaski , tak na bieżącą zagrychę . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-132571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 18 Listopada 2010 tak na bieżącą zagrychę . :smile: no to masz spore bieżące potrzeby .... Wygląda to bardzo apetycznie Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-132573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 18 Listopada 2010 :clap: :thumbsup: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-132586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 18 Listopada 2010 tak na bieżącą zagrychę .Ja dysponuję czymś co ......... :shock: ..... trzeba zagryzać :grin: . Może . :question: :question: :question: . . . . . handelek wymienny :wink: :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-132591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 18 Listopada 2010 handelek wymienny :wink: :grin: . Nie mówię nie . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-132599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 18 Listopada 2010 handelek wymienny :wink: :grin: . Nie mówię nie . :grin: Pozdrawiam A ja to mam smaka na jedno i drugie. :thumbsup: :thumbsup: :lol: :lol: Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-132607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 18 Listopada 2010 Dzisiaj uwędziłem trochę kiełbaski , tak na bieżącą zagrychę . :smile: Andrzejku czy to jest ta Kiełbasa całoroczna?? :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-132630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 18 Listopada 2010 Wg mnie tak. JEST W 100% WARTA POWTÓRZENIA Cześć surowej zamroziłem, wędzona i parzona poszła z prędkością światła :thumbsup: pod zacną lekturę, 2 szt na próbę bez parzenia (wędzona tylko 4h w gorącym dymie) , sie suszy jako Andrzej Surowy Suszony, fotki pokażę jak się cała ususzy, na razie ma w środku małą otoczkę surowizny. Jest zdrowa, nic jej nie dolega, obecna temperatura trzyma ja w dobrej kondycji :grin: Oby tak dalej. Na grudniowy Kulig jak znalazł :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-132632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 18 Listopada 2010 Andrzejku czy to jest ta Kiełbasa całoroczna?? :thumbsup: Tak by można to powiedzieć , część poszło na biało do zamrażarki , a resztę dzisiaj uwędziłem . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-132639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Witam Dzisiaj z rana zrobiłem trochę kiełbaski na śniadania i najbliższe wyjazdy ............... chyba wystarczy . :grin: Jeszcze trochę i pójdzie do wędzarni . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/page/2/#findComment-171585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.