Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jestem po kolacji , ale mam ochotę wsiąść do auta i do Ciebie zajechać :tongue: :tongue: :tongue: Wygląda to pięknie.Gratulacje :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21524
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Cały czas prosto A2 i w Kostrzynie Wlkp w prawo .

 

Zapraszam i Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21525
Udostępnij na innych stronach

Co to za maszyna, na samym dole obok stoików?

Ależ się napracowałeś! Efekty pewno wynagrodziły wysiłek. Gratuluję!

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21527
Udostępnij na innych stronach

Andrzej

pięknie to wygląda

taki profesjonalny domowy wyrób wędlin

jestem zazdrosny

powiedz ile czasu robiłeś te wędlinki

dla mnie to zajęło by to ze trzy dni :lol:

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21529
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Papcio . Na fotkach są dwie maszyny :

 

Pierwsza to maszynka do mielenia o napędzie ręcznym rozmiar 22

Druga to nadziewarka pionowa 9L którą zresztą cały czas zachwalam . Np przy tej ilości wyrobów a było trochę tego rozmiarowo była w sam raz oczywiście można by to zrobić nadziewarką 2,5L

 

kiełbaski 20kg

kaszanki14,5kg

salceson 9,1kg

pasztet6,3kg

 

kempes Już coś takiego robiłem w jednym dniu czyli wstawiałem mięsko na ogień i w czasie jego gotowania robiłem kiełbaskę gdzie wędziłem oczywiście na drugi dzień po dobrym osuszeniu a po kiełbasce resztę wyrobów . Zajmowało to cały dzień plus wędzenie

 

Pierwszy raz robiłem opisy zdjęć na samych zdjęciach jak się zdjęcie powiększy to jest opis . wydaje mnie się jednak że chyba zrobiłem napisy za małą czcionką która była rozmiarem 20 . Proszę doświadczonych jakim rozmiarem czcionki powinienem robić takie opisy .

 

Serdecznie pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21532
Udostępnij na innych stronach

Andrzej, napisy DOSKONALE widać na pełnym rozmiarze zdjęcia (po drugim kliknięciu na zdjęcie już na fotosiku).

 

Wyroby wyglądają imponująco.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21535
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

BonAir

 

To znaczy że ten rozmiar czcionki może zostać ?

 

Pozdr

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21538
Udostępnij na innych stronach

Andrzej

skoro mięsko gotowałeś i robiłeś kiełbaskę to dzień wcześniej chyba rozbierałeś półtusze, klasyfikacja, rozdrabnianie na kiełbaskę , peklowanie

może źle Ci się zapytałem

Andrzejku ile robiłeś wszystko co na pięknych zdjęciach?

papa

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21544
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Kempes .Tak zgadza się . W tym dniu co kupiłem wszystko rozebrałem posortowałem, na kiełbaski rozdrobniłem i zasoliłem , to co miało iść do zamrażarki to poszło . Na noc namoczyłem to co miało iść do gotowania . Na drugi dzień zrobiłem ze spokojem wędliny podrobowe , a w trzecim dniu kiełbaski .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21546
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Witam

 

Głodnego nakarmić -zapraszam na dzisiejsze śniadanko . Dzisiaj zajadamy bez chlebka .

 

 

 

 

Smacznego

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-48519
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju, nie podnoś mi ciśnienia z tym śniadaniem. jak widzisz rano jestem przy kompie, a więc oznacza to, że mam wolne, jestem w domu i przed śniadaniem. Mam tez samochód i nie zawaham się go użyć i przyjechać :grin:

 

PIĘKNA ROBOTA, PIĘKNA!!!

Wino, kobiety i śpiew.
Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-48523
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Witam

 

 

Dzisiaj dokonałem zakupu półtuszy w ubojni . Cena 6,60 /kg . Ważyła 41kg . Dokupiłem jeszcze w sklepie trochę ozorków , serc , nerek wieprzowych . Jutro robię trochę wędlin podrobowych , a pojutrze troszkę kiełbaski .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-89279
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

 

Dzisiaj dokonałem zakupu półtuszy w ubojni . Cena 6,60 /kg . Ważyła 41kg . Dokupiłem jeszcze w sklepie trochę ozorków , serc , nerek wieprzowych . Jutro robię trochę wędlin podrobowych , a pojutrze troszkę kiełbaski .

 

 

Pozdrawiam

Obrazek

Jakiej klasy jest(byla ) swinka?

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-89286
Udostępnij na innych stronach

Jakiej klasy jest(byla ) swinka?

 

Klasa U . Tłuszczu może zostało 3kg . Będzie trochę smalcu i skwarek :lol:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-89310
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Dzisiaj zrobiłem troszkę kiełbaski , gdzie część zostawiłem na białą , a to co pozostało uwędziłem .

 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-89551
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Z wczorajszej półtuszy : część na mięsko , część na białą surową .

 

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130536
Udostępnij na innych stronach

:thumbsup: :clap:

AndrzejuK podroby jakieś będą :question:

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130542
Udostępnij na innych stronach

No to się napracowałeś - gtunt to rodzinka.

Do białej dodałeś wołowiny? czy z samej wieprzowiny?

 

Pozdrawiam.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130543
Udostępnij na innych stronach

Z wczorajszej półtuszy

Aleś narobił z jednej półtuszy w jednym rodzaju i smaku to wszystko? :shock:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130544
Udostępnij na innych stronach

:thumbsup: :clap:

AndrzejuK podroby jakieś będą :question:

 

Tak zamówiła moja córka i tak ma :grin:

 

Do siebie będę robił z podrobami .

 

Do białej dodałeś wołowiny? czy z samej wieprzowiny?

Nie dodaję wołowiny

 

Aleś narobił z jednej półtuszy w jednym rodzaju i smaku to wszystko? :shock:

Jak pisałem , tak miało być :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130546
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.