andrzej k Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam Pragnę pokazać po części jak przerobiłem dwie półtusze wieprzowe . http://images29.fotosik.pl/112/e145999ea2bef35em.jpg http://images30.fotosik.pl/112/f77ea82140ab83a8m.jpg http://images31.fotosik.pl/44/06d59b885aee99c2m.jpg http://images34.fotosik.pl/43/03d5b72ade4aaa10m.jpg http://images31.fotosik.pl/44/b88d384fb5fd70cfm.jpg http://images33.fotosik.pl/43/d5c7a1a278cf3bd9m.jpg http://images34.fotosik.pl/43/76e855b40a149617m.jpg http://images24.fotosik.pl/112/3bc1d96800710940m.jpg http://images30.fotosik.pl/112/4a9b42122d9db265m.jpg http://images32.fotosik.pl/43/2216ab979b3ea695m.jpg http://images31.fotosik.pl/44/624c200c65c9d7ebm.jpg Reszta mięska która nie była brana do wyrobów trafiła do zamrażarki Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Listopada 2007 Jestem po kolacji , ale mam ochotę wsiąść do auta i do Ciebie zajechać :tongue: :tongue: :tongue: Wygląda to pięknie.Gratulacje :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam Cały czas prosto A2 i w Kostrzynie Wlkp w prawo . Zapraszam i Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Listopada 2007 Co to za maszyna, na samym dole obok stoików?Ależ się napracowałeś! Efekty pewno wynagrodziły wysiłek. Gratuluję! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Listopada 2007 Andrzej pięknie to wygląda taki profesjonalny domowy wyrób wędlin jestem zazdrosny powiedz ile czasu robiłeś te wędlinki dla mnie to zajęło by to ze trzy dni :lol: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam Papcio . Na fotkach są dwie maszyny : Pierwsza to maszynka do mielenia o napędzie ręcznym rozmiar 22Druga to nadziewarka pionowa 9L którą zresztą cały czas zachwalam . Np przy tej ilości wyrobów a było trochę tego rozmiarowo była w sam raz oczywiście można by to zrobić nadziewarką 2,5L kiełbaski 20kgkaszanki14,5kg salceson 9,1kg pasztet6,3kg kempes Już coś takiego robiłem w jednym dniu czyli wstawiałem mięsko na ogień i w czasie jego gotowania robiłem kiełbaskę gdzie wędziłem oczywiście na drugi dzień po dobrym osuszeniu a po kiełbasce resztę wyrobów . Zajmowało to cały dzień plus wędzenie Pierwszy raz robiłem opisy zdjęć na samych zdjęciach jak się zdjęcie powiększy to jest opis . wydaje mnie się jednak że chyba zrobiłem napisy za małą czcionką która była rozmiarem 20 . Proszę doświadczonych jakim rozmiarem czcionki powinienem robić takie opisy . Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Listopada 2007 Andrzej, napisy DOSKONALE widać na pełnym rozmiarze zdjęcia (po drugim kliknięciu na zdjęcie już na fotosiku). Wyroby wyglądają imponująco. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam BonAir To znaczy że ten rozmiar czcionki może zostać ? Pozdr Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Listopada 2007 Andrzejskoro mięsko gotowałeś i robiłeś kiełbaskę to dzień wcześniej chyba rozbierałeś półtusze, klasyfikacja, rozdrabnianie na kiełbaskę , peklowaniemoże źle Ci się zapytałem Andrzejku ile robiłeś wszystko co na pięknych zdjęciach? papa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam Kempes .Tak zgadza się . W tym dniu co kupiłem wszystko rozebrałem posortowałem, na kiełbaski rozdrobniłem i zasoliłem , to co miało iść do zamrażarki to poszło . Na noc namoczyłem to co miało iść do gotowania . Na drugi dzień zrobiłem ze spokojem wędliny podrobowe , a w trzecim dniu kiełbaski . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Listopada 2007 witaj Andrzejdobra robota wynadgrodzi ci w jedzeniu-gratuluje tęgo pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prababcia Ania Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Listopada 2007 andrzej k, same smakowitosci !!! Moje gratulacje :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-21565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam Głodnego nakarmić -zapraszam na dzisiejsze śniadanko . Dzisiaj zajadamy bez chlebka . Smacznego Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-48519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Andrzeju, nie podnoś mi ciśnienia z tym śniadaniem. jak widzisz rano jestem przy kompie, a więc oznacza to, że mam wolne, jestem w domu i przed śniadaniem. Mam tez samochód i nie zawaham się go użyć i przyjechać :grin: PIĘKNA ROBOTA, PIĘKNA!!! Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-48523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam Dzisiaj dokonałem zakupu półtuszy w ubojni . Cena 6,60 /kg . Ważyła 41kg . Dokupiłem jeszcze w sklepie trochę ozorków , serc , nerek wieprzowych . Jutro robię trochę wędlin podrobowych , a pojutrze troszkę kiełbaski . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-89279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam Dzisiaj dokonałem zakupu półtuszy w ubojni . Cena 6,60 /kg . Ważyła 41kg . Dokupiłem jeszcze w sklepie trochę ozorków , serc , nerek wieprzowych . Jutro robię trochę wędlin podrobowych , a pojutrze troszkę kiełbaski . Pozdrawiam Obrazek Jakiej klasy jest(byla ) swinka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-89286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 25 Listopada 2009 Jakiej klasy jest(byla ) swinka? Klasa U . Tłuszczu może zostało 3kg . Będzie trochę smalcu i skwarek :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-89310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam Dzisiaj zrobiłem troszkę kiełbaski , gdzie część zostawiłem na białą , a to co pozostało uwędziłem . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-89551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 4 Listopada 2010 Z wczorajszej półtuszy : część na mięsko , część na białą surową . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 4 Listopada 2010 Ładnie wygląda ta biała :clap: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 4 Listopada 2010 :thumbsup: :clap: AndrzejuK podroby jakieś będą :question: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 4 Listopada 2010 No to się napracowałeś - gtunt to rodzinka.Do białej dodałeś wołowiny? czy z samej wieprzowiny? Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 4 Listopada 2010 Z wczorajszej półtuszy Aleś narobił z jednej półtuszy w jednym rodzaju i smaku to wszystko? :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 4 Listopada 2010 :thumbsup: :clap: AndrzejuK podroby jakieś będą :question: Tak zamówiła moja córka i tak ma :grin: Do siebie będę robił z podrobami . Do białej dodałeś wołowiny? czy z samej wieprzowiny? Nie dodaję wołowiny Aleś narobił z jednej półtuszy w jednym rodzaju i smaku to wszystko? :shock: Jak pisałem , tak miało być :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 4 Listopada 2010 Andrzej, z ilu kg zrobiłeś taka ilość kiełbasy? Ja jutro robię Twoją z 5kg. :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1128-wyroby-z-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/#findComment-130557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.