Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy gotowy salceson w osłonkach i kaszankę w jelitach można zamrozić i sukcesywnie w miarę potrzeb odmrażać w ilościach potrzebnych w danej chwili i wtedy przed spożyciem sparzyć ?

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/
Udostępnij na innych stronach

Kaszankę tak salceson nie mam doświadczenia w tym temacie
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-21549
Udostępnij na innych stronach

Gotowe wyroby -ugotowane zamrażam podzielone na porcje i później wyjmuję ile trzeba i rozmrażam w lodowce na dole . Zamrażanie surowej nadzianej kaszanki jest praktykowane na wsiach po wolnym rozmrożeniu jest parzona ,jakościowo jest dobra jadam nieraz taką u rodziców. Jak z salcesonem nie wiem. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-21566
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Jeżeli chodzi o wyroby podrobowe to też zamrażam po sparzeniu oczywiście wystudzone natomiast kiełbaski i wędzonki zamrażam surowe . Rozmrażanie oczywiście powolne w dolnej części lodówki

 

Serdecznie pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-21582
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Ja kaszaneczkę również mrożę ale dopiero po upieczeniu w piekarniku bo tylko tylko taka jest najlepsza z piekarnika i koniecznie w grubej kiszce.Kiedyś u ojca zawsze była kaszanka z pieca chlebowego to dopiero mniam, mniam.

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-21606
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Ja mrożę biały salceson. Ale bez względu na ilość tak porcjuję w woreczki, żeby 1 porcję zjeść w jednym dniu po rozmrożeniu ( ja zawsze w lodówce rozmrażam dzień wcześniej).

Aha, Jak dostanę (bo na razie to dostaję z własnego wyrobu od znajomych :wink: - własna świnka i sami po swojemu robią i za każdym razem różnie wychodzi) za tłusty salceson to nie mrożę. Po rozmrożeniu jest jakiś taki... :rolleyes:

Pozdrawiam
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-105693
Udostępnij na innych stronach

Ja zamrażam wszystko odkąd robię sama, wszystko jest ok., salceson też. Nie sposób zjeść na raz kilka czy kilkanaście kilogramów / mała rodzina/ a robić zupełnie małe ilości?, nie chciałoby się,no, może poza szynkowarem.
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-105726
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.