Raulo Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Listopada 2007 WitamCzy gotowy salceson w osłonkach i kaszankę w jelitach można zamrozić i sukcesywnie w miarę potrzeb odmrażać w ilościach potrzebnych w danej chwili i wtedy przed spożyciem sparzyć ? Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Listopada 2007 Kaszankę tak salceson nie mam doświadczenia w tym temacie Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-21549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zamrażałem kaszankę jak również salceson już sparzone. Podzieliłem w woreczkach na ilości do jednorazowego spożycia. Po rozmrożeniu smakują jak świeże :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-21555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Listopada 2007 kiedyś zamroziłem salcefixe i mięsko w nim po konsumcji było takie jakieś wiórowate Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-21556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Listopada 2007 Gotowe wyroby -ugotowane zamrażam podzielone na porcje i później wyjmuję ile trzeba i rozmrażam w lodowce na dole . Zamrażanie surowej nadzianej kaszanki jest praktykowane na wsiach po wolnym rozmrożeniu jest parzona ,jakościowo jest dobra jadam nieraz taką u rodziców. Jak z salcesonem nie wiem. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-21566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam Jeżeli chodzi o wyroby podrobowe to też zamrażam po sparzeniu oczywiście wystudzone natomiast kiełbaski i wędzonki zamrażam surowe . Rozmrażanie oczywiście powolne w dolnej części lodówki Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-21582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam.Ja kaszaneczkę również mrożę ale dopiero po upieczeniu w piekarniku bo tylko tylko taka jest najlepsza z piekarnika i koniecznie w grubej kiszce.Kiedyś u ojca zawsze była kaszanka z pieca chlebowego to dopiero mniam, mniam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-21606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Marca 2010 Jak w temacie, praktykujecie :question: Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-105683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Marca 2010 Ja mrożę biały salceson. Ale bez względu na ilość tak porcjuję w woreczki, żeby 1 porcję zjeść w jednym dniu po rozmrożeniu ( ja zawsze w lodówce rozmrażam dzień wcześniej).Aha, Jak dostanę (bo na razie to dostaję z własnego wyrobu od znajomych :wink: - własna świnka i sami po swojemu robią i za każdym razem różnie wychodzi) za tłusty salceson to nie mrożę. Po rozmrożeniu jest jakiś taki... :rolleyes: Cytuj Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-105693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gluszec Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Marca 2010 Ja mrożę "od zawsze" i nie ma z salcesonem żadnych problemów po rozmrożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-105697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Marca 2010 Ja zamrażam wszystko odkąd robię sama, wszystko jest ok., salceson też. Nie sposób zjeść na raz kilka czy kilkanaście kilogramów / mała rodzina/ a robić zupełnie małe ilości?, nie chciałoby się,no, może poza szynkowarem. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-105726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaciak Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 21 Marca 2010 Ja tez mrożę podrobowe po parzeniu, z tym że w mojej rodzinie salceson, kaszanka i pasztetowa schodzą najszybciej :lol: Cytuj Kaciak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1129-salceson-kaszanka-mro%C5%BCenie/#findComment-105738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.