Ulalka Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Marca 2015 sernik ? najedli się i śpią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Marca 2015 sernik ? najedli się i śpią Podejrzewam, że pieką drugi .. bo po tamtym ani śladu Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Marca 2015 ANNAM- ten biały chleb to może być bułka ?I tak łopatologicznie -to rozdrobnić go na kawałeczki powiedzmy półcentymetrowe?[no na takie większe wióry] Po co go trzymać w tym zamrażalniku,a nie w papierowej torebce ,czy pojemniku? bo rozumiem,ze ma być wysuszony na wiór.Do czego jeszcze stosujesz tą panierkę? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Marca 2015 Ula i Anuś - sernik jest tutaj i na blogu Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Marca 2015 Beata ja robilam z bulki ale z tostowego lepsza konsystencja ,moze dlatego ze u nas bulki sa do "bani" z bulki to tylko sam miasz bez skorki .panierke uzywam do wszystkiego jest grubsza niz taka typowa nasza,najlepiej do wszystkiego co jest smazone we ryturze. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 27 Marca 2015 To taki chleb tostowy, ktory ma wiecej dziur niz chleba, on tak schnie w piekarniku , a pozniej jak juz wystudzony to az "skrzypi". Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 27 Marca 2015 Ula i Anuś - sernik jest tutaj i na blogu Dziękuję .. obejrzałam i tu i na blogu ciasto jak dla mnie na 5 ...bo jest dużo rodzynek Paweł .. mam nadzieję, ze teraz zaskoczysz nas widokiem pięknej baby wielkanocnej lub mazurkiem tylko nie pisz, że tego nie umiesz upiec bo i tak nie uwierzę Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 27 Marca 2015 tylko nie pisz, że tego nie umiesz upiec bo i tak nie uwierzę ...albo że nie umiesz sfotografować Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 27 Marca 2015 Ula i Anuś - sernik jest tutaj i na blogu Dziękuję .. obejrzałam i tu i na blogu ciasto jak dla mnie na 5 ...bo jest dużo rodzynek Paweł .. mam nadzieję, ze teraz zaskoczysz nas widokiem pięknej baby wielkanocnej lub mazurkiem tylko nie pisz, że tego nie umiesz upiec bo i tak nie uwierzę Nie upiekę, bo...... nie lubię tego typu ciast ...albo że nie umiesz sfotografować bo nie umiem, nie jestem zadowolonych z tych zdjęć Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 27 Marca 2015 Nie upiekę, bo...... nie lubię tego typu ciast Zobaczcie panstwo jaki wybredny , a sernik u mnie ma 3 minus bo ma muchy, znaczy sie rodzynki , wiesz ile to jest wydlubywania, aby takie ciasto zjesc?http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,09_u3_orig.gif TAki sernik to dziewiczy powinien byc , nastepny taki zrobisz Camelku?http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,035_mz_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 27 Marca 2015 Zobaczcie panstwo jaki wybredny , a sernik u mnie ma 3 minus bo ma muchy, znaczy sie rodzynki , wiesz ile to jest wydlubywania, aby takie ciasto zjesc?http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,09_u3_orig.gif TAki sernik to dziewiczy powinien byc , nastepny taki zrobisz Camelku?http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,035_mz_orig.gif Zrobię Aniu, ale spróbuję go upiec z domowej ricotty, więc nie gwarantuję spektakularnych efektów Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 27 Marca 2015 Zrobię Aniu, ale spróbuję go upiec z domowej ricotty, więc nie gwarantuję spektakularnych efektów Wrodzona skromność przemawia ... a później nie dość że ciasta pobudzające kubki smakowe to jeszcze zdjęcia zarąbiste nawet Maad nie bardzo ma się do czego przyczepić a potrafi ... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 27 Marca 2015 Z tego serka rowniez bedzie ok. Wiesz mam taki przepis na sernik pieczony, nie pamietam jak on sie nazywa, ale znajac smaki waszego serka ( ja tez go robie , bo u mnie zjadaja) i tego rernika to bedzie dobrana para. Poszperam, bo gdzies zakopany i moze upieke na swieta. I nie ma rodzynek I zrobie zdjecie nowym aparatek ( to wiadomosc dla Maad'a ) Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 27 Marca 2015 Z tego serka rowniez bedzie ok. Wiesz mam taki przepis na sernik pieczony, nie pamietam jak on sie nazywa, ale znajac smaki waszego serka ( ja tez go robie , bo u mnie zjadaja) i tego rernika to bedzie dobrana para. Poszperam, bo gdzies zakopany i moze upieke na swieta. I nie ma rodzynek I zrobie zdjecie nowym aparatek ( to wiadomosc dla Maad'a ) Jak znajdziesz ten przepis to podeślij proszę Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 27 Marca 2015 Ok, zrobi sie, chyba juz go lekko namierzylam ( zawsze w pamieci grzebie gdzie to cos ostatnio wdzialam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 29 Marca 2015 Ok, zrobi sie, chyba juz go lekko namierzylam ( zawsze w pamieci grzebie gdzie to cos ostatnio wdzialam No to czekam z niecierpliwością Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) camelki , teraz ja zrobiłam kulki z tego jogurtowego serka .https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapusta-na-wedzonce/page-12?do=findComment&comment=416841 Co do smaku kulek jeszcze nie mogę się wypowiedzieć ale sam serek bardzo delikatny - może zrobiłam go ciut za mało słony .Aha do masy od razu dałam nieco ziół prowansalskich . Edytowane 29 Marca 2015 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 29 Marca 2015 camelki , teraz ja zrobiłam kulki z tego jogurtowego serka .https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapusta-na-wedzonce/page-12?do=findComment&comment=416841 Co do smaku kulek jeszcze nie mogę się wypowiedzieć ale sam serek bardzo delikatny - może zrobiłam go ciut za mało słony .Aha do masy od razu dałaś nieco ziół prowansalskich . Teoretycznie kulki można jeść już po 5 dniach, my zaczynamy...... na drugi dzień Następnym razem, jeśli oczywiście będziesz miała ochotę, spróbuj z zaatarem Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 29 Marca 2015 Mój serek ocieka trzeci dzień i już prawie nic z niego nie " cieknie".Kiedy mogę z niego lepić kulki? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 29 Marca 2015 Z mojego wyciekło prawie 1litr serwatki a robiłam z 2 litrów jogurtu bałkańskiego i 400ml słodkiej 30% śmietanki. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 29 Marca 2015 No ja nie mierzyłam ,mój serek robi się z 1l jogurtu Mlekowity i jakies 250ml śmietany,ale tak jak pisałam ,po trzech dniach w miseczce jest jakies 2mm.tego odciekajacego płynu.Poczekam jeszcze do jutra do wieczora i zobaczę czy coś jeszcze ten jogurt "upusci"Konsystencja na dziś nie bardzo pozwalaj eszcze na toczenie kulek... Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 29 Marca 2015 U mnie z 80% -90% "wycieku" było w pierwszej dobie aż byłam zdziwiona tą ilością bo jogurt był bardzo gęsty . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Hurra ! dziś zapakowałam moje kulki w 4 słoiczki-jedne z czosnkiem niedźwiiedzim,drugie z płatkami pomidorówi papryką ,trzecie z rozmarynem ,czosnkiem i ziołami prowansalskimi i czwarty słoiczek to mix-kilka kulek z oregano kilka z bazylią kilka z tymiankiem .Wydaje mi się tylko ,ze sam jogurt mało posoliłam i kulki będą mało słone,choć za to ziołowe...Zastanawiam się ,czy nie sypnąć po odrobinie soli do słoika? czy najpierw odczekać i spróbować?ps. do suszenia kulek zużyłam cały ręcznik papierowy i pod koniec brakło mi cierpliwości [mimo ,ze reczniki były wilgotne zaczęłam kulki obtaczać w przyprawach,acha pod koniec doczytałam ,ze należało je trzymać w lodówce ,,a u mnie leżały na stole... Edytowane 31 Marca 2015 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 31 Marca 2015 Sol nie za bardzo rozpuszcza sie w olejach Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 31 Marca 2015 No to pozostaje mi zaczekać ze dwa dni i spróbować,no i robić drugą porcję....Chciałaby zacząć od początku ,czyli od zrobienia jogurtu. W przepisie mam podane -na 1l. mleka 10g suchego zaczynu do jogurtu.Wiem,ze można go zastąpić jogurtem,tylko w jakiej ilości na 1l ? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.