Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Sery, serki i wszystko co z mleka

ser twaróg wyroby z mleka

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
141 odpowiedzi w tym temacie

#21 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1782 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 26 mar 2015 - 16:18

A ja -po co ja to czytam?-popędziłam do sklepu i kupiłam 1kg jogurtu -właśnie ocieka.Chyba się zmierzę z tymi kulkami.



#22 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5099 postów

Napisano 26 mar 2015 - 21:23

A ja robię ten serek z jogurtu bałkańskiego -on, a priori,  jest gęsty  ale dodałam 400ml 30% śmietanki która jest rzadka .Ciekawe co z tego wyjdzie :rolleyes:



#23 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 26 mar 2015 - 23:23

.jakoś nie mogę się doczytac to chyba nie po naszemu
 

 BAzyl bialy chleb wsadzasz do miksera/blender'a  sam sriodek bialego chleba i robisz go tak ,zeby bylrozdrobniony. Na niskiej temperaturze suszysz go, bez podpiekania. NAstepnie wyjmuszesz i studzisz na zewnatrz. Nastepnie juz tylko suchy rozdrabniasz. On musi byc bialutki . A pozniej spokojnie mozesz go trzymac w zamrazalniku gotowy do uzycia



#24 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 26 mar 2015 - 23:51

Dzięki Aniu za tłumaczenie z australijskiego ;)



#25 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 27 mar 2015 - 00:02

BAzyl,pamietaj, ze masz miec niska temperature w piekarniku, aby tego nie przypiec.  A dziekowac nie masz za co  :D



#26 Ulalka

Ulalka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 548 postów
  • MiejscowośćPolska

Napisano 27 mar 2015 - 06:51

:) sernik ? najedli się i śpią  ;)



#27 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1891 postów

Napisano 27 mar 2015 - 08:52

sernik ? najedli się i śpią

Podejrzewam, że pieką drugi .. bo po tamtym ani śladu :laugh: :tongue:



#28 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1782 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 27 mar 2015 - 09:32

ANNAM- ten biały chleb to może  być bułka ?I tak łopatologicznie -to rozdrobnić go na kawałeczki powiedzmy półcentymetrowe?[no na takie większe wióry] Po co go trzymać w tym zamrażalniku,a nie w papierowej torebce ,czy pojemniku? bo rozumiem,ze ma być wysuszony na wiór.

Do czego jeszcze stosujesz tą panierkę?



#29 camelki

camelki

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 317 postów

Napisano 27 mar 2015 - 09:37

Ula i Anuś - sernik jest tutaj i na blogu  :D



#30 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 27 mar 2015 - 09:42

Beata  ja robilam z bulki ale z tostowego lepsza konsystencja ,moze dlatego ze u nas bulki sa do "bani" z bulki to tylko sam miasz bez skorki .panierke uzywam do wszystkiego jest grubsza niz taka typowa nasza,najlepiej do wszystkiego co jest smazone we ryturze.



#31 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 27 mar 2015 - 11:06

To taki chleb tostowy, ktory ma wiecej dziur niz chleba, on tak schnie w piekarniku , a pozniej jak juz wystudzony to az "skrzypi". 



#32 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1891 postów

Napisano 27 mar 2015 - 21:03

Ula i Anuś - sernik jest tutaj i na blogu  :D

Dziękuję .. obejrzałam i tu i na blogu  :) ciasto jak dla mnie na 5 ...bo jest dużo rodzynek  :thumbsup:

Paweł .. mam nadzieję, ze teraz zaskoczysz nas widokiem pięknej baby wielkanocnej lub mazurkiem ;) tylko nie pisz, że tego nie umiesz upiec :tongue: bo i tak nie uwierzę :laugh:



#33 Maad

Maad

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6891 postów

Napisano 27 mar 2015 - 21:10

tylko nie pisz, że tego nie umiesz upiec :tongue: bo i tak nie uwierzę :laugh:

...albo że nie umiesz sfotografować :tongue:



#34 camelki

camelki

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 317 postów

Napisano 27 mar 2015 - 22:07

 

Ula i Anuś - sernik jest tutaj i na blogu  :D

Dziękuję .. obejrzałam i tu i na blogu  :) ciasto jak dla mnie na 5 ...bo jest dużo rodzynek  :thumbsup:

Paweł .. mam nadzieję, ze teraz zaskoczysz nas widokiem pięknej baby wielkanocnej lub mazurkiem ;) tylko nie pisz, że tego nie umiesz upiec :tongue: bo i tak nie uwierzę :laugh:

 

 

Nie upiekę, bo...... nie lubię tego typu ciast :)

 

...albo że nie umiesz sfotografować :tongue:

 

 

bo nie umiem, nie jestem zadowolonych z tych zdjęć



#35 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 27 mar 2015 - 22:46

Nie upiekę, bo...... nie lubię tego typu ciast  
 

 Zobaczcie panstwo jaki wybredny , a sernik u mnie ma 3 minus bo ma  muchy, znaczy sie rodzynki ;) , wiesz ile to jest wydlubywania, aby takie ciasto zjesc?k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,09_u3_orig. TAki sernik to dziewiczy powinien byc , nastepny taki zrobisz Camelku?k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,035_mz_orig



#36 camelki

camelki

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 317 postów

Napisano 27 mar 2015 - 22:56

Zobaczcie panstwo jaki wybredny , a sernik u mnie ma 3 minus bo ma  muchy, znaczy sie rodzynki ;) , wiesz ile to jest wydlubywania, aby takie ciasto zjesc?k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,09_u3_orig. TAki sernik to dziewiczy powinien byc , nastepny taki zrobisz Camelku?k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,035_mz_orig

 

 

Zrobię Aniu, ale spróbuję go upiec z domowej ricotty, więc nie gwarantuję spektakularnych efektów



#37 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1891 postów

Napisano 27 mar 2015 - 23:01

Zrobię Aniu, ale spróbuję go upiec z domowej ricotty, więc nie gwarantuję spektakularnych efektów

Wrodzona skromność przemawia ... a później nie dość że ciasta pobudzające kubki smakowe to jeszcze zdjęcia zarąbiste :) nawet Maad nie bardzo ma się do czego przyczepić :tongue: a potrafi ... :facepalm:



#38 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 27 mar 2015 - 23:03

 Z tego serka rowniez bedzie ok. Wiesz mam taki przepis na sernik pieczony, nie pamietam jak on sie nazywa, ale znajac smaki waszego serka ( ja tez go robie , bo u mnie zjadaja) i tego rernika to bedzie dobrana para. Poszperam, bo gdzies zakopany i moze upieke na swieta. :D  I nie ma rodzynek  :tongue:


I zrobie zdjecie nowym aparatek ( to wiadomosc dla Maad'a  :D  )



#39 camelki

camelki

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 317 postów

Napisano 27 mar 2015 - 23:04

 Z tego serka rowniez bedzie ok. Wiesz mam taki przepis na sernik pieczony, nie pamietam jak on sie nazywa, ale znajac smaki waszego serka ( ja tez go robie , bo u mnie zjadaja) i tego rernika to bedzie dobrana para. Poszperam, bo gdzies zakopany i moze upieke na swieta. :D  I nie ma rodzynek  :tongue:


I zrobie zdjecie nowym aparatek ( to wiadomosc dla Maad'a  :D  )

 

Jak znajdziesz ten przepis to podeślij proszę



#40 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 27 mar 2015 - 23:26

 Ok, zrobi sie, chyba juz go lekko namierzylam ( zawsze w pamieci grzebie gdzie to cos ostatnio wdzialam  :laugh:







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ser, twaróg, wyroby z mleka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych