ANNAM Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 ale to ser dojrzewający Bede czekac i chyba dlatego ten zapach zmieniony jest. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-418995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Dzięki-rozumiem ,ze u góry podałeś przepis na krewetki w sosie majonezowo-śmietanowym,a ponizej przepis na domowy majonez ? i do tego sosu i tej ilości krewetek potrzeba 150ml majonezu.W przepisie na majonez jest go znacznie więcej ,bo samego oleju jest 400ml-czy źle wyczytałam? Wszystko przeczytałaś prawidłowo. Zrobiłem tłumaczenie przepisu o który prosiłaś, podkreślając że będziesz się o to upominać w razie opóźnień z mej strony. Myślę że majonez w podanej przez Svensonów ilości chyba się nie zmarnuje, i nie będzie go dla Ciebie za dużo. Zawsze jednak można zmienić proporcje i zrobić, jak to się mówi cytując klasyka, "Każdemu według potrzeb", więc nie widzę problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Shanklish - ser suszony na słońcu Shanklish to ser dość trudny do wykonania w polskim klimacie, jednak bez problemu można go przygotować latem.Można też obsuszyć shanklish w lodówce, chociaż w tradycyjnych syryjskich domach przez co najmniej tydzień suszy się go na słońcu. Po obsuszeniu i obtoczeniu w przyprawach ser może dojrzewać nawet przez rok, pod warunkiem, że jest przechowywanym w ciemnym przykrytym gazą, a po zakończeniu procesu dojrzewania szczelnie zamkniętym naczyniu.Im straszy ser tym bardzie wyrazisty jest jego smak.W poniższym przepisie nie podaję ilości - każdy z Was może przygotować taką ilość i wersję shanklish, jaka Wam odpowiada.Dobrze wysuszony ser dodaje się pokruszony do sałatek lub kroi w grube plastry i zawija w chleb. Doskonale smakuje z cebulą i pomidorami. Składnikijogurt odtłuszczony lub o niskiej zawartości tłuszczumieszanka drobno zmielonych przypraw w skład której najczęściej wchodzą: tymianek, ostra papryka, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, kumin, ziele angielskie, nasiona kolendry, pieprz i sól. W przypadku mieszanki warto jednak poeksperymentować, aby znaleźć własny ulubiony smak PrzygotowanieJogurt podgrzewać powoli na średnim ogniu, do czasu aż zacznie tworzyć się skrzep, po czym przelać na wyłożone gazą sitko lub do chusty serowarskiej i powiesić na około 12 godzin do odcieknięcia.Odsączony ser wymieszać z przyprawami (część mieszanki pozostawić do późniejszego użycia) i uformować kule wielkości małej pomarańczy.Serowe kule pozostawić na słońcu na 7-10 dni (w polskich warunkach rozłożyć na kilku warstwach papierowych ręczników w lodówce, ręczniki codziennie wymieniając na suche).Na serze mogą się pojawić niewielkie naloty pleśni i jest to normalne zjawisko Wysuszony ser oczyścić z ewentualnych nalotów, obtoczyć w przyprawach i zawinąć w gazę lub przełożyć do ciemnego naczynia przykrytego gazą i pozostawić na minimum tydzień do dojrzewania.Ser powinien być suchy i kruchy. Zdjęcie nie jest mojego autorstwahttp://3.bp.blogspot.com/-EnK5o2CO45I/VSWLkRWgt6I/AAAAAAAAFyg/PSgsYsCPi6w/s1600/shankleesh.jpg Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez camelki Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 jogurt odtłuszczony lub o niskiej zawartości tłuszczu U mnie z tym będzie problem, zostaje mi tylko kupny. No chyba że zrobię z tłustego Paweł super przepis Sąsiad - z tłustego nie próbowałem, ale biorąc pod uwagę Twoje zdolności to powinno się udać Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 @camelki, czy ta mieszanka przypraw ma jakas oryginalna nazwe? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) @camelki, czy ta mieszanka przypraw ma jakas oryginalna nazwe? nie mam pojęcia, ale shanklish można też obtoczyć w zatarze - tutaj masz przepis Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez camelki Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Nie - na słońcu tylko suszysz Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 A coś wyczytałem o dojrzewaniu rok w piasku pustyni. W wioskach tak jeszcze robią, ale w warunkach miejskich nie ma jak. Przecież nie będę jeździł co dwa tygodnie i sprawdzał czy mi ktoś sera z piasku nie wykopał Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Sąsiad - nie wiem, nigdy tak nie robiłem, tym bardziej Polsce Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Tylko pamiętaj, że ten piach musi być suchy Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Na sztych, Bazylu, na 1 sztych . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 zakop tak gleboko co by psiaki nie odkopaly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Dobrze wysuszony ser dodaje się pokruszony do sałatek lub kroi w grube plastry i zawija w chleb. Doskonale smakuje z cebulą i pomidorami. To mnie interesowalo Zdjęcie Ale ten coj widzialam, byl bardziej szaro zolty (?) Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 A jeszcze jedno jak głęboko zakopac ? Sąsiad - nie wiem, nigdy nie zakopywałem Zdjęcie Ale ten coj widzialam, byl bardziej szaro zolty (?) Ania - to zależy od przypraw i czasu dojrzewania. Napisałem, że to nie jest moje zdjęcie. Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 ser zakopywany w ziemi to "zmartwychwstaniec" - w rejonach północnych Polski zakopywanie było skutecznym sposobem na konserwacje serów , ponieważ tamtejsze ziemie zawierają znaczną domieszkę boraksu ( obecnie ten środek konserwujący jest zabroniony do stosowania) . Melchior Wańkowicz pisał w "Szczenięcych latach" : " W jadalnym pokoju czeka nieodłączna szynka , sery , tylko "zmartwychwstańca" nie ma bo go psi , zakopanego w ziemi , odnaleźli i zjedli , o co Alina dyszy na nas , Bogu ducha winnych , wściekłością ." Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Kashta - ser śmietankowy do deserów Kashta (zwany inaczej kishta lub ashta) to rodzaj kremowego śmietankowego sera aromatyzowanego wodą różaną i wodą z kwiatu pomarańczy. Obecnie coraz częściej spotyka się kashta z dodatkiem skrobi kukurydzianej i chleba.Na Bliskim Wschodzie kashta najczęściej wykorzystywany jest jako dodatek do wypieków lub słodkich deserów albo przelewany do pucharków i podawany z owocami, miodem lub syropem daktylowym. Składniki - wariant pierwszy1 litr niepasteryzowanego mleka (najlepiej prosto od krowy)0,5 litra gęstej śmietany3/4 łyżeczki wody różanej3/4 łyżeczki wody z kwiatu pomarańczy3/4 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytrynyopcjonalnie 1 łyżeczka cukruPrzygotowanieMleko wymieszać ze śmietaną (ewentualnie także z cukrem ) i stale mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać wodę z kwiatu pomarańczy, wodę różaną i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na 20-30 minut.Po dodaniu soku z cytryny zacznie tworzyć się skrzep. Odcedzić serwatkę, ser ponownie wymieszać i pozostawić do odcieknięcia na bardzo gęstym nylonowym sitku przez około godzinę.Po tym czasie przełożyć do innego naczynia i przykryć, aby nie wysychał na wierzchu. Składniki - wariant drugi1 litr gęstej śmietany200 ml mleka5 łyeżk skrobi kukurydzianej4 kromki chleba tostowego bez skórki1 łyżeczka wody różanej1 łyżeczka wody z kwiatu pomarańczyopcjonalnie 1- 2 łyżeczki cukruPrzygotowanieChleb obrać ze skórki, drobno pokruszyć, namoczyć w śmietanie przez 1-2 godziny a następnie zmiksować blenderem i gotować na średnim ogniu stale mieszając przez 8-10 minut. Skrobię kukurydzianą rozmieszać z mlekiem (ewentualnie dodać cukier) ) i dodać do śmietany. Całość doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i mieszając gotować do chwili aż zacznie gęstnieć. Zdjąć z ognia, dodać wodę z kwiatu pomarańczy, wodę różaną i dokładnie wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia. Poniżej kanafeh z kashta (zdjęcie nie jest mojego autorstwa)http://1.bp.blogspot.com/-ABZkkLiQ2sA/VSxCLbl-XcI/AAAAAAAAFz8/Lm-OPTWQIv8/s1600/kashta%2B1.jpg Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez camelki Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-419896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 DZiekuje za przepis. BArdzo lubie desery z tamtego rejonu swiata. Macie moze przepis na Kataifi? CZy tez tylko gotowe kupowaliscie? Jak maciejestempierwsza w kolejce po przepis Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-420041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 . Macie moze przepis na Kataifi? Ania - czy miałaś na myśli knafeh ? Jeśli tak to zapraszam tutaj http://4.bp.blogspot.com/-aeO4pQvisvo/UV8KHkzIOiI/AAAAAAAAAPI/OtvlP9HvHAY/s400/K%C3%BCnefe.jpg Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-420057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 MIalam na mysli ten jakby makaronik https://www.google.com.au/search?q=kataifi&espv=2&biw=1440&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=2potVY2IPKe2mQXBkoDACQ&ved=0CAYQ_AUoAQ Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-420060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 te makaroniki to właśnie knafeh Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-420061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 To u nas pod inna nazwa sa.Jednak ten deser jaki pokazuje zdjecie to z ciasta zrobione taka "mamamlyga" a mi chodzi aby byly one takie upieczone. U nas jest w sklepach takie desery i ciasta wlasnie z tymi makaronikami,ktore maja texture. Nie sa miekkiei rozlazle. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-420256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Oryginalne knafeh wygląda właśnie jak takie małe makaroniki, ale jak robisz z zamienników to takie ładne nie bedzie To na zdjęciu jest polane mocno syropem, ale można też bardziej podpiec i dać mniej syropu Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez camelki Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-420270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 PAwel, tamte tez sa polane syropem, jednak trzymaj ksztalt. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-420399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 PAwel, tamte tez sa polane syropem, jednak trzymaj ksztalt. Ania, bo nie robili z zamienników Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-420407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winoiser.com Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Piękne te wszystkie zdjęcia, potrawy i serki, cieszę się że tu trafilam, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11385-sery-serki-i-wszystko-co-z-mleka/page/5/#findComment-432106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.