Gość ArkoGdynia Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Bardzo ładna Ale dla czego aż tak długo wędziłeś? 7h w 50 stopniach?? nie wysuszyłeś jej za mocno? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 29 Stycznia 2016 W przepisie było minimum 8 godzin wędzenia. W smaku jest zarypista. Lekko twardawa. Wysłane z mojego SM-N9005 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 29 Stycznia 2016 no to Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Lekko twardawa. Wiążesz tą lekką twardawość z tym, że była parzona w worku a nie bezpośrednio w kąpieli wodnej? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Hola Dawno nic nie plumkałem bo zajęty pracą byłem okrutnie. Trzeba coś jeść bo wędlinki się pokończyły dlatego też zakupiłem całą syrkę o wadze 13 kg. Nigdy nie rozbierałem tylnej nogi więc nadszedł czas na mały trening. Widzę, że pakowarka działa, jest co pakować. Gratulacje. A oto i pani Rolada LazdijajskaByłem ciekaw tego wyrobu, sam jeszcze nie robiłem. Chyba wygląda dobrze. Lekko twardawa.Wiążesz tą lekką twardawość z tym, że była parzona w worku a nie bezpośrednio w kąpieli wodnej?Beiot pisze, że ona jest twarda z założenia i dlatego trzeba kroić cienkie plasterki.Czas na fotki przekrojów szynki i ogonówkiZiom, przekładaj kije w połowie wędzenia. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Dawidzie, ja w trakcie własnych prób i doświadczeń stwierdziłem to samo co Ty odnośnie długości przenia. Tych gabarytów golonka to 10 godzin parzenia, i cudów nie ma, inaczej jest twarda i tak jak pisze Paweł, nawet cienko krojona jest twardawa po takim 4-5 godzinnym parzeniu. Od kiedy stosuję 8-10 godz.parzenia w zależności od wagi, jest OK. i twardość jest wtedy taka aby nie była zbyt twarda dawała się smakowicie konsumować. Poza tym piękniusia ona jest Dawidzie . Edytowane 29 Stycznia 2016 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 29 Stycznia 2016 no to :clap: :clap: Dziękuję Wiążesz tą lekką twardawość z tym, że była parzona w worku a nie bezpośrednio w kąpieli wodnej? Kolega @tusiaczek pisał, że parzył w worku próżniowym i wyszła mu bardziej delikatna i miękka. Beiot pisze, że ona jest twarda z założenia i dlatego trzeba kroić cienkie plasterki. Znaczy aż tak twarda nie jest, ma swoja twardość jak to golonka. Ziom, przekładaj kije w połowie wędzenia. Kuna jasnowidz czy cuś? Skąd wiedziałeś ziomuś? Przyznam się bez bicia, że prawie nigdy nie przekładam kijów. Dzięki za radę. Dawidzie, ja w trakcie własnych prób i doświadczeń stwierdziłem to samo co Ty odnośnie długości przenia. Tych gabarytów golonka to 10 godzin parzenia, i cudów nie ma, inaczej jest twarda i tak jak pisze Paweł, nawet cienko krojona jest twardawa po takim 4-5 godzinnym parzeniu. Od kiedy stosuję 8-10 godz.parzenia w zależności od wagi, jest OK. i twardość jest wtedy taka aby nie była zbyt twarda dawała się smakowicie konsumować Kurcze bałem się tyle czasu parzyć. Poza tym piękniusia ona jest Dawidzie Bardzo dzięki!Panowie! Niebo w gębie! https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160129/3df4d09bf88dfe6fd0144d5326eb199b.jpgWysłane z mojego SM-N9005 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 29 Stycznia 2016 https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160129/3df4d09bf88dfe6fd0144d5326eb199b.jpg Wysłane z mojego SM-N9005 Widzę, że masz hiszpański chrzan. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ta i jeszcze parę innych 'hiszpańskich' specjałów ???? Wysłane z mojego SM-N9005 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Wyroby bardzo fajne ale ogonówki to za Chiny tu nie widzę Edytowane 29 Stycznia 2016 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ta i jeszcze parę innych 'hiszpańskich' specjałów W mojej lodwce podobnie. Z ta różnicą, że u mie "germańskie" specyjały. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Wyroby bardzo fajne Dzięki ogonówki to za Chiny tu nie widzę Ja też Ale tak sobie umownie nazwałem te kawałki mięsa, ogonówką, Bo gdzieś ta ogonówka musi być nie? Z ta różnicą, że u mnie "germańskie" specyjały. Musztarda musi być polska, chrzan tarty też nie jest tu znany więc musowo z Polski. Ćwikła też jest tu obca tak samo jak buraczki tarte do obiadu. A nie ma szynki bez ćwikły, nie? Edytowane 29 Stycznia 2016 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie! Niebo w gębie! A skąd wiesz jak dałeś ogromną ilość chrzanu . Pozdrawiam Edytowane 29 Stycznia 2016 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Bo próbowałem bez chrzanu Wysłane z mojego SM-N9005 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Bo próbowałem bez chrzanu Uwierzyłem :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Uwierzyłem :D Nie miałeś innego wyjścia Również pozdrawiam Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ogonówki też nie widziałem, a rolada spoko - lubię salcesony, jak salceson to i dodatek chrzanu .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Ogonówki też nie widziałem, Hehehe, ale z Was skurczybyki rolada spoko - lubię salcesonyHmm.. ja wiem? Trochę dużo brakuje tej roladzie żeby smakowała jak salceson. Ale nutki smaku salcesonu bym się doszukał. Pozdrawiam Edytowane 29 Stycznia 2016 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Obiecywałem sobie zrobić to - ale jak przychodzi do decyzji - zawsze zapada jedna - szkoda golonki na dziwy - lepiej w piwku pieczona, moment i nie ma, z roladą się tak nie da - z chlebkiem , z chlebkiem... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Szczerze to też mi szkoda było golonki.Rolada jest super ale jednak golonki w piwie nic nie zastąpi. Wysłane z mojego SM-N9005 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-471937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Klimaty popakowane. Miesiąc lub dwa mam z głowy chyba, że na pasztetówkę Pawła się skuszę.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160129/76bfb95952e5bf771354e16e1d3c06b7.jpgWysłane z mojego SM-N9005 Edytowane 29 Stycznia 2016 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-472022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 29 Stycznia 2016 jak salceson to i dodatek chrzanu .... a co z musztardą? Miesiąc lub dwa starczy mam z głowy chyba, że na pasztetówkę Pawła się skuszę. nie wierzę, bo tyle to przynajmniej tygodniowo popełniacie.A pasztetówka Pawła - super. Zrobiłem w osłonce tylko parzoną. Ale zdjęć nie mogłem zamieścić, bo nie mam aparatu, a komórka do kitu. (hmmm, a może mój wyrób był do kitu) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-472038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) a co z musztardą? Muniarda to przeważnie do parówek nie wierzę, bo tyle to przynajmniej tygodniowo popełniacie. Nie samą kiełbasą człowiek żyje, przyjacielu drogi Edytowane 29 Stycznia 2016 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-472039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Ta i jeszcze parę innych 'hiszpańskich' specjałów no ja takich produktow nie kupuje ,a juz nie mowiac o chrzanie ,mam supe swoiski "wyplakany " Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-472117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Musztarde też sama robisz? Wysłane z mojego SM-N9005 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/12/#findComment-472131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.