jac007 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Wino ryżowe po 2 latach lezakowania pycha. Zapnomniane niby nie bardzo na swiezo a jednak dojrzewanie robi swoje. Moje zapomniane ma 32 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Wino ryżowe po 2 latach lezakowania pycha. Zapnomniane niby nie bardzo na swiezo a jednak dojrzewanie robi swoje. Lekie babelki gazu dają to coś.20161218_222947.jpgTyż robię ryżowe ale u mnie jeszcze żadna butelka nie uchowała się dłużej niz pół roku.. Bąbelków chyba nie powinno być...chyba nie pozwoliłeś umrzeć drożdżom...ja rozlewam do butelek po 12 tygodniach no i nie to żebym się czepiał, ale chyba też niw wyklarowałeś do końca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Szczerze to było pierwsze nasze tzn moje i żony wino ryżowe. Bąbelki niewiem może i nie powinno być ale jak jest wino musujące sprzedawane jako szampan. Dla mnie te bąbelki pasowały. Co do osadu na dnie było zlewane z gasiora znad osadu dla mnie osobiście nie przeszkadzało. Wino ryżowe może za dużo powiedziane jakiś podpiwek ryżowy to raczej był ale dobry. Wino ryżowe po 2 latach lezakowania pycha. Zapnomniane niby nie bardzo na swiezo a jednak dojrzewanie robi swoje. Moje zapomniane ma 32 lata.Ja może lepsza pamięć mam hi. Najstarsza nalewka własnej roboty mam z 2007roku. Mam w zapasie jeszcze gdzieś firmowa sklepowe siaracze z 89 roku w spadku dostałem. Jak znajdę to zrobię fote. Edytowane 23 Grudnia 2016 przez sękacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 24 Grudnia 2016 NIe kazde wino zyskuje na lezakowaniu ..pamietam jak kupilismy wino w 1991 roku we Francji bo nam smakowalo ,postanowilismy kupic takowe jeszcze jedno i wypic w nasza 25 rocznice poznania , niestety smak byl bardzo kiepski ..nie pamietam nazwy wina przechowywane bylo w dobrych warunkach dla win. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 24 Lutego 2017 Witam dawno nie pisałem, ale działam trochę wędlinek ostatnio porobiłem cienka kilka sztuk. kanapkowa ala żywiecka. tu na probę w jelicie grubym, ale nie bardzo smakowała. tu troszkę cienkiej odparzyłem W sobotę gości mieliśmy razem z żoną więc troszkę wędlinek na spróbowanie poczęstowałem . tu poczynione ala salami do dojrzewania oraz kilka serków wędzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Troszkę ostatnio popracowałem do wiosny idzie. Kiełbasa bydgoska, ćwiartki z kurczaka 2 piersi z kurczaka i eksperymentalnie kości schabowe . a tu przekrój Z poniedziałku też działałem nocne przerabianie 40l mleka na oscypiory w środę wędzenie Edytowane 7 Marca 2017 przez sękacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 30 Marca 2017 Ostatniej soboty tj 25 03 2017 troszkę się popracowało. 8kg kiełbaski białej. Pierwsze zmagania z kabanosami oraz reszta farszu z kabanosów poszła w jelita kiełbasiane. Poza tym ćwiartki z kurczaka w ilości 5 szt, i dodatkowo 1 pierś z kurczaka oraz udziec z indyka. Oto zdjęcia z produkcji połowa porcji została od razu sparzona reszta trafiła do zamrażalki kabanosy idą do wędzarni tu jeden odparzony na próbę reszta kabanosów co została po próbowaniu odpoczywała sobie w piwnicy Udziec z indyka i pierś z kurczaka zostały odparzone i na drugi dzień poszły do próżni oraz kiełbaska dojrzewająca z 4 marca również trafiła do próżni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Wędlinki dojrzewające wyciągnie te na Świeta oraz keksik żony Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez sękacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 30 Listopada 2017 Ostatnio troszkę serka uwedziłemTu przy produkcji sera ala korycinskiego z młodym pomocnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 30 Listopada 2017 Ostatnio troszkę serka uwedziłem Sliczne .... fajny kolorek Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Serki ładnie powędzone , a młody niech się uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zbliżają się Swięta Wielkanocne czas na coś słodkiego na święta. Sezon na sekacza uważam za otwarty. Pierwsze zamówienia w realizacji. Jak by ktoś chcial to zapraszam na priw. Istnieje możliwość wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Robisz na grzałkach czy na palenisku.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Jak by ktoś chcial POLECAM miałem okazję nabyć i próbować - wysoka półka sękacza Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Robisz na grzałkach czy na palenisku.? maszyna @jest na gaz ni to grzałka bardziej paleniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 14 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Wzbogacam swój magazyn sprzętowy.Oto ostatni nabytek. Człowiek na starość robi się wygodniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 23 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Małe testy nowego sprzętu. Na początek poszedł pstrąg w ilości 4 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.