sękacz Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 9 Lipca 2016 To jest wieża ciśnień w Łomży dość znany symbol Łomży. Z działalnością ma tyle wspólnego, że jest w Łomży. No kolorystyka będzie czarna. Ewntualnie zobaczę co dziś wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 9 Lipca 2016 Nad tą wieżą jest jeszcze namalowana "kreska" i wygląda jak antena, stąd te skojarzenie Ale ok. już wiem. Przez Łomże tylko przejeżdżałem, nocą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Jarmark zaliczony. Łomża zdobyta. Co prawda pogoda nie rozpieszczała,ale najgorzej nie było. Za miesiąc znów stanę tylko stoisko uzbroje w logo itd. Muszę bardziej markietingu pouprawiac. ☺ Edytowane 9 Lipca 2016 przez sękacz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 11 Lipca 2016 ....Jakaś wieża?......... Łomżing kończy się..... sękaczem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 12 Lipca 2016 Dwa loga wybrane i wydrukowane. Wieża ciśnień już bez anteny wymazałem. Niby nic szczególnego a cieszy. Już nie będą to sękacze bezimienne . Ja ogólnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 12 Lipca 2016 Ten drugi projekt ciekawy i nawiązuje do tego co robisz - jeszcze tylko odpowiednio pokolorować Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 12 Lipca 2016 sękacz 16CZBpo kompresji.jpg . Ja ogólnie jestem zadowolony. ..... meandrująca Narew...miękkość...plastyczność....ciastowatość Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 15 Lipca 2016 Dziś dla odmiany trochę wedlinke postanowiłem zrobić. Zakupiliśmy ostatnio udzce z indyka. Podzieliłam mięso na chude ładne kawałki i te na masę wiążącą czyli skóra i różne ścięgna. Chude kawałki pokroiłam. Tłuste zmielilem na najdrobniejszym sitku. Wcześniej mięso posypałam peklosola. Dałem przyprawy typu majeranek,czosnek, czerwona paprykę,pieprz czarny i ziołowy. Część mięsa trafiła do szynkowaru reszta do słoików. Parzenie słoiki 70min szynkowar dłużej. Jutro degustacja sloikowki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 15 Lipca 2016 Witam. Trochę "dziwnie" się Ciebie czyta -Podzieliłam mięso na chude..... -Chude kawałki pokroiłam..... -Tłuste zmieliłem........ -Wcześniej mięso posypałam.... -Dałem przyprawy..... Jest Was dwoje? Logo fajne, nie wiem , czy czarne będzie się rzucało w oczy, bo chyba o to chodzi. Ale też zależy od rozmiaru, i usytuowania, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 16 Lipca 2016 Jest Was dwoje? Hahaha ................ faktycznie Pewnie z małżonką robił i uczciwie napisane co które z nich robiło Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 16 Lipca 2016 Kobieta robila ,facet pisal i co raz to sie zapominal Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 17 Lipca 2016 Dementuje pogłoski, że kobieta robiła. Robiłem ja tylko słownik w telefonie tak pisał. Następnym razem będę bardziej uważał. Wędlina dobra w smaku. Tu przekrój wedliny z szynkowara Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 17 Lipca 2016 Smak może i dobry, ale trzeba się było trochę "przyłożyć do spójności" produktu, tzn. lepiej sprasować i chyba lepiej wyrobić dla puszczenia kleju. Generalnie nie przejmuj się przyjdzie czas po kilku próbach, ze będziesz udzielał rad "jak to robić" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-506975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 21 Lipca 2016 Dziś aktywnie rano ser Ala Korycin. Później cukierniczy wyrób czyli 3 godz kręcenia sekacza na odpust. Z wieczora serki do wedzenia z 20l i ricotta z serwatki po serkach do wedzenia. Wedzenia w sobotę z rana.serki obciekająriccota prawie gotowa i u Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-507626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 22 Lipca 2016 serki obciekają A gdzie a'la Korycin Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-507629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 22 Lipca 2016 serki obciekają A gdzie a'la Korycin Nie załapały się na sesję zdjęciowo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-507637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 22 Lipca 2016 1:48 - qrcze to dopiero RANO Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-507657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 22 Lipca 2016 Sękacz wczoraj kręcony 50cm wysokości i 3448g wagi. Dopiero co zdjęty z wałka. Teraz poczeka na jeszcze dwóch mniejszych braci,które dopiero dziś ukręce i w niedzielę ruszamy na odpust ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-507670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Wczoraj ukręcilem sękacza dla ludzi z Mikołajek,którzy jadą na Śląsk. Także dziś Sękacz Łomżyński będzie w kolejnym regionie Polski ????. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-508508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Wczoraj zrobiłem sękacza dla znajomych z USA także Sękacz Łomżyński zdobywa nowe kontynenty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-509675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie samym sękaczem czlowiek żyje. Dziś wykonałem pierwszą Biała kaszankę. Zakupiliśmy z żoną serca wieprzowe trochę wątróbki,podgardla ze skórą. Przepis minimalny bo na próbę. Łącznie skladnikow wyszło 1 kg serc,1kg podgardla,558g wątroby,400g cebuli i do tego 2szklanki kaszy jęczmiennej. Przyprawy pieprz i pieprz ziołowy ogólnie 3g na kg(!trochę za pieprzne chyba że ktoś lubi). Majereanek 3g na kg nie za dużo. Soli 17g jak na pieczoną ciut za dużo do odparzanej może być. Skórka z podgardla obgotowana reszta na surowo Zmielona. Podgardle na sitku o oczkach grubszych tzn średnich,skórka i wątroba troche serc na najmniejszych oczkach. Cebula podsmażona. Wszystkie skladniki pomieszane i zapakowane w jelita cienkie. Pieczone w temp 180 stopni w 45 min. Jedna pałka odparzona w temp ok 72-75 stopni. Odparzana na ciepło bardziej mi smakowała niż pieczona. Następnym razem dam więcej skórek lub mniej kaszy.Tu zdjecie pieczonej Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez sękacz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-509951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Wczoraj zrobiłem sękacza dla znajomych z USA także Sękacz Łomżyński zdobywa nowe kontynenty. Pięknie Sękacz to jeszcze zostało 5 kontynentów Bazyl postaram się, wszystko przede mną hi.Dziś aktywnie sernik z ricotty 2 kolorowy z ostaniej produkcji serkow. Odparzenie pozostałej białej kaszanki. Tu 2 rodzaje jedną z kako druga bez. a tu już upieczony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-510057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Z wczorajszych wieczornych kreciolków wyszedł sękacz . Tym razem do Belgii Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez sękacz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-510625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 a tu już upieczony A gdzie przekrój? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-510639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Z tym przekroje to różnie bywa. Jak ktoś zamawia całego to go nie przekroje na pół. Tym razem jednak odciołem trochę z dołu dla siebie do kawy,więc jest i jakiś przekrój. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/7/#findComment-510642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.