Seba stan Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Mam problem proszę o pomoc mam szynkę w solance i jutro miałem wędzić ale pech chciał ze wylądował em w szpitali i wyjdę za 5 dni. Mam żonę która może to obracać ale wedzic nie uwodzi co robić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zamrozić.Po rozmrożeniu możesz wędzić. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba stan Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Szybka odpowiedz nie mam takiego wedzarnika 14 synek 4 schab i 7 kg boczku Zamrażalnika miało być Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamdariusz Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Może ktoś z okolicy będzie wedzil.;-) i ci uwedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Ile to leży w tej solance?Mocna solanka? Edytowane 10 Grudnia 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba stan Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Od 28 listopada a czy mocna to je wiem a 1 litr wody daje 80g soli.A iemam za bardzo komu daćA co się stanie jak po leżą jeszcze te 5 dni się zepsuje Czy ktoś miał dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Grudnia 2015 To tragedii nie ma - dołożyć soli do solanki o 15g na litrze i może pływać dalej... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Grudnia 2015 W takim razie ja bym zostawił w lodówce, przełożył z raz....Te kilka dni dramatu nie będzie.Opłuczesz, sprawdzisz... i heja w dym Zdrowiej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Obniż temp na ile możesz np chłodziki z coolera , butelki z zamrożona wodą. Coś nie dawno czytałem ze ktoś na forum awaryjnie chyba 6 tygodni trzymał (ale miał około 2 stopni). Edytowane 10 Grudnia 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba stan Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Mam taką temperaturę jak za oknem ale dodam butelki z wodą A jak dodam soli to nie będzie za słone Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Grudnia 2015 woda w postaci stałej.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) To wymoczysz i będzie o key tak 3 minuty na dzień peklowania w chłodnej wodzie , na stronie jest trochę o tym Edytowane 10 Grudnia 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba stan Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zamrożone Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jeżeli nic nie jest zapaprane to wg mnie mięso może spokojnie w tej solance pozostać.Zleć jednak żonce przekładanie i kontrolę solanki.Jeżeli zacznie się psuć to mięso należy wypłukać i zalać świeżą solanką o takim samym stężeniu.Peklowałam kiedyś po 30 dni bez zmiany solanki.Tylko przestrzegałam czystości i temperatury. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba stan Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 10 Grudnia 2015 To znaczy jak wymoczyc i poczym najlepiej poznać ze są słone Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) butelki oczywiście plastykowe pewnie wiesz ale jak szpital na głowie to człowiek nie do wszystkiego ma głowęKosztujesz mięso , moczysz jak śledzie tylko krócej .Wycinasz w najgrubszym miejscu płatek (wbijasz ostry płaski,cienki nóż wzdłuż włókien rozchylasz i wycinasz płatek taki tyci tyci i kosztujesz) Edytowane 10 Grudnia 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba stan Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Temperatura przez tydzień ma byś 0 w nocy 6 w dzień średnio to mam jedyny plus Dziękuję za radę tylko żona musi pilnować. I chyba będzie wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jak moczysz mięso to daj te 12 godzin na ocieknięcie i osuszenie (wyrówna się słoność) . Powodzenia i wracaj do zdrowia Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba stan Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Dziękuję jak się nic nim nie stanie to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ty się o mięso nie martw, ze szpitala nie zawsze się wychodzi - zdrówka Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.es Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Przepraszam kolego PIS67 ale muszę to napisać Ty się o mięso nie martw, ze szpitala nie zawsze się wychodzi,TY TO POTRAFISZ PODTRZYMAĆ CHOREGA NA DUCHU Proszę moderatorów o wykasowanie mojego wpisuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12392-pomocyy/#findComment-461838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.