tusiaczek Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Marchewku to my nabyli w sklepie już gotową Potartą w takie słupki coś na kształt julienne i już przyprawioną. Saszka chyba właśnie dokładnie takiej sam używa do tej sałatki. Zresztą akurat rozmrażam dwa ładne sandacze bo jutro będę ją robił. Na Sylwestra idealnie pasuje... Edytowane 28 Grudnia 2015 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robespier Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Grudnia 2015 a przepis na sałatke to gdzieś jest ? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) a przepis na sałatke to gdzieś jest ? Sam przepis to nie problem - Sasza na pewno chętnie go poda - tylko skąd weźmiesz 70 % ocet (u nas nie do dostania). Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Wirus Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Przepis prosty jak przysłowiowa konstrukcja ale jak Wirusek wspomniał bez tego 70 voltovego octu ani rusz...A robi się to tak - sandacza filetujemy i kroimy w cieniutkie paseczki, wrzucamy do miski i zalewamy 1 łyżką octu (na 500 g ryby), dodajemy posiekaną drobno cebulkę i w zamkniętym pudełku wsadzamy na 24 godziny do lodówki. Po wyjęciu dodajemy marchewkę, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy troszkę oleju. W zasadzie gotowe... no może poza tym że marchewka też taka niezwyczajna Dzisiaj, a właściwie już wczoraj rano nastawiłem to akurat na imprezę Sylwestrową będzie się czym pochwalić... Edytowane 29 Grudnia 2015 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) www.skleppszczelarski.com.pl jest kwas octowy 80 procent chyba 1/2 l za 12 PLN może by się nadał?.piszę z telefonu to sorry za błędy Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Tutaj też można dostać, mam nadzieję że to to samo http://www.ichemia.pl/104,kwas-octowy-etanowy-czda-80-1l.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 30 Grudnia 2015 U mnie chyb ocet 0% mozna kupic w sklepach u Rosjan, ale czy ryba moze byc obojetnie jaka? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wychodzi na to że jest to typowy kwas octowy czyli E260. Jak ktoś zna bukwy to sobie rozczyta... Co do ryby to podejrzewam że każda się nada i kwas zetnie białko. Innych jeszcze nie próbowałem ale ta Saszkowa z sandacza bardzo mi podeszła a że mam jeszcze sporo sandacza zamrożonego... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Czy takie stezenie ,to nie szkodzi np zebom? juz nie mowiac ze napewno ma dzialanie drazniace np skory . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Tego się daje 1 łyżkę na pół kilograma ryby plus cebulka plus marchewka plus olej więc myślę ze stężenie końcowe jest znikome Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Grudnia 2015 to ja wiem ze koncowe nie bedzie ale same opary z takiego octu ,no ja bym sie zastanowila dluzej przed uzywaniem takiego stezenia w celach spozywczych. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Tusiaczku , a kwas mlekowy mógłby być ? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Sałatka Saszy na naszym wigilijnym stole.To to różowe w okrągłej miseczce Bardzo dobra,zwłaszcza jako zakąska Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Tusiaczku , a kwas mlekowy mógłby być ? A skąd mnie to wiedzieć? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 30 Grudnia 2015 To jeszcze jeden Tusiaczkowy łup z KaliningraduCo z nim zrobiłem znajdziecie tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page-62?do=findComment&comment=465545 Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 30 Grudnia 2015 To jeszcze jeden Tusiaczkowy łup z Kaliningradu Na pierwszy rzut oka z fotki to taki bardziej najedzony śledź z małą głową Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Czy takie stezenie ,to nie szkodzi np zebomSzkodzi nie tylko zębom. Nie raz i nie dwa czytałem o ciężkich oparzeniach przewodu pokarmowego wskutek omyłkowego wypicia kwasu octowego. W Polsce nie jest dopuszczony do sprzedaży jako produkt spożywczy w stężeniu większym niż 10%. W większym stężeniu należy z nim postępować jak z każdym środkiem niebezpiecznym w oryginalnym i opisanym opakowaniu. I koniecznie zabezpieczyć przed dostępem przez dzieci. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ma 80% , więc pomyślałem ,że się NADA Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 30 Grudnia 2015 To jeszcze jeden Tusiaczkowy łup z KaliningraduNie łup tylko prezent a to robi różnicę... Ma 80% , więc pomyślałem ,że się NADANie nada nie nada jak powiedziała Natasza do nastającego na jej cześć Wani... Kwas octowy to jednak coś innego niż kwas mlekowy mimo że obydwu używa się do zakwaszania. Chyba.... A tutaj gotowa już przedmiotowa sałatka - "przegryza" się jeszcze do jutra... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Nie łup tylko prezent a to robi różnicę... No pewnie bo ty łupiłeś a ja otrzymywałem prezent.Jeszcze nad ikrą ze szczupaka pracuję ........też prezent Nie raz i nie dwa czytałem o ciężkich oparzeniach przewodu pokarmowego wskutek omyłkowego wypicia kwasu octowego. Najczęściej w romansach przedwojennych o zawiedzionych miłościach kucharek i pomocy domowych A na poważnie to po prostu trzeba uważać i takie specyfiki trzymać w zamknięciu. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 30 Grudnia 2015 BWiesław, napisz Kaziowi że złośliwy... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 30 Grudnia 2015 U nas w sprzedazy jest 24% ocet...a ja juz nie raz cala ikre ze szczupakow puscilam w kanal..bo nie wiedzialam co z tym poczac ... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 30 Grudnia 2015 napisz Kaziowi że złośliwy.. Ha mam to po Córce Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Przeciez nie pijemy tego octu, a jak w recepturze stoi jednak lyzka na pol kilo ryby to i moc straci po czasie ,kiedy rybe dorabia. la mnie osobiscie nawet polski ocet jest za mocny, my mamy ten nsz zwykly bardzo slaby i tki mam w zastosowaniu na codzien jesli potrzebuje. A salatka smacznie wygkada wiec chyba sie wybiore do dzielnicy gdzie mozna ocet z Rosji kupic , tylko wlasnie jakie ryby powinnam zastosowac zamiast sandacza. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Przepis prosty jak przysłowiowa konstrukcja ale jak Wirusek wspomniał bez tego 70 voltovego octu ani rusz...A robi się to tak - sandacza filetujemy i kroimy w cieniutkie paseczki, wrzucamy do miski i zalewamy 1 łyżką octu (na 500 g ryby), dodajemy posiekaną drobno cebulkę i w zamkniętym pudełku wsadzamy na 24 godziny do lodówki. Po wyjęciu dodajemy marchewkę, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy troszkę oleju. W zasadzie gotowe... no może poza tym że marchewka też taka niezwyczajna Dzisiaj, a właściwie już wczoraj rano nastawiłem to akurat na imprezę Sylwestrową będzie się czym pochwalić... Uwaga! To ważnie!Ocet po pokładło się czas rzetelnie wyciskam. Też samo wyciskam sok z marchwi. Olej jest roślinny obowiązkowo, po wnoszeniu wszystkich przypraw i mieszania ryby z marchwią. http://i76.fastpic.ru/big/2015/1118/d3/0d92f5b0154c6d81f3cd455cd62bfdd3.jpg Tak samo dobrze podejdzie szczupak czy inna ryba. Mi prościej sandacz, on zawsze obok. Z Nowym rokiem! Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12440-tusiaczkowe-wycieczki-kulinarne/page/2/#findComment-465637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.