maggie123 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dzien dobry? Zrobiłam już polędwicę wieprzową dojrzewajacą, przymierzam się do wołowiny. Czy czas dojrzewania, przyprawy powinny być takie same? czy wołowina to inna bajka? Pozdrawiam i gorąąąąąąąąąąąco proszę o odpowiedzi, bo lecę do sklepu po mięso Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Możesz robić jak wieprzową albo skorzystać z przepisu na Basturmę. http://wedlinydomowe.pl/inne-wyroby-miesne/wedliny-dojrzewajace/1024-basturma Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Nie znam smaku kozieradki. Za kolendrą w mięsach nie przepadam, a obie, zdaje się, używane są w kuchni azjatyckiej. Ponoć jest gorzkawa, to prawda? a może wołowina lubi jeszcze jakieś inne zioła? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ja w zeszłym roku robiłem ligawę dojrzewającą... przyprawy były dość wytrawne.... właśnie kozieradka, kolendra, kumin rzymski.... proces jak dla polędwicy. Wyszła świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Wolowina napewno lubi tymianek i rozmaryn,ziele angielskie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Ligawa dobra jest marynowana w Ocet balsamiczny zielony pieprz i odrobina musztardy olej . Rozklepane cienko do marynaty na dwa dni i smażenie bez tluszczu. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Przepis na surowo dojrzewająca wołowinę Breasolahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/?p=292562 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ligawa ma być długo dojrzewająca. Zastanawiam się nad czubrycą, ale jaki ona ma smak? Do czego podobny? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloma1988 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) zależy jaka czubryca drogi Kolego, ponieważ ma ona wiele odmian w postaci kolorów. w skład czubrycy zielonej wchodzą: cząber, pietruszka nać, tymianek, papryka ostra, pieprz czarny, kurkuma, sól, cukier. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Sloma1988 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloma1988 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Grudnia 2015 proszę, co do smaku to wiesz... ciężko wytłumaczyć przez forum jak smakuje najszybciej próbując przychodzi mi na myśl oregano Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Gorzej, że nie wiem, czemu po peklowaniu ona, ta ligawa, miękka jest. Polędwica wieprzowa była twarda, że hej. I teraz nie wiem, czy tak może być? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12448-ligawa-pol%C4%99dwica-wo%C5%82owa-jak/#findComment-464807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.