maggie123 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dzien dobry? Zrobiłam już polędwicę wieprzową dojrzewajacą, przymierzam się do wołowiny. Czy czas dojrzewania, przyprawy powinny być takie same? czy wołowina to inna bajka? Pozdrawiam i gorąąąąąąąąąąąco proszę o odpowiedzi, bo lecę do sklepu po mięso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Możesz robić jak wieprzową albo skorzystać z przepisu na Basturmę. http://wedlinydomowe.pl/inne-wyroby-miesne/wedliny-dojrzewajace/1024-basturma Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Nie znam smaku kozieradki. Za kolendrą w mięsach nie przepadam, a obie, zdaje się, używane są w kuchni azjatyckiej. Ponoć jest gorzkawa, to prawda? a może wołowina lubi jeszcze jakieś inne zioła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ja w zeszłym roku robiłem ligawę dojrzewającą... przyprawy były dość wytrawne.... właśnie kozieradka, kolendra, kumin rzymski.... proces jak dla polędwicy. Wyszła świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Wolowina napewno lubi tymianek i rozmaryn,ziele angielskie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Ligawa dobra jest marynowana w Ocet balsamiczny zielony pieprz i odrobina musztardy olej . Rozklepane cienko do marynaty na dwa dni i smażenie bez tluszczu. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Przepis na surowo dojrzewająca wołowinę Breasolahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/?p=292562 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ligawa ma być długo dojrzewająca. Zastanawiam się nad czubrycą, ale jaki ona ma smak? Do czego podobny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloma1988 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) zależy jaka czubryca drogi Kolego, ponieważ ma ona wiele odmian w postaci kolorów. w skład czubrycy zielonej wchodzą: cząber, pietruszka nać, tymianek, papryka ostra, pieprz czarny, kurkuma, sól, cukier. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Sloma1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloma1988 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Grudnia 2015 proszę, co do smaku to wiesz... ciężko wytłumaczyć przez forum jak smakuje najszybciej próbując przychodzi mi na myśl oregano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggie123 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Gorzej, że nie wiem, czemu po peklowaniu ona, ta ligawa, miękka jest. Polędwica wieprzowa była twarda, że hej. I teraz nie wiem, czy tak może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.