Skocz do zawartości

Ligawa, polędwica wołowa - jak?


maggie123

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry? 

Zrobiłam już polędwicę wieprzową dojrzewajacą, przymierzam się do wołowiny. Czy czas dojrzewania, przyprawy powinny być takie same? czy wołowina to inna bajka? Pozdrawiam i gorąąąąąąąąąąąco proszę o odpowiedzi, bo lecę do sklepu po mięso :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Możesz robić jak wieprzową albo skorzystać z przepisu na Basturmę.

 

http://wedlinydomowe.pl/inne-wyroby-miesne/wedliny-dojrzewajace/1024-basturma

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wolowina napewno lubi tymianek i rozmaryn,ziele angielskie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zależy jaka czubryca drogi Kolego, ponieważ ma ona wiele odmian w postaci kolorów. w skład czubrycy zielonej wchodzą: cząber, pietruszka nać, tymianek, papryka ostra, pieprz czarny, kurkuma, sól, cukier.

Edytowane przez Sloma1988
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.