El komendante Opublikowano 16 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 16 Listopada 2021 Witam, Nie mogę się powstrzymać przed podzieleniem się z Wami aktualnym widokiem Oceanu Atlantyckiego.O tej porze roku zazwyczaj tak nie wygląda jego powierzchnia . Jesteśmy w drodze z Kuby do hiszpańskiego portu Bilbao. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-732589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 16 Listopada 2021 Piękne te widoki, choć często tylko woda wokoło Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-732593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 16 Listopada 2021 To sie plynie jak po "stole" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-732594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 16 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 16 Listopada 2021 Dla dopełnienia widoków Świeżo upieczona bagietka, polędwica wp z własnej domowej komory dojrzewalniczej.Wysokiej jakości przetworzone w okolicach Poznania śliwki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-732595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 16 Listopada 2021 polędwica wp z własnej domowej komory dojrzewalniczej. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-732602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 16 Listopada 2021 Nie mogę się powstrzymać przed podzieleniem się z Wami aktualnym widokiem Oceanu Atlantyckiego. widok przepiekny, szkoda ,ze nie bierzesz turystow na poklad Ale "klocki" to masz Krzysztofie rowno poukladane na pokladzie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-732632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 21 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 21 Października 2024 Witam, Gdyby ktoś przypadkiem potrzebował dodatkowego zasilania do elektrycznej wędzarni to mogę pomóc. Właśnie ładujemy kilka kompletnych wiatraków. Smigiełka nie mieszczą się w obiektywie, mają po60 metrów Pozdrawiam z portu Lvsi w prowincji Nantong /blisko Shanghaju Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-962332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 21 Października 2024 Takie łopaty to do śruby okrętowej z adnotacją,, pływać " nad rowem Mariańskim 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-962368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 22 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 22 Października 2024 (edytowane) Witam, Statek załadowany, dokerzy kończą zamocowanie ładunku pokładowego. Za 4 godziny wyjdziemy w morze, kurs do Jeddah i Nome w Arabii Saudyjskiej. Do pokonania 7064 mil morskich. Paliwo zabunkrowane, prowiant w chłodni, tylko cyklon tropikalny aktualnie zbliżający się do Filipin stanie nam na drodze w czasie przejścia przez Cieśninę Tajwańską. Z jego siłą nie ma co walczyć, staniemy w dryfie i przeczekamy aż zejdzie nam z drogi. Kolejnym stresem będzie przejście rejonu opanowanego przez złych ludzi, którzy strzelają rakietami do statków. Będziemy mieli ochronę, zamustruje na statek trzech specjalistów z odpowiednim sprzętem, dodatkowo kapitał chiński ma udziały w statku. Żli ludzie boją się chińczyków i nie dotykają ich statków czy ładunków. Nie zapominajcie o kolejce "za tych co na morzu" Serdeczności Edytowane 22 Października 2024 przez El komendante Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-962494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 22 Października 2024 Pomyśnych wiatrów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-962529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 22 Stycznia Dzień Dziadka, Masan Korea Południowa Wszystkim Dziadkom Najlepszego życzy El Komendante. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanada Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 22 Stycznia Ładnie się bawisz 👍🏻 Na moje oko to Kobe beef. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 22 Stycznia W dniu 22.01.2025 o 22:29, Kanada napisał(a): Na moje oko to Kobe beef. Kobe jest najbardziej znana ale oni tam w Korei mają również inne odmiany wołowiny równie smacznej a nie tak drogiej jak ta odmiana . A tak na marginesie to ja byłam zachwycona tymi restauracjami z grillem w każdym stolikiem i tymi pysznościami ,które na nich samemu się przygotowuje 😋 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 23 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 23 Stycznia 5 godzin temu, chudziak napisał(a): Kobe jest najbardziej znana ale oni tam w Korei mają również inne odmiany wołowiny równie smacznej a nie tak drogiej jak ta odmiana . atak na marginesie to ja byłam zachwycona tymi restauracjami z grillem w każdym stolikiem i tymi pysznościami ,które na nich samemu się przygotowuje 😋 Witam, Kobe to były tylko 4 plasterki, pozostałe mięso też bardzooo smaczne, ten tłuszczyk. Tak, ceremonia podawania mięsa, warzyw, przystawek to jest coś niezapomnianego, Kelnerki pokazywały na malunku krowy z której jej części pochodzi dany kawałek. Samemu się smażyło, ciekawostka, za źródło ognia służyły nasiona kukurydzy. Bardzo smaczne, widoczne na zdjęciu wino śliwkowe miało 37 %. Koreańczycy usmażony kawałek mięsa tną nożyczkami na mniejsze części , kładą na listek sałaty, dodają opiekany czosnek, trochę zieleniny i kimchi. Po zawinięciu wkładają wprost do buzi. pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 23 Stycznia Korea południowa to jedno z moich marzeń turystycznych. Ale najbardziej zazdroszczę widoku bezmiaru morza i nocnego nieba na pełnym morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henry82 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 23 Stycznia 19 godzin temu, El komendante napisał(a): Masan Korea Południowa O Panie El Komendante , trafiłeś w punkt z tymi smakami 😍. Uwielbiam azjatycką kuchnie i po powrocie z Shanghai przybywa mi z 5 kg wagi bo ciężko sobie odmówić tych pyszności 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 23 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 23 Stycznia Godzinę temu, Woytas napisał(a): Korea południowa to jedno z moich marzeń turystycznych. Ale najbardziej zazdroszczę widoku bezmiaru morza i nocnego nieba na pełnym morzu. Witam, Są też te inne dni na morzu. Drogę z Fangcheng w Chinach do Masan powinniśmy pokonać w 6 dni. Płynęliśmy bez kilku godzin 9 dni. Prędkość z 12 węzłów spadała czasami poniżej 3. Monsunowe wiatry dały o sobie znać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 23 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 23 Stycznia Godzinę temu, Henry82 napisał(a): O Panie El Komendante , trafiłeś w punkt z tymi smakami 😍. Uwielbiam azjatycką kuchnie i po powrocie z Shanghai przybywa mi z 5 kg wagi bo ciężko sobie odmówić tych pyszności 😁 Witam, Naszym następnym portem będzie Yangzhou niedaleko Shanghai. Moim zdaniem kuchnia chińska w Chinach jest bardzo inna od kuchni chińskiej np w naszym kraju i nie tylko. Jechałeś pociągiem na lotnisko? 520 km/h robi wrażenie. Po załadunku czeka nas 15400 mil morskich podróży do Konstanty w Rumunii. Popłyniemy wokół Przylądka Dobrej Nadzieji. Krótsza droga przez Kanał Suezki jest teraz bardzo niebezpieczna z uwagi na ataki piratów i terrorystów. Zaczęli strzelać do statków pociskami rakietowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 23 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, BazylWidzew napisał(a): A ile mazutu spaliło się więcej. No co Ty Bazyl, Nikt już nie pali mazutu. Ochrona środowiska zmusza do spalania paliwa o zawartości siarki poniżej 0.5% a w strefach specjalnych ECA poniżej 0.1%. W sztormie zużycie paliwa wzrasta bo obciążenie na śrubie napędowej jest większe. Oczywiście czasami z uwagi na stan morza trzeba zmniejszyć nastawę na listwie paliwowej , wtedy konsumpcja maleje. Mój statek ma stosunkowo słaby silnik, dzienne zużycie to około 19,5 tony razem z agregatem prądotwórczym. Maksymalna pojemność zbiorników bunkrowych to niespełna 1200 ton. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 23 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, BazylWidzew napisał(a): Tego nie wiedziałem Całe życie się uczymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henry82 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 23 Stycznia 32 minuty temu, El komendante napisał(a): Witam, Naszym następnym portem będzie Yangzhou niedaleko Shanghai. Moim zdaniem kuchnia chińska w Chinach jest bardzo inna od kuchni chińskiej np w naszym kraju i nie tylko. Jechałeś pociągiem na lotnisko? 520 km/h robi wrażenie. Po załadunku czeka nas 15400 mil morskich podróży do Konstanty w Rumunii. Popłyniemy wokół Przylądka Dobrej Nadzieji. Krótsza droga przez Kanał Suezki jest teraz bardzo niebezpieczna z uwagi na ataki piratów i terrorystów. Zaczęli strzelać do statków pociskami rakietowymi. Podczas mojej pierwszej wizyty w chinach w 2009 roku ale wtedy jechał tylko około 430 km/h i były tylko 4 linie metra Ostatnia podróż była tuż przed covidem w 2019 roku i tęsknie za tym miastem oraz różnorodnością kuchni azjatyckiej jaką serwuje. Niestety odczuwamy te ataki podczas transportu morskiego bo nam ceny za frach drobnicowy z Chin poszły w górę i czas się wydłużył a ciuchcia napotyka problemy w Rosji bo dziady jedne robią rewizje i rozkradają importowany towar. Niestety takie głupie czasy nastały 😔 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-985722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 4 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Ni Hao, czyli po chińskiemu dzień dobry. Statek załadowany, trwa laszowanie, mocowanie ładunku pokładowego. Mamy załadowane 5 kompletów wiatraków i 12 modułów chłodzenia. Moduły ważą od 186 do 280 ton, ciężkie sztuki. Długość pióra śmigła to 83.57 metra, waga gondoli to jedyne 120 ton. Przed nami 15400 mil morskich (28520 km) żeglugi na Morze Czarne do Constanty, zajmie to nam 60 dni oczywiście jeżeli nie napotkamy złych pogód. Będziemy bunkrować paliwo w Singapurze i Las Palmas na Wyspach Kanaryjskich. Mój statek tak się prezentuje w porannym Słońcu Serdecznie pozdrawiam edit: Odprawa celna i imigracyjna zakończona. Otrzymałem "clearance" Za godzinę z minutami dostaniemy Pilota i ...... w drogę. chwila czasu na wyśmienitą zieloną herbatę, a może jaśminową ($200 / kg). Chińską oczywiście. Edytowane 4 Lutego przez El komendante dodanie tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-988465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 4 Lutego te piórka to jakieś takie krótkie 😄 prawie jak te od wiatraczków sprzedawanych podczas odpustów w dniu Bożego Ciała Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-988466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 4 Lutego 10 godzin temu, El komendante napisał(a): Przed nami 15400 mil morskich (28520 km) żeglugi na Morze Czarne do Constanty, z Szczęśliwej podróży Krzysztofie, pomyślnych wiatrów Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-988583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 4 Lutego 15 godzin temu, El komendante napisał(a): Za godzinę z minutami dostaniemy Pilota i ...... w drogę. Zapewne zdajesz sobie sprawę z tego, że wielu z nas wyrusza w tę podróż z Tobą. Ja szczególnie. Stopy wody!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12508-zapraszam-do-zwiedzenia-statku/page/15/#findComment-988599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.