sonicsquad Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) Witam. Dopiero zaczynam przygodę z wędzeniem więc i mało będzie chyba zdjęć na początek, ale za to już wiem, że to będzie pasja na dłużej... Moja mała działeczka stoi koło domu, a domek stoi na obrzeżach Wrocławia. Sprzęt jakim dysponuję to pewnie na początek wędzarnia kupna węglowa. Jak na początek chyba dobra. Sam proces wędzenia przeprowadzam wg tabeli z naszego forum. Wędzę na zrąbkach olchowo bukowych. Ponoć najdelikatniejsze. A oto efekty: Pierwsze wędzenie to właściwie sam kurczak w ćwiartkach i kawałek białej cienkiej. Drugie wędzenie już bardziej odważne. Na dym poszły karkówka, kiełbasa biała surowa od kolegi, ćwiartka kurczaka, boczek w przyprawach, łosoś leszcz i pstrąg. I wczorajsze... Boczek, łopatka, karkówka, kiełbasa boczek i pierś drobiowa. Były jeszcze żeberka ale nie zdążyłem zrobić zdjęć po uwędzeniu bo zniknęły szybciej od piwka na grillu na który się robiły... Przekrojona karkówka wyszła chyba ładnie nie? Edytowane 16 Maja 2016 przez sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Maja 2016 Fajne są takie początki Te przygotowania, plany, rebusy, organizacja...to jest esencja kiełbasofilstwa.... Gdzieś tam widać jakiś przepał ale nie jest źle- ważne, że Ci się chce ....A bareron ? .....Jak sklepowy Sonic Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-496863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Maja 2016 Najważniejsze że masz chęci z czasem nabierzesz doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-496890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Maja 2016 I gitara! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-496917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonicsquad Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Maja 2016 Dzięki serdecznie. Pojutrze 2 kilo szynki jak pogoda pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-496919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Maja 2016 Na dym poszły karkówka, kiełbasa biała surowaMoge z ciekawosci zapytac co to za kielbasa ,bo bardzo ciekawa nazwa , wyroby jak na poczatek Ok. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-496965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonicsquad Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Oj dawno mnie nie było.... Ta biała cienka to wyrób sąsiada... a z dzisiaj..... Na dym poszły szynka, żeberka i piersi z kuraka. Jutro ćwiartki kurczaka i ... mojej żonie zachciało się jakieś coś do zup... ech.... Edytowane 25 Listopada 2016 przez sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-528113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Listopada 2016 Ale jak widać, nie zasypiałes gruszek w popiele. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-528115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonicsquad Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Listopada 2016 Ale jak widać, nie zasypiałes gruszek w popiele. Oj nieee - i choć na dworze ładnie ale temperaturka niska to i tak jest ochota Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-528121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonicsquad Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 25 Listopada 2016 Koniec wędzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-528157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 25 Listopada 2016 No, ładnie Już sam widok powoduje ssanie w żołądku Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-528161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Listopada 2016 Wyroby bardziej przypominaja pieczenie niz wedzenie. Postaraj sie nastepnym razem zapanowac nad teperatura (45°C-65°C)Na poczatek jest dobrze,ale "moze" byc lepiej. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-528182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonicsquad Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Marca 2018 Ostatnie wędzenie - drewno olcha plus wiśnia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-594011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 30 Marca 2018 Piękne, a w dodatku znaczna różnica w stosunku do poprzedniego. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-594016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 30 Marca 2018 Ostatnie wędzenie - drewno olcha plus wiśnia Teraz to już pełen profesjonalizm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-594021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 30 Marca 2018 Ostatnie wędzenie jakość poszła z duchem czasu Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-594024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 30 Marca 2018 bardzo ładny apetyczny wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-594090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Marca 2018 Ostatnie wędzenie Na pewno nie ostatnie A wyroby super Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13032-w%C4%99dzenie-sonica/#findComment-594098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.