TOSHIBA Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 28 Marca 2010 KO to albo nokaut w sporcie, lub stal Kwaso Odporna – czyli lepsza nierdzewka. Ostrza/sitka samo ostrzące – mają taki kąt natarcia, że podczas pracy ścierają się co powoduje ich ostrzenie – krawędzi natarcia. Jeżeli masz kasę i możesz sobie pozwolić to wybieraj nierdzewkę, po latach przepiszesz ją komuś w spadku. Przy takich samo ostrzących się sprzętach, należy bezwzględnie stosować jeden nożyk do jednego sitka (i to tej samej strony sitka) ponieważ części te same dopasowują się do siebie i dzięki temu mogą się „ostrzyć”. Drugim warunkiem jest to że jeden i drugi element musi być tej samej produkcji, bo w przeciwnym razie rozbieżności w twardości materiału z którego zostały wykonane spowodują że jeden element będzie się mocniej ścierał od drugiego i idea samoostrzenia idzie w diabły. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 28 Marca 2010 KO to albo nokaut w sporcie, lub stal Kwaso Odporna – czyli lepsza nierdzewka. Ostrza/sitka samo ostrzące – mają taki kąt natarcia, że podczas pracy ścierają się co powoduje ich ostrzenie – krawędzi natarcia. Jeżeli masz kasę i możesz sobie pozwolić to wybieraj nierdzewkę, po latach przepiszesz ją komuś w spadku.Dzieki TOSHIBA za profesjonalne wyjasnienie! :grin: Ten pomysl ze spadkiem to nawet mnie sie podoba. :grin: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-Kosa Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 28 Marca 2010 Zrobiłem pierwszy raz kiełbasę nadziewając maszynką Alfa 32.Mięso było przemielone przez sitko 10. Farsz wychodził bardzo zmielony, co źle zrobiłem ? Wychodził tak zmielony, że wyglądał jakbym robił pasztetówkę. A oto jak i co wykonałem: Maszynka jest z napędem silnikowym , obrotów 105 min.Ze ślimaka ściągłem nóż i założyłem sitko '' szarpak " no i lejek metalowy średni do nadziewania kiełbasy. Gdzie popełniłem błąd ? Bo nie chce aby farsz był aż tak drobny. Cytuj Wejdź i kliknij, pomóż innym: http://www.pajacyk.pl/http://www.polskieserce.pl/http://www.okruszek.org.pl/dziekujemy.phphttp://www.habitat.pl/klikacz.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 28 Marca 2010 To przez szarpak który utrudnia wyjście farszu. Wkładaj tylko ślimak i lejek .Słuchaj praktyków. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 28 Marca 2010 proszę o opinie,nawet te najgorsze?Fajny zestaw. Przełożenie 1/20. Kilka dni temu pozbyłem się takiego reduktora. Kolega zrobi na jego podstawie rębak do drzewa. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 28 Marca 2010 i troszkę za wysokie obroty do nadziewania....jeśli boisz się o ślimak to należy dorobić nasadkę centrującą ale raczej z drutu Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-Kosa Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 28 Marca 2010 Właśnie się zastanawiałem. Czy jak pozostawię ślimak bez sitka to będzie gonił po całej obudowie maszynki. Dlatego założyłem szarpak ( bo chyba on ma największe dziury w sobie). Ślimak by nie wyleciał bo połączony jest z napędem powiedzmy " na sztywno". Może farsz na tyle wypełnia ślimak mięsem, że go sam centruje ? Dziadek - czytałem, że też używałeś takiego nadziewania maszynką. Jak Ty to rozwiązałeś ? Cytuj Wejdź i kliknij, pomóż innym: http://www.pajacyk.pl/http://www.polskieserce.pl/http://www.okruszek.org.pl/dziekujemy.phphttp://www.habitat.pl/klikacz.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 28 Marca 2010 Tak jak napisałem wyżej .Ty masz wybór wybrać rady praktyka lub inne. Obroty bardzo dobre możesz nadziać tą maszynką z 70 kg kiełbasy przez godzinę. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-Kosa Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 28 Marca 2010 Tak jak napisałem wyżej .Ty masz wybór wybrać rady praktyka lub teoretyka. Pozdrawiam Dziękuje - Dziadku. Zastosuje się do Twojej rady Póki nie kupię prawdziwej nadziewarki to maszynka musi mi pomóc przy nadziewaniu. Marek Cytuj Wejdź i kliknij, pomóż innym: http://www.pajacyk.pl/http://www.polskieserce.pl/http://www.okruszek.org.pl/dziekujemy.phphttp://www.habitat.pl/klikacz.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 28 Marca 2010 Może spróbuj zrobić tak. Maszynka zostaje włączona po naciśnięciu przycisku nożnego, tak jak w maszynie do szycia. Musisz tylko dołożyć stycznik. Będziesz mógł napychać wolniej i pod większą kontrolą. No i napychać tak jak pisał na początku DZIADEK bez żadnego sitka. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-Kosa Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 28 Marca 2010 Może spróbuj zrobić tak. Maszynka zostaje włączona po naciśnięciu przycisku nożnego, tak jak w maszynie do szycia. Musisz tylko dołożyć stycznik. Będziesz mógł napychać wolniej i pod większą kontrolą. No i napychać tak jak pisał na początku DZIADEK bez żadnego sitka. Tu nie jest problem z napychaniem, lecz z drugiej strony - z wypychaniem. A dokładniej, że farsz jest ponownie mielony. Zastosuje się do porad Dziadka - założę sam ślimak i lejek bez żadnego sitka. Marek Cytuj Wejdź i kliknij, pomóż innym: http://www.pajacyk.pl/http://www.polskieserce.pl/http://www.okruszek.org.pl/dziekujemy.phphttp://www.habitat.pl/klikacz.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 28 Marca 2010 Do nabijania wystarczy sam ślimak. Nie musi mieć żadnego podparcia bo tylko przesuwa farsz. Z tym pedałem na nogę napisałem bo jest to wygodny sposób napychania. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 28 Marca 2010 U mnie w Alexanderwerk 32 jest taka centrująca wstawka dorobiona do nadziewania Cytuj Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 28 Marca 2010 U mnie w Alexanderwerk 32 jest taka wstawka dorobiona do nadziewaniaTo jest chyba najlepszy patent! :grin: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 28 Marca 2010 To jest chyba najlepszy patent! :grin: W zelmerach też coś takiego bywało . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 29 Marca 2010 To jest chyba najlepszy patent! :grin: W zelmerach też coś takiego bywało . Pozdrawiam W maszynkach ręcznych, typu Alfa, taka wkładka centrująca nie jest potrzebna.W Zelmerkach to inna pieśń. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 29 Marca 2010 Farsz wychodził bardzo zmielony, co źle zrobiłem ?To przez szarpak który utrudnia wyjście farszu. Wkładaj tylko ślimak i lejek .Słuchaj praktykówDo nabijania wystarczy sam ślimak.U mnie w Alexanderwerk 32 jest taka centrująca wstawka dorobiona do nadziewaniaW zelmerach też coś takiego bywało .W maszynkach ręcznych, typu Alfa, taka wkładka centrująca nie jest potrzebnaWedług firmy Alexanderwerk, Zelmer oraz moim skromnym zdaniem wkładka centrująca do nadziewania kiełbas w maszynce do mielenia mięsa jest niezbędna. Bez niej "ślimak będzie gonił po całej obudowie maszynki". Efekty przedstawiam na zdjęciu: W korpusie maszynki, przy sitku, są zniszczone zęby prowadzące mięso. Efektem tego zapewne jest gorsza praca maszynki. Przykładowo: mielenie na sitku 10 daje efekt taki jak mielenie na sitku 6 w maszynce nieuszkodzonej ponieważ mięso jest "zawracane" i mielone poprzez luzy powstałe podczas nadziewania bez centrowania. Proces niszczenia maszynki zapewne przebiega dość wolno, niezauważalnie przy bieżącej produkcji i dopiero następny użytkownik maszynki powie: -te alfy i alexandrywerki to są do kitu! Mielą jakby chciały a nie mogły!" :grin: Jeżeli mogę prosić, to bardzo chciałbym zobaczyć podobne zdjęcie maszynki DZIADKA Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 29 Marca 2010 Bez niej "ślimak będzie gonił po całej obudowie maszynki". Efekty przedstawiam na zdjęciu:Dokładnie tak jak piszesz. Praktyka, praktyką, ale trochę teorii przydaje się choćby po to, żeby wiedzieć po co jest drugi punkt podparcia ślimaka. Również nie polecam mielenie/ścieranie gardziela ze ślimakiem tylko po to żeby udowodnić że się da. No chyba że komuś brakuje w organizmie żelaza – no w tym przypadku cyny i żeliwa :grin: Co do wtórnego kutrowania/rozdrabniania mięsa podczas nadziewania maszynką było wielokrotnie pisane więc nie będę się powtarzał. A gardziel maszynki, szczególnie nowej maszynki również powinien być ostry (te schodki) bo to one wstępnie ze ślimakiem rozdrabniają mięso. W nowoczesnych maszynkach są specjalnie profilowane i ostre. Można powiedzieć że system ten zastępuje szarpaka, bo efekt przejścia mięsa tylko przez ostry ślimak i profilowany ostry !! gardziel jest podobny – chodzi o rozdrobnienie. PS A taką wkładkę dystansowa można zrobić w ostateczności z jakiegoś niepotrzebnego sitka, zanieść do ślusarza i niech na frezarce wybierze materiał tak jak na wcześniejszych fotkach pokazano. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 29 Marca 2010 A gardziel maszynki, szczególnie nowej maszynki również powinien być ostry (te schodki) bo to one wstępnie ze ślimakiem rozdrabniają mięso.Ja myślę, że te "schodki"nie są do mielenia. Współpracując ze ślimakiem powodują przesuwanie mięsa. Mielenie przez te elementy jest zjawiskiem niepożądanym aczkolwiek niezbędnym - w gładkim korpusie mięso obracałoby się wraz z ślimakiem nie przesuwając się. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 29 Marca 2010 andy, Pisałem o nowszej generacji maszynek, mają ostry „gwint” / „wpust frezowany” rozdrabniają mięso jak szarpak. Oprócz pomocy w przesuwie mięsa, rozdrabniają je już w drodze do zespołu nożykowo sitkowego. Co do zagłębień takich jak na Twojej fotce (w starszych modelach i teraźniejszych mniej zaawansowanych) jest tak jak piszesz. Po prostu w maszynkach o których pisałem, ten efekt uboczny wykorzystano i polepszono do lepszego wstępnego rozdrabniania mięsa PS W przesuwie mięsa pomaga również zmniejszający się skok ślimaka w kierunku do nożyka. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 29 Marca 2010 To nie znacie chyba konstrukcji Alfy jak wam potrzebny drugi punkt oparcia. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 29 Marca 2010 Wszystkie uwagi są bardzo cenne , tylko nie rozwiązują problemu .Każda wkładka nawet najmniejsza będzie utrudniała nadziewanie . Co do maszynek to kolegi maszynka 32 śmiga już 17 lat a przerobiła tyle świnek ze wam się w głowie nie mieści. Jak jemu powiedziałam o tym problemie to się śmiał z takich doradców.To jest jego zdanie nie moje . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 29 Marca 2010 DZIADEK, Dziadek, widocznie Twój Kolega – nie wątpliwie Praktyk! - , nie rozumie, albo nie chce zrozumieć praw fizyki, i dlatego łatwiej mu wyśmiać prawdę oczywistą i tkwić w błędzie, a jeżeli zdobyć trochę wiedzy teoretycznej. To że coś jeszcze działa, to nie znaczy że to jest prawidłowo. Zrób zdjęcie swojej maszynki (lub tego Kolegi), w takim ujęciu jak zademonstrował Andy. PS Wyśmiewałeś kiełbasę z galaretką i stanowczo określałeś ją jako bubel technologiczny. Używanie maszynki w ten sposób to też bubel technologiczny – techniczny. Można tak nadziewać?? Można! Tak jak zrobić specjalnie kiełbasę z galaretką, ale czy to jest prawidłowo??????? Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 29 Marca 2010 Toshiba liczy się efekt bo co daje teoria, która utrudnia pracę . Pytanie co jest złego w nadziewaniu maszynką Alfa . Wyśmiewać to chyba nie, ale prawdą jest że galaretka w prawdziwej kiełbasie to efekt niepożądany dyskwalifikujący ją do obrotu handlowego .Chyba że taki produkt wytworzony jest specjalnie i określony wymaganiami jakościowymi . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 29 Marca 2010 Wszystkie uwagi są bardzo cenne , tylko nie rozwiązują problemu .Każda wkładka nawet najmniejsza będzie utrudniała nadziewanie . Co do maszynek to kolegi maszynka 32 śmiga już 17 lat a przerobiła tyle świnek ze wam się w głowie nie mieści.Biorac pod uwage argumenty Dziadka o "utrudnianiu nadziewania" i dlugoletnim bezproblemowym dzialaniu maszynki 32 w "funkcji nadziewarki", to nalezy przyznac racje tym argumentom.. Fakt jest taki, ze wszelkie "przeslony" nawet taka prowadnica bedzie zawsze robila za "blone dziewicza". :thumbsup: Jednak w maszynce o kalibrze 32, ten wplyw bedzie chyba najmniej zauwazalny, bowiem stosunek powierzchni "prowadnicy", do swiatla gardzieli bedzie najbardziej sprzyjajacy transportowi farszu do "kondonka" :grin: Maszynki z "waskimi gardzielami", plus jeszcze przeszkoda w postaci prowadnicy, to juz chyba bedzie jednak porazka. :grin: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13902-nap%C4%99d-do-maszynki-32/page/16/#findComment-107238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.