akakij Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 18 Marca 2021 A co zawiera podgardle, że jest wymagane w wielu przepisach? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13980-lektura-obowi%C4%85zkowaprzypomnienie-wykrawanie-wieprzowych-cz%C4%99%C5%9Bci-zasadniczych-uzyski-i-klasyfikacja-mi%C4%99sa-drobnego/page/2/#findComment-700395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 18 Marca 2021 co zawiera podgardle, że jest wymagane w wielu przepisach? Przede wszystkim twardy tłuszcz. Taki tłuszcz jest niezwykle cenny tym bardziej, że tuczone kukurydzą zwierzęta mają nawet w słoninie karkowej (z założenia powinien to być tłuszcz twardy) dużo składników kwasów tłuszczowych nienasyconych, czyli typu olejowego. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13980-lektura-obowi%C4%85zkowaprzypomnienie-wykrawanie-wieprzowych-cz%C4%99%C5%9Bci-zasadniczych-uzyski-i-klasyfikacja-mi%C4%99sa-drobnego/page/2/#findComment-700397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Marca 2021 Taki tłuszcz jest niezwykle cenny tym bardziej, że tuczone kukurydzą zwierzęta mają nawet w słoninie karkowej (z założenia powinien to być tłuszcz twardy) dużo składników kwasów tłuszczowych nienasyconych, czyli typu olejowego Owszem podgardle to jedynka wśród tłuszczów , ale ja bym tłuszczu z podgardla gdzie świnie tuczone są kukurydzą nie zaliczył do twardego. Już niektórzy o tym się przekonali wykonując wyroby z tym tłuszczem. Takiego tłuszczu jako dodatku do kiełbas raczej bym unikał. A co zawiera podgardle, że jest wymagane w wielu przepisach?. Oprócz tłuszczu podgardle po klasyfikacji i pozbyciu się gruczołów zawiera II wp. i skórę. Zapewne pytasz w podtekście czy tłuszcz sklei Ci wyrób. Otóż nie .Tłuszcz nic nie skleja. Skleja tzw. III wp. czyli mięso o dużej ilości tkanki łącznej. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13980-lektura-obowi%C4%85zkowaprzypomnienie-wykrawanie-wieprzowych-cz%C4%99%C5%9Bci-zasadniczych-uzyski-i-klasyfikacja-mi%C4%99sa-drobnego/page/2/#findComment-700409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.