Perszing37 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Mamy to wreszcie.....mamy 2 tygodnie na sucho. Potem około 6 tyg. w 10-11C i 75-85%. Smak super. Kolor super. Pleśń ok. Tylko biała - zapewniam , mimo że zdjęcia mogą wskazywać co innego. Pleśń jest bo obok kiełbasy wisiały pryskane Penicilum Candidum. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 2 Stycznia 2018 wreszcie.....mamy no no no ..... etap II gi Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Nie znam się na tych waszych etapach hehe Coś tam kiedyś mi mignęło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Nie znam się na tych waszych etapach hehe Coś tam kiedyś mi mignęło Wygląda mega smacznie, ale najlepszy smak wydobywa się z cienkich plasterków Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 2 Stycznia 2018 EEEEE tam. Nie miałem czasu wyczyścić krajalnicy trza było nożem. Córka nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Tygodniowy łosoś wędzony na zimno wyciągnięty z próżni......niebo w gębie.....wolę chyba bardziej niż tą polędwiczkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Ładna zwarta struktura - interesuje mnie jak zwykle - przygotowanie ryby (solone na sucho czy solankowane %) - czas i temp zimnego wędzenia Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 3 Stycznia 2018 A nie interesuje Cię jak na fejsie WB - że to przecież największe świństwo ? Łosoś pewnie hodowlany itp i zaraz mi 3 cycek wyrośnie A ja mam w du-pie skąd On jest - nawet nie wiem. Kupuje takie i takie w zależności od wyglądu i ceny.Nie ważne - wkurzyli mnie tam i długo postu nie dam żadnego...... 20g soli morskiej i 5g brązowego cukru. Solony w lodówce 3 doby. Obracany raz dziennie ale soki nie wylewane.Potem ręcznik papierowy. Osuszanie wstępne w garażu. Wędzenie 12h do 20C max.Potem odpoczynek 12h i próżnia na 5 dni. A potem jemy toksyczną rybę z wielkim smakiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 3 Stycznia 2018 A nie interesuje Cię jak na fejsie WB - że to przecież największe świństwo ? Łosoś pewnie hodowlany itp i zaraz mi 3 cycek wyrośnie A ja mam w du-pie skąd On jest - nawet nie wiem. Kupuje takie i takie w zależności od wyglądu i ceny. Nie ważne - wkurzyli mnie tam i długo postu nie dam żadnego...... Spokojnie. Czytałem i się niekiepsko ubawiłem. Gdyby takie bzdury miały decydować o moim być, albo nie na forum, czy w grupie, już dawno bym się "obwiesił". Nie faluj. Alleluja i do przodu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 3 Stycznia 2018 JA na początku się ubawiłem ale czym dalej w las tym większe frustracja na debilność co poniektórych........Forum to konkretni ludzie. Z nie wszystkimi żyję w miłości ale szacunek do ich pracy mam. A na grupie bywa już różnie Wolę tu wstawiać swoje TOKSYCZNE wyroby [Dodano: 03 sty 2018 - 20:08]Idę zjeść łosia z grzanką Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Nie przejmuj się tylko działaj, a idzie Ci super. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Nie przejmuj się tylko działaj, a idzie Ci super. A dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Obserwuję, obserwuję. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Łosoś pewnie hodowlany itp i zaraz mi 3 cycek wyrośnie To mnie ubawiłeś osobiście pływałem koło hodowli łososi w Norwegii - jadłem te z oceanu - i te hodowlane - Jasne dzikie są bardziej jędrne - kurczaki to mają . Każdy kto pływał na północnych fiordach wie jaki tam jest prąd -jaka wymiana wody i tam takie.......gdzieś jak znajdę swojego łososia to wstawię - z 10 kg Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Swoje grzanki. Nie toksyczne Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Stycznia 2018 przez Bee Gees Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 3 Stycznia 2018 20g soli morskiej i 5g brązowego cukru. Solony w lodówce 3 doby. Obracany raz dziennie ale soki nie wylewane. to i bez wędzenia jest smaczny Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Całkiem ciekawa ta biała z zalewy ale mam kilka uwag. U mnie lodówka 5C. Po wyciągnięciu kiełbasa wydaje się za twarda i nie czuć tak fajnie smaków. Ale lekko podgrzana już całkiem całkiem. Uważam, że najlepsza dla niej będzie temp. pokojowa. Generalnie śmieszna sałatka mojej żony. Kasza orkiszowa, ser żółty mój, pomidory suszone, rukola, orzeszki pini i dynia prażona. Polędwiczka dojrzewająca i włoskie paluchy. Polane olejem sezamowym. No i nadejszła wiekopomna chwiła - jadę z jedno nocnym chlebem. Jutro będzie pieczony w kociołku żeliwnym. Jeszcze tego nie praktykowałem [Dodano: 05 sty 2018 - 19:42]Bardzo ważny składnik sałatki. Ogórki kanapkowe curry-kurkuma. Super pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Co tu gadać, po prostu Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-582994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Co tu gadać, po prostu Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-583002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 5 Stycznia 2018 No Panie - człowiek je nie tylko ustami , ale i oczami - a tu obraz niekiepski Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-583011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 5 Stycznia 2018 No Panie - człowiek je nie tylko ustami , ale i oczami - a tu obraz niekiepski Dziękuję . Kurde moja żona zawsze musi coś zakombinować. Ależ ta kasza orkiszowa dobra. Do takich sałatek super Uwielbiam takie lekkie coś Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-583016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Ogórki kanapkowe curry-kurkumai piniaki itp. takie nasze domowe klimaty Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-583017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 6 Stycznia 2018 No to mamy chleby z kociołka żeliwnego - bo się jeszcze garnka nie dorobiłem. Cało nocny - ale z modyfikacjami (mąką 800g 750 pszenna i 200 g żytnia 720). Bardzo lekki - można więc zrobić zdrowszy i dać więcej mąki żytniej. Lepiej wyrósł jak dałem bezpośrednio do gara niż ten co włożyłem z papierem do pieczenia (by było łatwiej). I teraz wisienka na torcie - COPPA Sebastian Pustelnik (sebarod). Wysoka półka. Z chlebem świeżym i masełem ORGAZM murowany (i to bez żony obok). A przy okazji robię korycina z 25 litrów - bo znajomy dupę truł. A nie można zlewać znajomych SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-583127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Mi z żytnią też bardziej podchodzi (dawałem jeszcze więcej % żytniej niż Ty) - chlebek bardzo ładny Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-583134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 6 Stycznia 2018 EEEE tam chleb......COPPA Seby ryje beret.......trza będzie podejść Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/20/#findComment-583137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.